Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Originele ideeën voor teambuildingsuitjes

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Waargebeurd: een restauranteigenaar die zijn personeel met aanhang trakteerde op een live seksshow op de Amsterdamse wallen. Niet eerder was dit de bestemming voor een teamuitje. Het personeel zelf was niet erg blij met de verrassing: de sfeer was eerder ongemakkelijk dan uitbundig te noemen. Daar kon zelfs de aansluitende borrel niks meer aan veranderen. Een jaar later haalden de medewerkers opgelucht adem: het teamuitje bestond uit een uitje naar een paintballcentrum

Teambuilding

Gelukkig slaan maar weinig mensen de plank zo mis. Toch wordt het belang van een goed teamuitje soms onderschat. Een goed vormgegeven dag voor het personeel is veel meer dan alleen een leuk dagje uit. Het is een investering in de onderlinge samenwerking en een manier om waardering uit te spreken voor de medewerkers. Ook bij problemen op de werkvloer kan een teamuitje inzicht geven in verstoorde werkhoudingen en een oplossing aandragen voor die problemen. Een zorgvuldig samengestelde dag kan een essentiële bijdrage leveren aan teambuilding. Het is dan ook aan te raden om ook een teamuitje als een project te benaderen.
 

Leuk en zinvol

Hoewel het doel van een dag voor het team serieus is, mag de invulling best leuk zijn. Als het einddoel maar in zicht blijft. Het is goed om voor het plannen van een uitje een centraal probleem te formuleren: wat kan er verbeterd worden binnen de organisatie en op welke manier kan een dag voor het team daar aan bijdragen? Natuurlijk kunnen problemen niet binnen een dag worden verholpen, maar teambuilding is een goede eerste stap in een proces.

Samenwerkingsopdrachten

Samenwerkingsopdrachten kunnen een bijdrage leveren aan een hechte samenwerking. Medewerkers leren zo op elkaar te vertrouwen en om hulp te vragen om verder te kunnen. Bij VVC Adventure kan er bijvoorbeeld een katapult of vlot gebouwd worden en kunnen de mannen en vrouwen de strijd met elkaar aangaan in de mannen vs vrouwen quiz. Vooroordelen worden onderzocht en getoetst. U krijgt op die manier een goed inkijkje in de sentimenten op de werkvloer. Kunnen uw medewerkers wel tegen een stootje? Dan biedt de Expeditie Robinson dag uitkomst. Online zijn overal ideeën te vinden voor een origineel teamuitje. 
 
23 juli '24 (11:20)

Kaartverkoop soloshow Sabrina Carpenter in Ziggo Dome start vrijdag

Sabrina Carpenter komt met haar eigen show naar Amsterdam. De Amerikaanse zangeres staat op zondag 23 maart in de Ziggo Dome. De kaartverkoop start op vrijdag 26 juli om 10.00 uur.

23 juli '24 ( 8:52)

Mogelijk miljoenenboete Tomorrowland voor gebruik wegwerpbekers

Het Belgische festival Tomorrowland riskeert een miljoenenboete voor het gebruik van wegwerpbekers. Een milieutoezichthouder heeft afgelopen weekend een controle op het festival uitgevoerd. Die concludeerde dat niet overal herbruikbare bekers beschikbaar zijn, meldt persbureau Belga. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro.

22 juli '24 (11:37)

Frenna geeft in december grootste soloshow tot nu toe in Ziggo Dome

Frenna geeft eind dit jaar zijn grootste show als soloartiest tot nu toe. De rapper staat op 1 december in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO maandag bekend.

22 juli '24 ( 8:53)

Meer dan kwart miljoen mensen naar 26e editie festival Zwarte Cross, bezoekersrecord

Het festival Zwarte Cross heeft dit weekend een recordaantal bezoekers verwelkomd. Volgens de organisatie kwamen 265.500 mensen op het uitverkochte muziek-, theater- en motorcrossevenement in de Achterhoek af. Vorig jaar waren het er nog 237.500.

19 juli '24 (11:51)

NS zet extra treinen in richting Tilburgse Kermis

Vandaag is de eerste dag van de grootste kermis van de Benelux, die neerstrijkt in het Brabantse Tilburg. Vanwege de verwachte drukte rondom het evenement heeft de NS aangekondigd extra en langere treinen in te zetten richting de stad. Zo rijden er in de avond en in het weekend extra sprinters tussen Dordrecht – Tilburg, Tilburg – Arnhem en Tilburg – Eindhoven, meldt NS.

19 juli '24 ( 9:18)

Koning en gezin op Koningsdag 2025 naar Doetinchem

Koningsdag 2025 wordt gevierd in het Gelderse Doetinchem. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander viert zijn verjaardag op zaterdag 26 april met leden van zijn gezin en van de koninklijke familie.

19 juli '24 ( 9:04)

Festivals door hele land bereiden zich voor op tropische temperaturen

Evenementen bereiden zich voor op een tropisch weekend met mogelijk temperaturen van boven de 31 graden. De organisaties van de Zwarte Cross, de Parade in Den Haag en Leeuwarden Open Air treffen extra maatregelen om bezoekers te beschermen tegen de hitte, melden zij aan het ANP. Zo komen er op veel plekken extra waterpunten en schaduwplekken bij.

18 juli '24 (13:03)

Routes Nijmeegse Vierdaagse vrijdag ingekort om hitte

De routes van de Nijmeegse Vierdaagse van vrijdag worden met 10 kilometer per route ingekort om de warmte, meldt de organisatie. De wandelaars die normaal 50 kilometer zouden lopen, lopen daarom vrijdag 40 kilometer. De 40 kilometer wordt 30 kilometer en de route van 30 kilometer wordt 20 kilometer.

18 juli '24 ( 8:50)

Organisatie Wildeburg 'diep geraakt en intens verdrietig' door overleden bezoeker

De organisatie van het festival Wildeburg is "diep geraakt en intens verdrietig" door het overlijden van een 34-jarige bezoeker. De man was sinds zondag vermist. Zijn lichaam werd woensdag gevonden.

18 juli '24 ( 8:33)

Lichaam sinds zondag vermiste festivalbezoeker Wildeburg gevonden in Ens

De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.