Primeur Artis: albumpresentatie en virtual reality in Planetarium

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Op 23 november presenteert Jacco Gardner zijn nieuwe album Somnium in het Planetarium van Artis. Tegelijk zal Thijs Biersteker zijn virtualrealitykunstinstallatie Volverium synchroon aan de muziek laten bewegen. Een novum voor Artis, waar voor het eerst een optreden in deze vorm plaatsvindt. Dit meldt muziekmagazine OOR.

Normaal is het Planetarium met z'n enorme koepel de plek waar bezoekers kunnen ervaren hoe het is om een astronaut te zijn, het zonnestelsel kunnen ontdekken, of mee kunnen op reis met de HMS Beagle van Darwin. Maar op 23 november biedt de bijzondere plek een podium aan muziek en virtual reality. Tijdens de presentatie van Somnium (Gardners derde album) zullen bewegingen en kleurveranderingen van Bierstekers VR-installatie synchroon lopen aan de muziek. Dit moet zorgen voor een 360-graden-ervaring van visuals, kleuren en geluid.

Onder de noemer A voyage into the deepest corners of your mind zal het gesamtkunstwerk van Gardner en Biersteker tweemaal worden vertoond, om 20.00 en 22.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via  de website van Paradiso.

Door: redactie Nationale Recreatiegids