Normal_draaimolen-festival__flyer_

Afgelopen zomer leek het erop dat het dancefestival Draaimolen na vijf succesvolle edities niet zou terugkeren, omdat de plek waar het evenement werd georganiseerd plaatsmaakt voor een bedrijventerrein. Nu is er een nieuwe locatie gevonden, waar het festival alle ruimte krijgt. Dit meldt Tilburg.com.

Oorspronkelijk werd Draaimolen georganiseerd in de bosrijke omgeving van het voormalige revalidatiecentrum Charlotte-Oord, aan de noordkant van Tilburg. Nu dit gebied wordt ontwikkeld tot bedrijventerrein kwam daarmee de festivallocatie van Draaimolen in het geding. Het oog viel al vrij snel op het even verderop gelegen MOB-complex (een mobilisatielocatie uit de tijd van de Koude oorlog), maar de gemeente gaf daar lange tijd geen uitsluitsel over. Nu is er groen licht,: op 14 en 15 september 2019 wordt er de zesde editie van het dancefestival georganiseerd. De organisatie van Draaimolen mag het bosgebied geheel naar eigen inzicht indelen: "Met een locatie als deze kunnen wij ons geluk niet op. Het oude militaire mobilisatieterrein biedt ruimte voor zo veel vette ideeën", vertelt Milo van Buijtene, oprichter van Draaimolen. "Vanaf begin 2019 moeten we al aan de slag op het MOB-complex om het terrein klaar te maken voor het festival. Het zal een flinke uitdaging worden maar we weten zeker dat we hier een hele mooie toekomst tegemoet gaan".

Naar afgelopen editie kwamen negenduizend bezoekers uit dertig verschillende landen die afkwamen op ruim 25 acts uit binnen- en buitenland. De eerste tickets voor 2019 gaan vandaag vanaf 19.00 uur in de verkoop.

Door: redactie Nationale Recreatiegids