Normal_dinoadventures_dierenpark_amersfoort__logo_

Na alle kritiek en ophef van afgelopen dagen heeft DierenPark Amersfoort besloten niet langer zogeheten privacymaskers uit te delen aan bezoekers. Dit meldt RTV Utrecht.

De maskers met dinoprint waren bedoeld om bezoekers een mogelijkheid te bieden onherkenbaar in beeld te verschijnen van fotograferende en filmende mede-bezoekers. De proef zou aanvankelijk een aantal weken lopen, waarna evaluatie zou plaatsvinden. Dat moment is nu naar voren gehaald. "Privacy is natuurlijk een veelbesproken onderwerp, maar dat onze dinomaskers zoveel losmaakten, daar stonden wij van te kijken. Het overgrote deel van Nederland kwam net als wij tot de conclusie dat dinomaskers niet dé oplossing zijn om de privacy te beschermen", aldus een woordvoerder van de dierentuin.

Het nieuws bleef niet alleen in Nederland, maar ging ook de grens over. Onder andere de Daily Mail berichtte erover. Toch is alle aandacht en ophef niet de reden van het stoppen met de proef, zo zegt de woordvoerder van het dierenpark, die eveneens stelt dat de pilot in de eerste plaats toch vooral een "dikke knipoog was naar de dino-activiteiten in de dierentuin".

Door: redactie Nationale Recreatiegids