Directeur Hellendoorn met dood bedreigd wegens Halloweenevenement

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
René Peul, directeur operationele zaken van Avonturenpark Hellendoorn, heeft doodsbedreigingen ontvangen aan zijn adres vanwege het Halloweenevenement Screams dat het park op 19 en 26 oktober organiseert. Met name het onderdeel de Duivelskerk leidt tot veel woede onder christenen. Dit meldt dagblad Tubantia.

Hellendoorn organiseert al jaren met Halloween allemaal activiteiten, waaronder de Duivelskerk, maar dat leidde nooit tot zoveel commotie als nu. Peul: "Ik heb allerlei persoonlijke verwensingen over me heen gekregen, waaronder de opmerking dat ik zal branden in de hel als ik Screams door laat gaan."

Schrappen van het evenement is geen optie, vindt Peul, maar een kleine aanpassing heeft het park inmiddels wel gedaan: de Duivelskerk heet nu Terror Temple. De burgemeester van Hellendoorn, Anneke Raven, is hier blij mee: "Persoonlijk vind ik de gebruikte teksten niet zo kies en ik kan me wel voorstellen dat mensen zich hieraan storen. Maar ik kan niets verbieden."

Ook Peul kan zich voorstellen dat niet iedereen affiniteit met het evenement heeft, maar had juist verwacht dat vanuit christelijke hoek daar op een andere manier uiting aan was gegeven: "In plaats van het gesprek aan te gaan, beginnen ze direct te preken en eisen dat we alles afgelasten. Door een ketting-app stoken ze elkaar nog verder op. Ik vind hun extreme reacties allesbehalve christelijk, maar ridicuul. Dit gaat veel te ver!”

Secretaris Adri Kodde van de Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn stuurde naar aanleiding van de ketting-app een bezorgde mail gestuurd naar het Avonturenpark: "Het staat iedereen in ons land vrij een dergelijk evenement te organiseren, maar voor veel christenen is dit geen spelletje. Ik voel me dan verplicht te reageren." Kodde weet zich gesteund door diverse predikanten: velen gingen afgelopen zondag in hun preek in op deze kwestie.

Door: redactie Nationale Recreatiegids