Normal_festival__mensenmassa__handjes_in_de_lucht__muziek

De Festival Monitor 2018 is uit. In september werden de eerste resultaten al gepresenteerd tijdens het Congres Podia en Festivals, nu is ook de volledige editie beschikbaar gesteld door onderzoeksbureau Respons. Dit meldt Entertainment Business.

Respons brengt jaarlijks een uitgebreide analyse uit van de ontwikkelingen op de festivalmarkt. De huidige editie geeft inzichten op dit gebied over het kalenderjaar 2017. Zo is er onder andere gekeken naar de kaartverkoop, de geografische spreiding, hoe de festivals over de maanden zijn verdeeld en in welke mate ze media-aandacht hebben gegenereerd en gekregen.

Een van de belangrijkste conclusies van de Monitor was al bekendgemaakt, namelijk dat het aantal festivals wederom is toegenomen. In 2017 werden er 954 festivals georganiseerd met meer dan drieduizend bezoekers. Wel daalde het aantal bezoekers licht: van 26,7 naar 26,6 miljoen. Verrassend is dat deze daling is vooral op het conto van de vrij toegankelijke festivals is te schrijven; bij evenementen waar wel entree werd geheven stegen de bezoekersaantallen juist.

Een hard copy exemplaar  van de Festival Monitor 2018 is via de website van Respons te bestellen: https://respons.nl/bestellen/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids