Logo_internationaal_film_festival_rotterdam__logo_

De organisatie van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de eerste 26 titels bekendgemaakt van de 48e editie van het filmfestival. Zo zal er nieuw werk te zien zijn van Claire Denis, Jia Zhangke en Garin Nugroho. Dit meldt het IFFR.

Onder de bevestigde titels bevindt zich ook de wereldpremière van de Nederlandse film Camino, een feature-length selfie van Martin de Vries waarin hij zijn wandeltocht naar Santiago de Compostella vastlegt. Daarnaast zullen Simona Kostova's Dreissig en Fabienne Godets Nos vies formidables hun internationale première beleven.

Festivaldirecteur Bero Beyer: "We zijn er trots op om een mooie en rijke eerste selectie filmtitels te kunnen aanbieden. Er zitten filmmakers tussen die we in Rotterdam al vaker hebben gezien, maar ook gloednieuwe namen. Samen vormen ze een proeve van de gedurfde cinema die we tijdens IFFR vieren."

Het festival zal vier programmaonderdelen kennen: Bright Future (met daarin de Tiger Competition en de Ammodo Tiger Short Competition), Voices, Deep Focus en Perspectives. Een sterke focus zal ook komen te liggen op korte films.

Door: redactie Nationale Recreatiegids