Normal_prinses_beatrix_spierfonds_-_het_nationale_ballet_-_free_to_move

In december danst Het Nationale Ballet, in samenwerking met het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival, in de strijd tegen spierziekten. Dit zal gebeuren tijdens de voorstellingen van Cinderella, die morgen in première gaat in de Stopera in Amsterdam. Dit meldt het Prinses Beatrix Spierfonds.

Sinds 2013 organiseert Holland Dance Festival samen met het Prinses Beatrix Spierfonds jaarlijks het dansgala Free To Move in Den Haag. Vrijwel de volledige opbrengst van de kaartverkoop gaat direct naar het Spierfonds ten bate van wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Sinds vorig jaar is daar de actie Free to Move op tournee aan toegevoegd. Dansgezelschap Scapino Ballet Rotterdam haalde toen 25.000 euro aan donaties binnen tijdens de tournee van de productie Scala. Het Nationale Ballet neemt dit jaar het stokje over.

Met de familievoorstelling Cinderella, die in 2012 bij Het Nationale Ballet zijn wereldpremière beleefde, won choreograaf Christopher Wheeldon de prestigieuze Prix Benois de la Danse, de 'Oscar van de dans'. Wheeldon nam het verhaal van Assepoester als uitgangspunt voor een eigentijds, filmisch balletspektakel. Samen met een team van internationale kunstenaars heeft hij het bekende sprookje geheel nieuw vormgegeven.

Meer informatie over de voorstelling is te vinden via de website van de Nationale Ballet.

Door: redactie Nationale Recreatiegids