Normal_explore_the_north__promotiebeeld

Het zit het literaire en muzikale evenement Explore the North, van 22 tot en met 24 november in Leeuwarden, niet mee. Een voorstelling van de Deense groep Between Music kan door ziekte van een van de bandleden niet doorgaan, en het talentenonderdeel Young Explorers staat op losse schroeven door logistieke problemen. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Between Music zou op 20 en 21 november de onderwateropera Aquasonic opvoeren in de stadsschouwburg de Harmonie, maar een van de leden van de Deense formatie werd ziek tijdens een optreden in Hongkong, en mag zich nu noodgedwongen niet onder water bevinden. Festivalcoördinator Mark Hospers noemt het een flinke tegenslag, maar stelt dat van uitstel geen afstel komt: "Dit is echt balen, totale overmacht. Maar het goede nieuws is dat het voor 95 procent zeker is dat Aquasonic over een jaar alsnog naar Explore the North komt. De groep kan, wij kunnen en De Harmonie kan. Dus dat lijkt te lukken."

Het talentenfestival Young Explorers lijkt te stranden door logistieke problemen: "Het was in deze vorm en op dit tijdstip niet te doen. We krijgen het gewoon niet voor elkaar", aldus Hospers. Het onderdeel, dat zaterdag 17 november gepland staat, zou een podium bieden aan jong talent van onder andere  jeugdtheaterschool Meeuw, het Frysk Jeugdorkest en de Jeugd Dans Opleiding Fryslân. Het is nog niet duidelijk wat er nu met het onderdeel gaat gebeuren.

Het festival Explore the North kent zijn hoogtepunt in het weekend van 22 tot en met 24 november, maar in de aanloop daarnaartoe zijn er al allemaal aanverwante activiteiten. Het evenement vindt plaats op diverse locaties in de Friese hoofdstad.

Door: redactie Nationale Recreatiegids