Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maak je terras zomerklaar

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Heel even kregen we een voorproefje van de zomer: een lang weekend vol zon. De eerste barbecue van het jaar, de eerste picknick in het park en de allereerste keer van 2018 waarin je zonder jas naar buiten kon. Fijn, zo’n blik op wat ons nog te wachten staat in de warme maanden. Handig ook, want we hebben meteen kunnen kijken of we helemaal klaar zijn voor de zomer. Hoe staat het bijvoorbeeld met je terras? 

Schrobben, onkruid trekken en andere klussen 

Groene zeep is je beste vriend om je terras zomerklaar te maken. Even flink met een stevige bezem en wat sop over je terras en de winter is weer vergeten. Vergeet ook niet het onkruid tussen je tegels en beloon jezelf bij wijze van voorschot op een perenijsje na afloop. Als de zon dan eindelijk echt gaat schijnen ben jij de eerste die lekker buiten zit, zonder dat je om je heen allerlei klusjes ziet die je eigenlijk nog moet doen. Dat zit een stuk relaxter.
 

Relaxen in een fijn tuinmeubel

Over relaxt zitten gesproken… Hou jij het een paar uur vol op de stoel die nu op je terras staat? Of moet je om het kwartier even gaan verzitten om te voorkomen dat je met rugpijn en de afdruk van een gevlochten motief op je rug zit? Nergens voor nodig: er zijn genoeg tuinmeubelen die ervoor zorgen dat je volledig ontspannen kunt genieten van de zomer. Een mooie loungeset bijvoorbeeld met zachte kussens waar je in weg kunt dromen. Of een verstelbaar ligbed dat je makkelijk rechtop zet als je een slokje van je cocktail wil nemen. 
 

Barbecue zonder zelf te verbanden

Meestal eindigt een zomerse dag met een fijne barbecue. Om te voorkomen dat je er zelf aan het einde van de dag uitziet alsof je de hele dag op de grill hebt gelegen is het goed om te investeren in een mooie zweefparasol. Zo kun je de schaduw opzoeken als de zon te fel is. Ook handig als je thuis wil werken in fel zonlicht en je laptopscherm onleesbaar wordt. Even de parasol strategisch neerzetten en je kunt gewoon doorwerken. Helemaal Instagramwaardig ook, zo’n schaduwwerkplek: let maar eens op hoeveel reacties je krijgt.
 
28 mei '24 (15:02)

Neem voor de zekerheid een poncho mee naar Dauwpop en Amsterdam Open Air

Bezoekers van festival Dauwpop in Hellendoorn moeten komend weekend rekening houden met een nat en modderig terrein. Volgens Weeronline is er vrijdag en zaterdag geregeld zon, maar komt het ook tot buien.

28 mei '24 (10:21)

René van Meurs op tournee met nieuwe voorstelling

René van Meurs gaat op tournee met zijn nieuwe voorstelling genaamd Noodzakelijk kwaad. "Ik ga vanaf oktober bijna 100 keer op tour met mijn nieuwe show", schrijft Van Meurs in een bericht op Instagram. De première is op 23 januari volgend jaar in Theater Diligentia in Den Haag.

28 mei '24 ( 8:57)

Anouk heeft nieuw voorprogramma voor concerten na annulering sor

Een 'opwarm-dj' verzorgt vrijdag en zaterdag het voorprogramma bij de concerten van Anouk in de Ziggo Dome. Dat laat een woordvoerder van concertorganisator MOJO maandag weten aan het ANP. Eind april gaf artiest sor aan niet langer als voorprogramma te willen optreden, onder meer omdat Anouk in een discussie op sociale media meerdere keren het n-woord had gebruikt.

27 mei '24 (13:18)

Tweede show Nicki Minaj in Ziggo Dome vooralsnog ongewijzigd

De arrestatie van Nicki Minaj afgelopen weekend op luchthaven Schiphol lijkt geen gevolgen te hebben voor de rest van haar tour. Ook het optreden van de rapper aanstaande zondag in de Ziggo Dome gaat vooralsnog gewoon door. Een woordvoerder van concertorganisator MOJO laat aan het ANP weten dat "niks erop wijst" dat het tweede optreden van de zangeres in ons land geen doorgang kan vinden.

27 mei '24 (11:21)

London Grammar staat dit najaar in Ziggo Dome

De Britse band London Grammar komt op zondag 3 november naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO laat weten dat de kaarten voor het concert op vrijdag 31 mei in de verkoop gaan via Ticketmaster.

27 mei '24 (10:18)

Van Gogh Village Museum wint publieksprijs Beste gebouw van Nederland

Architectenbureau Diederendirrix heeft met het Van Gogh Village Museum de publieksprijs gewonnen voor ‘Beste gebouw van Nederland’ van de BNA Architectenprijs. De jury looft het eigentijdse ontwerp van het gebouw dat tegelijkertijd trouw is aan de unieke historie en omgeving. De Van Gogh Sites Foundation en het Van Gogh Village Museum zijn als opdrachtgever en gebruiker enorm vereerd met de prijs en beschouwen deze als een terechte architectonische hommage aan één van ’s werelds grootste kunstenaars. 

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.