Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ali B ontkent aanranding ex-kandidaat The Voice op bospad

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Ali B ontkent aanranding ex-kandidaat The Voice op bospad
Ali B heeft woensdag in de rechtbank ontkend dat dat hij in mei 2018 een voormalige kandidaat van The Voice of Holland heeft aangerand. De rapper herinnert zich de ontmoeting met de vrouw anders en begrijpt de beschuldiging niet, vertelde hij de rechters in Haarlem. Hij stelt haar met wederzijdse instemming te hebben gezoend.

Jill Helena heeft in haar aangifte tegen Ali B verklaard dat hij haar na een show in Monnickendam, waar ze allebei optraden, had meegenomen naar een afgelegen bospad van het Amsterdamse Bos.

Ze zou hebben aangegeven in de auto geen seks met hem te willen hebben. B. zou bij haar tot tweemaal toe hebben aangedrongen hem te helpen bij het masturberen. "Dat heb ik gedaan, omdat ik er dan vanaf zou zijn. Ik voelde me vies", verklaarde de zangeres bij de politie.

Affaire

"Zo is het niet gegaan. Het doet me ongelooflijk veel pijn. Het staat in groot contrast met wat we met elkaar hadden", verdedigde B. zich in de rechtszaal, op een paar meter afstand van het slachtoffer dat schuin achter hem zat. Hij ontkent dat hij zich liet aftrekken in de auto. "Als het was gebeurd, dan zou ik me het herinneren. Het doet me pijn dat zij überhaupt iets anders heeft gevoeld en ook omdat ik nooit een signaal heb gekregen." B. vertelde eveneens dat zijn eigen vrouw thuis destijds hoogzwanger was en dat hij zich daar destijds ongemakkelijk over voelde.

De affaire tussen Jill Helena en haar coach begon rond de finale van The Voice of Holland in 2013, vertelde hij de rechters. Tot in 2018 zagen ze elkaar enige keren per jaar. "We hebben een paar keer gemeenschap gehad, bij haar thuis en in verschillende hotels", zei hij. "Het initiatief kwam van beide kanten. We hadden wel de afspraak dat ze me geen berichten zou sturen, om te voorkomen dat mijn vrouw erachter zou komen dat wij een affaire hadden."

Helena deed pas aangifte na de uitzending van het onlineprogramma BOOS over misstanden rondom The Voice. Dat was vier jaar na de vermeende aanranding. Ze voelde zich geroepen toen pas naar de politie te stappen, omdat B. in zijn verklaring naar de media destijds aangaf nooit een seksuele relatie met een kandidaat te hebben gehad.

25 juli '24 ( 9:02)

592.000 Nederlandse bezoekers voor film Inside Out 2

De animatiefilm Inside Out 2 heeft in Nederland tot nu toe 592.000 bezoekers getrokken. Dat heeft The Walt Disney Company donderdag gemeld. De film ging afgelopen week officieel in première in Nederland.

25 juli '24 ( 8:55)

Frank Dane afwezig op tv en radio door goedaardige hersentumor vriendin

Frank Dane was de afgelopen tijd niet op radio en televisie omdat het niet goed ging met zijn vriendin. Dat heeft de dj van Radio 538 op Instagram laten weten. Eerder werd bekend dat de dj door familieomstandigheden afwezig was.

25 juli '24 ( 8:50)

Tweede bioscoopfilm Dikkie Dik wordt dit jaar nog in bioscopen uitgebracht

De tweede bioscoopfilm over rode poes Dikkie Dik wordt nog dit jaar in de bioscopen uitgebracht. Een nieuwe vriend voor Dikkie Dik is vanaf half december te zien, meldt distributeur In The Air. Het eerste deel, Dikkie Dik en de verdwenen knuffel, draait nu nog in de bioscoop.

25 juli '24 ( 8:47)

Inside Out 2 succesvolste animatiefilm: film passeert Frozen 2

Inside Out 2 is ruim vijf weken na de première de succesvolste animatiefilm aller tijden. Dat heeft The Walt Disney Company bekendgemaakt. Het record stond op naam van Frozen 2 uit 2019. Inside Out 2 heeft nu wereldwijd 1,46 miljard dollar opgebracht.

25 juli '24 ( 8:35)

Advocaat bevestigt: artikel 12 procedure om Jeroen Rietbergen alsnog voor de rechter te krijgen

Zangeres Nienke Wijnhoven gaat proberen Jeroen Rietbergen, de voormalig muzikaal leider van The Voice, alsnog voor de rechter te krijgen via een artikel 12-procedure. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra bevestigd na berichtgeving van het AD.

25 juli '24 ( 8:30)

Nederlandse versie I Kissed a Girl wordt onderzocht door RTL en Videoland

Videoland onderzoekt serieus de mogelijkheden voor een Nederlandse versie van de Britse datingshow I Kissed a Girl. Dat heeft een woordvoerder van RTL en Videoland donderdag gemeld. De Britse serie is sinds kort op Videoland te zien.

24 juli '24 ( 8:40)

Leonie ter Braak gaat nieuw woonprogramma presenteren

Leonie ter Braak presenteert vanaf september een nieuw woonprogramma voor RTL. In Wonen onder de zon voor minder dan een ton begeleidt Ter Braak families die de droom hebben om in het buitenland te wonen, meldt RTL. Het programma is vanaf 16 september te zien bij RTL 4.

24 juli '24 ( 8:35)

Paleis Het Loo toneel voor speciale jubileumuitzending Blauw Bloed

Het programma Blauw Bloed viert in september dat het twintig jaar bestaat. Het EO-programma maakt daarvoor een speciale uitzending vanaf Paleis Het Loo.

23 juli '24 (13:55)

Ali B pakt de biezen: gespot op vliegveld in Duitsland

De figuurlijke vogel is letterlijk gevlogen. Ali B, veroordeeld voor twee jaar celstraf vanwege verkrachting en poging tot verkrachting, is het land ontvlucht. De rapper was maandagavond met zijn gezin gespot op het vliegveld van Weeze, waar hij naar alle waarschijnlijkheid in het vliegveld naar Marokko stapte. Daar zit hij voor een vakantie, meldt Mediacourant.

23 juli '24 (11:05)

In nieuw seizoen Slimste Mens doet de aankomende presentator eerst zelf mee

Maandagavond begon het nieuwe seizoen van de populaire quizprogramma De Slimste Mens. Het seizoen begon met de deelname van Herman van der Zandt, Appie Mussa en Fay Lovsky. Die eerste is overigens een bijzondere: volgend jaar is Van der Zandt presentator van het programma. Hij kan nu alvast meemaken hoe het is om zelf de quiz te doen.