Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Directeur Hellendoorn met dood bedreigd wegens Halloweenevenement

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
René Peul, directeur operationele zaken van Avonturenpark Hellendoorn, heeft doodsbedreigingen ontvangen aan zijn adres vanwege het Halloweenevenement Screams dat het park op 19 en 26 oktober organiseert. Met name het onderdeel de Duivelskerk leidt tot veel woede onder christenen. Dit meldt dagblad Tubantia.

Hellendoorn organiseert al jaren met Halloween allemaal activiteiten, waaronder de Duivelskerk, maar dat leidde nooit tot zoveel commotie als nu. Peul: "Ik heb allerlei persoonlijke verwensingen over me heen gekregen, waaronder de opmerking dat ik zal branden in de hel als ik Screams door laat gaan."

Schrappen van het evenement is geen optie, vindt Peul, maar een kleine aanpassing heeft het park inmiddels wel gedaan: de Duivelskerk heet nu Terror Temple. De burgemeester van Hellendoorn, Anneke Raven, is hier blij mee: "Persoonlijk vind ik de gebruikte teksten niet zo kies en ik kan me wel voorstellen dat mensen zich hieraan storen. Maar ik kan niets verbieden."

Ook Peul kan zich voorstellen dat niet iedereen affiniteit met het evenement heeft, maar had juist verwacht dat vanuit christelijke hoek daar op een andere manier uiting aan was gegeven: "In plaats van het gesprek aan te gaan, beginnen ze direct te preken en eisen dat we alles afgelasten. Door een ketting-app stoken ze elkaar nog verder op. Ik vind hun extreme reacties allesbehalve christelijk, maar ridicuul. Dit gaat veel te ver!”

Secretaris Adri Kodde van de Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn stuurde naar aanleiding van de ketting-app een bezorgde mail gestuurd naar het Avonturenpark: "Het staat iedereen in ons land vrij een dergelijk evenement te organiseren, maar voor veel christenen is dit geen spelletje. Ik voel me dan verplicht te reageren." Kodde weet zich gesteund door diverse predikanten: velen gingen afgelopen zondag in hun preek in op deze kwestie.

Door: redactie Nationale Recreatiegids

12 juli '24 ( 8:53)

Hans Klok en Armin van Buuren openen nieuw podium Zwarte Cross

Het nieuwe hoofdpodium van festival Zwarte Cross wordt op 18 juli geopend met een speciale show. Illusionist Hans Klok, dj Armin van Buuren en operazanger Awn Maarof zorgen voor een "unieke" opening, aldus de organisatie.

12 juli '24 ( 8:43)

NS waarschuwt bezoekers P!nk: geen treinverkeer door aanrijding

Door een aanrijding is er donderdagavond weinig tot geen treinverkeer mogelijk op het traject van Amsterdam naar Utrecht. De NS waarschuwt treinreizigers die bij het concert van P!nk in de Johan Cruijff ArenA zijn dat er onvoldoende treincapaciteit beschikbaar is om iedereen thuis te brengen. "Zoek een alternatief vervoermiddel", aldus de vervoerder.

11 juli '24 (12:33)

Festivalweer: buien op vrijdag en zaterdag, zondag zonniger

Festivalgangers moeten vrijdag en zaterdag rekening houden met buien. Zondag wordt zonniger, meldt Weeronline.

10 juli '24 (12:01)

RAI in Amsterdam gedeeltelijk ontruimd na melding over verdacht pakketje

Een deel van de RAI in Amsterdam is woensdagochtend ontruimd nadat er een melding van een verdacht pakketje was binnengekomen bij de politie. Er wordt nu onderzoek gedaan, laat een woordvoerder van de politie weten.

10 juli '24 (11:39)

Swift-concerten in Amsterdam deden lokale economie goed

Drie keer trad de superster Taylor Swift afgelopen week op in de Amsterdamse Johan Cruiff Arena. Niet alleen de evenementenlocatie profiteerde van de komst van haar. Volgens economen bracht ze een flinke financiële boost mee voor de hoofdstad, meldt het Parool.

09 juli '24 (10:45)

Yves Berendse treedt volgend jaar niet één, maar twee keer op in Ziggo Dome

Yves Berendse geeft volgend jaar nog een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. De zanger treedt ook op 27 juni op, maakt organisator Agents After All dinsdag bekend.

09 juli '24 ( 9:10)

Danny Vera geeft in november extra show

Danny Vera geeft op 29 november een extra concert in Klokgebouw Eindhoven. De eerder aangekondigde show op 30 november is helemaal uitverkocht. Daarom is er een tweede avond geboekt.

08 juli '24 (10:48)

Extra openbaar vervoer van en naar Nijmeegse Vierdaagse(feesten)

Vervoerders Arriva, Breng en NS zetten rond de Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten extra bussen en treinen in van en naar Nijmegen. De NS rijdt in de vroege ochtend met extra treinen vanuit Den Bosch, Utrecht Centraal en Zwolle, zodat wandelaars op tijd aan de start kunnen verschijnen.

08 juli '24 ( 9:12)

Rock Werchter wil opnieuw kijken naar regels rond herbruikbare bekers

Het Belgische festival Rock Werchter wil dat de regels rond herbruikbare bekers nog eens worden geëvalueerd. Dat zegt Nele Bigaré van Live Nation tegen VRT NWS. Het festival moest deze editie verplicht herbruikbare bekers inzetten, maar volgens de festivalorganisator zijn er betere opties voor grote festivals.

08 juli '24 ( 8:54)

Festival der Liebe keert volgend jaar terug naar Rotterdam

Het Duitstalige evenement Festival der Liebe krijgt volgend jaar tweede editie. De tweede editie van het festival is op 8 maart in Rotterdam Ahoy, zegt mede-organisator Jan Smit op Instagram. De kaartverkoop is al begonnen.