Normal_bloemen

Heel even kregen we een voorproefje van de zomer: een lang weekend vol zon. De eerste barbecue van het jaar, de eerste picknick in het park en de allereerste keer van 2018 waarin je zonder jas naar buiten kon. Fijn, zo’n blik op wat ons nog te wachten staat in de warme maanden. Handig ook, want we hebben meteen kunnen kijken of we helemaal klaar zijn voor de zomer. Hoe staat het bijvoorbeeld met je terras? 

Schrobben, onkruid trekken en andere klussen 

Groene zeep is je beste vriend om je terras zomerklaar te maken. Even flink met een stevige bezem en wat sop over je terras en de winter is weer vergeten. Vergeet ook niet het onkruid tussen je tegels en beloon jezelf bij wijze van voorschot op een perenijsje na afloop. Als de zon dan eindelijk echt gaat schijnen ben jij de eerste die lekker buiten zit, zonder dat je om je heen allerlei klusjes ziet die je eigenlijk nog moet doen. Dat zit een stuk relaxter.
 

Relaxen in een fijn tuinmeubel

Over relaxt zitten gesproken… Hou jij het een paar uur vol op de stoel die nu op je terras staat? Of moet je om het kwartier even gaan verzitten om te voorkomen dat je met rugpijn en de afdruk van een gevlochten motief op je rug zit? Nergens voor nodig: er zijn genoeg tuinmeubelen die ervoor zorgen dat je volledig ontspannen kunt genieten van de zomer. Een mooie loungeset bijvoorbeeld met zachte kussens waar je in weg kunt dromen. Of een verstelbaar ligbed dat je makkelijk rechtop zet als je een slokje van je cocktail wil nemen. 
 

Barbecue zonder zelf te verbanden

Meestal eindigt een zomerse dag met een fijne barbecue. Om te voorkomen dat je er zelf aan het einde van de dag uitziet alsof je de hele dag op de grill hebt gelegen is het goed om te investeren in een mooie zweefparasol. Zo kun je de schaduw opzoeken als de zon te fel is. Ook handig als je thuis wil werken in fel zonlicht en je laptopscherm onleesbaar wordt. Even de parasol strategisch neerzetten en je kunt gewoon doorwerken. Helemaal Instagramwaardig ook, zo’n schaduwwerkplek: let maar eens op hoeveel reacties je krijgt.