Grootste brei- en haakevenement komt naar Zwolle

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
De populariteit van breien en haken heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. In de IJsselhallen wordt op 19 en 20 oktober het grootste evenement op dit gebeid georganiseerd: de Brei- en Haakdagen. Een wollen wereld met negentig internationale standhouders, workshops en masterclasses. Dit meldt Second Events, de organisator van het evenement.

Uniek dit jaar is de komst van de Stylecraft Blogstars uit Engeland, een aantal bekende ontwerpsters die bloggen over hun ontwerpen en over haken in het algemeen. De beurs speelt hiermee in op de toegenomen populariteit van het haken. De blogstars geven een aantal workshops en er is een speciaal Blogstar-plein, waar je de dames kunt ontmoeten voor een Meet & Greet.

Naast de speciale aandacht voor het haken is er ook op het gebied van breien genoeg te zien en te doen. Zo is een vast onderdeel van de Brei- en Haakdagen de gratis toegankelijke garenproeverij. Hierbij kun je breien met nieuwe en bijzondere garens zoals yak, mohair, honderd procent schapenwol en zijde. Ook is er een ruilbox waar je je eigen overgebleven bolletjes kunt omruilen voor ‘nieuwe’ bollen uit de voorraad van iemand anders.

Verder zijn er diverse boek- en patroonlanceringen. Zo introduceert Wol & Co een nieuw sokkenboek en presenteert Carla Meijsen van The Dutch Knitters haar nieuwe boek Magische Motieven met daarin uitleg over een rekenkundige ontwerpmethode uit Letland voor het maken van geometrische motieven.

Door de jaren heen is de beurs een niet te missen evenement geworden voor enthousiaste breiers en hakers, maar daarnaast is het ook een ontmoetingspunt voor ontwerpers, designers en bloggers. Het evenement vindt plaats in drie hallen, waar dagelijks dertig workshops en demonstraties zullen worden gegeven. De organisatie verwacht rond de vijfduizend bezoekers. Voor meer informatie, zie https://breidag.nl/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids