Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Floriade 2012 officieel geopend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km

VENLO - Hare Majesteit de Koningin heeft gisteren de Floriade 2012 officieel geopend.Met het toevoegen van een tulp aan een kleurrijk Nederlands boeket gaf zij het startsein voor de half jaar durende Wereld Tuinbouw Expo die ditkeer plaatsvindt in de regio Venlo. 

De koningin is beschermvrouwe van de Floriade en vandaag maakte ze als eerste bezoeker een wandeling over het zojuist gerealiseerde park. Vanmiddag werd ze welkom geheten in Villa Flora door Algemeen Directeur Paul Beck. Villa Flora is het het hightech kasgebouw waar gedurende de Floriade de bloemententoonstelling Green Emotion te zien is. In het bijzijn van onder meer minister Schultz van Haegen, staatssecretaris Bleker en commissaris van de Koningin Bovens maakte de majesteit een rondgang doorde expositie. 

Het Floriadepark is 66 hectare groot en bestaat uit vijf verschillende themavelden, die door bosgebied met elkaar zijn verbonden. In totaal zijn er op het park meerdan honderd inzendingen samengebracht. Dit kunnen tuinen of paviljoens zijn van de deelnemende tuinbouwsectoren, bedrijven en internationale deelnemers. 35 landen doen mee aan deze zesde editie van de Floriade. Dekoningin bezocht in een rondgang over het Floriadepark onder meer de Japanse inzending, het paviljoen van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en de inzending van Azerbeidzjan.

Vertegenwoordigers van de desbetreffende landen waren ter plaatse om uitleg te geven. Aansluitend kwamen er in het congrescentrum van de Floriade verschillende sprekers aan het woord. Paul Beck, Algemeen Directeur van de Floriade, sprak over een immens karwei dat bijna geklaard is. "Vanaf morgen, 5 april, gaan duizenden bezoekers per dag dat beleven waar we al jaren over gedacht hebben. Het werk van de tekentafel komt nu echt tot leven. Een bijzonder moment." 

Staatssecretaris Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie noemde het belang van de Floriade voor de Nederlandse land- en tuinbouwsector. "Ik hoop dat de jonge bezoekers geïnspireerd raken door de prachtige en innovatieve land- en tuinbouwproducten op de Floriade. Mijn droom is dat velen van hen straks een opleiding kiezen in de topsector land- en tuinbouw. En dat ze daarna een interessante baan vinden in deze hoog innovatieve sector."

Musicalster Chantal Janzen en Rowwen Heze zanger Jack Poels, beide van Limburgse bodem, brachten samen het Floriadelied ten gehore, dat ook vanavond bij de openingsshow zal worden uitgevoerd. Ten overstaan van alle gasten werd om 16:00 uur door de koningin de officiële openingshandeling verricht en is Floriade 2012 van start gegaan. 

Vanaf morgen is het park gedurende een half jaar geopend voor het publiek. Met een verwacht bezoekersaantal van 2 miljoen is de Floriade het grootste evenement in Nederland.

© Nationale Recreatiegids

24 april '24 (11:12)

Yentl en de Boer schrappen meer shows uit voorzorg om gezondheid

Cabaretduo Yentl en de Boer heeft nog drie voorstellingen verplaatst. Ook de shows de komende dagen in Heerenveen, Rotterdam en Oss gaan deze week niet door. Dat heeft hun management woensdag gemeld.

24 april '24 ( 8:45)

Youp van 't Hek stopt voorstelling om black-outs, woensdag gaat 'in principe' door

Youp van 't Hek heeft dinsdagavond zijn voorstelling in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam voortijdig afgebroken. Bezoekers vertellen op sociale media en aan de NOS dat de 70-jarige cabaretier op het podium last had van black-outs. Het optreden van Youp van 't Hek woensdag in Theater Carré in Amsterdam gaat "in principe" door. Dat laat zijn management woensdagochtend weten.

23 april '24 (14:37)

Big Time Rush verplaatst show van 013 naar Ziggo Dome om grote vraag

De Amerikaanse boyband Big Time Rush heeft een andere locatie gevonden voor een van de optredens die de groep in juni in Nederland geeft. Het optreden op 10 juni zou oorspronkelijk plaatsvinden in poppodium 013 in Tilburg, maar vanwege "overweldigend succes" is dat optreden verplaatst naar de Ziggo Dome in Amsterdam.

23 april '24 ( 8:50)

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef doet extra concerten

Oud-Kensington-zanger Eloi Youssef en orkest Kamerata Zuid gaan volgend jaar extra concerten geven. Dat maakte hun management maandag bekend. De extra optredens staan in het voorjaar van 2025 gepland in Utrecht, Eindhoven, Tilburg en Groningen.

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.