Logo_eas__european_attractions_show__iaapa__international_association_of_amusement_parks_and_attractions__logo

De jaarlijkse beurs voor de Europese attractieparkensector, de European Attractions Show (EAS), zal dit jaar in het RAI Exhibition Center in Amsterdam plaatsvinden. De beurs is van 25 tot en met 27 september, en toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van pretparken en vrijetijdsvoorzieningen. Dit meldt IAAPA, de organisator van de beurs, op zijn website.

Het is de derde keer dat EAS naar Nederland komt. In 2009 en 2014 was de beurs ook al in de RAI te vinden, bij iedere editie in omvang toenemend. De komende editie wordt volgens IAAPA zelfs de grootste uit de geschiedenis van de EAS, gekeken naar vloeroppervlak (ruim dertienduizend vierkante meter). In zeven hallen van de RAI zullen meer dan vijfhonderd stands te vinden zijn waar onder andere attractieparken, dierentuinen, resorts, waterparken en musea zich presenteren.  Daarnaast is er een aanbod van ruim tachtig uur aan workshops en seminars. IAAPA verwacht dat er rond de twaalfduizend bezoekers komen, uit meer dan honderd landen.

Het is de veertiende keer dat EAS wordt georganiseerd door IAAPA. De International Association of Amusement Parks and Attractions huist in Orlando (Florida), waar het ieder jaar de grootste beurs op het gebied van amusementstrends ter wereld organiseert. IAAPA representeert meer dan 5.300 bedrijven en organisaties uit de vrijetijdssector wereldwijd en bestaat dit jaar precies honderd jaar.

Door: redactie Nationale Recreatiegids