Normal_uitfeest_utrecht__logo_2018_

Dit weekend wordt het culturele seizoen van Utrecht geopend met het Uitfeest. Het is voor het eerst dat dit twee dagen lang gebeurt. Dat meldt Culturele Zondagen, de organisator van het evenement, op zijn website.

15 en 16 september staan in Utrecht geheel in het teken van alles wat het nieuwe culturele seizoen gaat bieden in de Domstad. Op zaterdag ligt de focus op kennismaking: op ruim tachtig locaties houden culturele instellingen en creatieve ondernemers open huis. Daarnaast zijn er veelal exposities en optredens te zien, en kan er worden meegedaan aan workshops en proeflessen. Zondag presenteren de vijf disciplines beeldende kunst, film & media, literatuur, muziek en theater & dans zich, onder andere in de Stadsschouwburg, TivoliVredenburg en de Winkel van Sinkel.

Het Uitfeest valt dit jaar samen met het Internationaal Literatuur Festival Utrecht (ILFU), dat zaterdag om 11.00 uur wordt afgetrapt op het Centraal Station met een voorleesmarathon: duizend vrouwen zullen in zoveel mogelijk talen Anna Karenina voordragen. ILFU duurt nog tot en met 29 september.

Voor meer informatie over het Uitfeest en het literatuurfestival, ga naar https://www.culturelezondagen.nl/zondag/2018/uitfeest en  https://www.ilfu.nl/.

Door: redactie Nationale Recreatiegids