Normal_hengelsport-_en_botenbeurs__jaarbeurs_utrecht__vissen__jongeren

Vandaag is in de Jaarbeurs van Utrecht de driedaagse Hengelsport- en Botenbeurs van start gegaan. Het evenement is het grootste in zijn soort, en is voor de doorsnee visser tot de specialist. De beurs poogt met gratis hengels en goodiebags ook jongeren te bewegen te kiezen voor het vissen. Dit meldt DRK Events.

Jaarlijks beoefenen zo'n twee miljoen mensen de hengelsport, en ook hier geldt: de jeugd heeft de toekomst. En dus doet de beurs er alles aan om juist jongeren te interesseren voor deze tak van sport.

Zo krijgen de eerste 350 kinderen die vandaag, morgen of overmorgen de kassa passeren, een gratis hengel en een zak visvoer, en kunnen ze via een soort speurtocht langs de bijna tweehonderd stands een goodiebag winnen. Ook is er een  social media-plein ingericht, waar bekende bloggers, vloggers en YouTubers een plek hebben gemaakt waar kinderen een meet & greet of een selfie kunnen regelen.

Alle hengelsportdisciplines zijn vertegenwoordigd op de beurs. Zo wordt het populaire kunstaasvissen op roofvis door specialisten gedemonstreerd in waterbassins, is er een speciaal karperplein en staan er overal visboten uitgestald. Ook kunnen mensen op de beurs visreizen plannen en lezingen bijwonen van specialisten.

De Hengelsport- en Botenbeurs wordt voor de zeventiende keer gehouden in Utrecht, en duurt nog tot en met zondag 2 december. Vorig jaar trok het driedaagse evenement zo'n 18.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Meer informatie over de beurs is te vinden op https://hengelsportbeurzen.nl/nl/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids