Normal_gek_op_stress_-_maar_niet_altijd

Er zijn weinig mensen die bij stress een positieve connotatie hebben. Onterecht, vinden de organisatoren van het eerste STRESSTIVAL; volgens hen maakt namelijk iedereen dankbaar gebruik van het fenomeen, en het is hoog tij dat onder de aandacht te brengen. Dit meldt Gek op Stress.

Het is namelijk niet de stress waar we last van hebben, zo stellen de organisatoren, maar de gevolgen ervan: we lijden massaal aan een gebrek aan herstel, ontdekten Suzan Kuijsten en Carolien Hamming. Door deze verkeerde focus is er een eenzijdig beeld over stress ontstaan, waardoor mensen maar niet snappen waarom ze stressklachten ontwikkelen. Kuijsten en Hamming schreven er een baanbrekend boek over: Gek op stress - maar niet altijd.

Nu is het hoog tijd voor een ode aan de stress, en dat doen de auteurs door de Week vóór de stress te organiseren. Deze vindt plaats van 3 tot en met 7 december in Utrecht. Hoogtepunt is het STRESSTIVAL van op 4 december, waar onder andere professor Erik Scherder en Olympisch kampioen Mark Tuitert hun opwachting zullen maken. Het festival is niet goedkoop: kaarten kosten 235 euro per stuk. Daarbij zit wel weer een parkeerplek inbegrepen. Gratis. En dat scheelt weer een hoop stress. Voor meer informatie, ga naar https://www.gekopstress.nl/

Door: redactie Nationale Recreatiegids