Normal_madurodam__tulpen

De kleinste marathon van Nederland is een groot succes gebleken. In totaal hebben 247 deelnemers 25.394 euro ingezameld voor het goede doel, wat door het miniatuurpark is verdubbeld tot 51.868 euro Dit meldt Hart van Nederland.

De marathon werd voor het eerst georganiseerd in Madurodam, en was op maat: teams konden kiezen hoeveel rondjes (à 1,69 kilometer per rondje) ze wilden lopen. Of rollen, want er waren ook racerunners: kinderen in een rolstoel. Deelnemers kregen een warming-up van niemand minder dan paralympisch kampioen Marlou van Rhijn (ook wel bekend als de Blade Babe) en ook het startschot was in bijzondere handen: dit werd gelost door zanger Douwe Bob en minister Sander Dekker.

De marathon kwam onder andere langs de Amsterdamse Dam, het Haagse Vredespaleis, luchthaven Schiphol, en Langnek en Holle Bolle Gijs uit de Efteling. Het geld dat is opgehaald gaat naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, dat het geld gaat inzetten voor het project Samen naar School. Met geld van de Madurodam-marathon kunnen drie schoolklassen voor gehandicapte kinderen op reguliere basisscholen worden gebouwd.

Door: redactie Nationale Recreatiegids