Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na veertien jaar afwezigheid wil Treble weer optreden

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Na veertien jaar afwezigheid wil Treble weer optreden
De groep Treble gaat na jaren weer optreden. In het najaar willen Caroline Hoffman, Niña van Dijk en Djem van Dijk een klein tourtje doen.

Onlangs trad het trio, vooral bekend als de Nederlandse songfestivalinzending in 2006, voor het eerst sinds 2010 weer op. Dat was als gastbijdrage tijdens een optreden van de huidige band van Djem. "Ik vroeg: willen jullie meedoen, voor de leuk. Als Caroline en Niña; niet als Treble. Toen hebben we ook Treble-liedjes gespeeld omdat we dat leuk vinden", vertelt Djem in de podcast Songfestival Troubadours van Chiel Troost en Jeroen Smits.

"Op die middag gebeurde er iets magisch, het was echt ontzettend geweldig. En toen ging het borrelen", aldus de zangeres. "We hadden toch iets met z'n drieën, iets heel bijzonders, en dat hebben we nog steeds."

Gedoe

Treble kijkt achttien jaar na deelname aan het songfestival met het liedje Amambanda met gemengde gevoelens terug op het avontuur. Volgens Djem was er veel "gedoe". "Het was moeilijk om de focus te hebben op het optreden, om jezelf te zijn", zegt de zangeres. Het team rond Treble probeerde hen bijvoorbeeld anders neer te zetten dan waar ze zich prettig bij voelden. "Het was niet fijn en dat is ook de reden geweest dat we niet comfortabel op het podium hebben gestaan."

Ook gingen er dingen mis met de techniek en waren er problemen met de kleding. Het trio strandde bovendien in de halve finale. Het liedje Amambanda hebben ze vanwege de negatieve associatie daarna nooit meer gezongen. Ook bij de reünie zal dat niet gebeuren: "Niet dat liedje, maar wel Ramaganana."

24 juli '24 ( 8:40)

Leonie ter Braak gaat nieuw woonprogramma presenteren

Leonie ter Braak presenteert vanaf september een nieuw woonprogramma voor RTL. In Wonen onder de zon voor minder dan een ton begeleidt Ter Braak families die de droom hebben om in het buitenland te wonen, meldt RTL. Het programma is vanaf 16 september te zien bij RTL 4.

24 juli '24 ( 8:35)

Paleis Het Loo toneel voor speciale jubileumuitzending Blauw Bloed

Het programma Blauw Bloed viert in september dat het twintig jaar bestaat. Het EO-programma maakt daarvoor een speciale uitzending vanaf Paleis Het Loo.

23 juli '24 (13:55)

Ali B pakt de biezen: gespot op vliegveld in Duitsland

De figuurlijke vogel is letterlijk gevlogen. Ali B, veroordeeld voor twee jaar celstraf vanwege verkrachting en poging tot verkrachting, is het land ontvlucht. De rapper was maandagavond met zijn gezin gespot op het vliegveld van Weeze, waar hij naar alle waarschijnlijkheid in het vliegveld naar Marokko stapte. Daar zit hij voor een vakantie, meldt Mediacourant.

23 juli '24 (11:05)

In nieuw seizoen Slimste Mens doet de aankomende presentator eerst zelf mee

Maandagavond begon het nieuwe seizoen van de populaire quizprogramma De Slimste Mens. Het seizoen begon met de deelname van Herman van der Zandt, Appie Mussa en Fay Lovsky. Die eerste is overigens een bijzondere: volgend jaar is Van der Zandt presentator van het programma. Hij kan nu alvast meemaken hoe het is om zelf de quiz te doen.

23 juli '24 (10:58)

Nikkie de Jager en Splinter Chabot te gast in nieuw seizoen De Mensenbieb

Nikkie de Jager, Splinter Chabot en Rob Goossens zijn te gast in een nieuw seizoen van het programma De Mensenbieb. Dat maakte omroep HUMAN dinsdag bekend. De nieuwe reeks is te zien vanaf zondag 8 september op NPO Zapp en NPO Start.

22 juli '24 (14:28)

Inside Out 2 maakt vliegende start in Nederlandse bioscopen

Ondanks dat de animatiefilm Inside Out 2 (Binnenstebuiten 2 in Nederlands) nog maar een paar dagen in de Nederlandse bioscopen draait, lijkt het er nu al op alsof de film het uitzonderlijk goed gaat doen. In de Verenigde Staten brak de film van Pixar al records, meldt nu.nl.

19 juli '24 (13:54)

Kaarten voor 40-45, de Musical vliegen als warme broodjes over de toonbank

Voor 40-45, de Musical zijn voorafgaand aan de première op 21 september al meer dan 50.000 kaarten verkocht. Producent Gert Verhulst heeft daarom een Platina Award ontvangen. Deze prijs wordt toegekend als een voorstelling minimaal 50.000 tickets heeft verkocht.

18 juli '24 ( 8:49)

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night genomineerd voor Notekraker

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night maken dit jaar kans op de Gouden Notekraker. De uitreiking van de jaarlijkse prijs voor de invloedrijkste podiumprestaties is op 1 oktober in de Melkweg in Amsterdam.

18 juli '24 ( 7:17)

Film van populaire televisieserie 24 in de maak

De Amerikaanse televisieserie 24 wordt verfilmd. Volgens vakblad Variety werkt filmstudio 20th Century Studios aan een film.

18 juli '24 ( 6:05)

Joe Jonas brengt 19 juli eerste solosingle sinds 13 jaar uit; album volgt

Joe Jonas brengt op 18 oktober zijn nieuwe soloalbum Music For People Who Believe In Love uit. Dat kondigde de zanger aan op Instagram. Het is zijn eerste soloplaat sinds 2011. Op vrijdag 19 juli komt alvast de eerste single uit, Work It Out.