Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Negatieve berichtgeving zorgde bijna voor burn-out Duncan Laurence

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
trio laurence, nia nicolai en dion cooper
De manier waarop Duncan Laurence en zijn songfestivalprotegés Mia Nicolai en Dion Cooper vorig jaar werden afgemaakt in sommige media heeft bij het trio veel pijn veroorzaakt. De negatieve berichtgeving had zo'n grote impact dat ze al tegen een burn-out aan zaten terwijl het Eurovisie Songfestival nog niet eens was begonnen, kijkt de zanger terug in de podcast Lightless Lounge van Nikkie de Jager en Wes van Os.

"We wisten niet meer hoe we het nog goed konden doen. We hoefden bij wijze van spreken maar een scheet te laten of het was al verschrikkelijk. We waren clickbait geworden", zegt Laurence, die Nicolai en Cooper in Liverpool creatief begeleidde. Het duo kwam onder vuur te liggen en werd wekenlang bespot nadat ze bij hun eerste twee gezamenlijke liveoptredens vals zongen en op het songfestival niet door de halve finale kwamen. Laurence werd verweten dat hij de twee niet genoeg had begeleid.

Volgens de oud-songfestivalwinnaar gebeuren er bij het songfestival altijd dingen voor of achter de schermen "waarvan je kunt leren of groeien". "Zelfs in mijn jaar gebeurden er dingen waarvan ik dacht: 'Oh mijn God, ik hoop dat dat me nooit meer overkomt.'"

Darkest hour

De media-aandacht werd volgens Laurence echter "heel gemeen". "Op een gegeven moment lag ik in bed in Liverpool en je weet: 'Ik moet eruit en ik moet de media te woord staan.' Ik vond het heel erg voor ze. Het heeft veel stukgemaakt."

Laurence beschrijft zijn tweede songfestivalavontuur zelfs als zijn "darkest hour". "Ik probeerde echt iets uit liefde te doen en nieuwe artiesten te helpen waarin ik geloofde. En nog steeds vind ik het geweldige artiesten." Met Nicolai en Cooper heeft de zanger naar eigen zeggen nog sporadisch contact. "We hebben allemaal onze tijd genomen om dit op onze eigen manier te verwerken. Er is zoveel gebeurd, het is goed om elkaar de ruimte te geven."

19 juni '24 (15:20)

Diggy Dex neemt stap terug en verplaatst release album en tournee

Diggy Dex heeft "symptomen van overspannenheid" en neemt daarom een rustpauze. Om die reden verplaatst de rapper en zanger de release zijn aankomende album en tournee, deelt hij op Instagram.

19 juni '24 (15:16)

Habbo Hotel keert terug

Kun jij je het Habbo Hotel nog herinneren? Dan is er goed nieuws! Een game-ontwikkelaar maakt een nieuwe versie van de populaire game, gebaseerd op de variant uit 2005. Zo beleef jij jouw jeugd weer helemaal opnieuw, meldt Metro Nieuws.

18 juni '24 ( 9:03)

Opnames Château Promenade zijn begonnen

De opnames van het vervolg op Promenade zijn van start gegaan. De nieuwe reeks heet Château Promenade. Dat meldde Diederik Ebbinge maandag op X. "De kop is eraf", schrijft hij bij een foto van Henry van Loon op de set.

18 juni '24 ( 8:37)

Musical Soldaat van Oranje stopt in huidige vorm

De musical Soldaat van Oranje stopt in de huidige vorm. De voorstelling zal worden vernieuwd en wordt op 14 juli voorlopig voor het laatst opgevoerd in de TheaterHangaar in Katwijk.

17 juni '24 (12:36)

Netflix begonnen met opnames van Bad Boa's met Jandino Asporaat

In Rotterdam is gestart met de opnames van de film Bad Boa's met Jandino Asporaat en Werner Kolf in de hoofdrollen. Dat is maandag bekendgemaakt namens Netflix, waar de komedie naar verwachting volgend jaar te zien zal zijn.

17 juni '24 ( 8:58)

Producent serie Máxima zoekt prinsesjes voor tweede seizoen

Producent Millstreet Films zoekt actrices voor de rollen van de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane voor het tweede seizoen van de Videolandserie Máxima. De opnames starten in oktober.

14 juni '24 (11:28)

Drie jaar cel geëist in zedenzaak tegen Ali B

In de zedenzaak tegen Ali B heeft het Openbaar Ministerie vrijdag een celstraf van drie jaar tegen de rapper geëist. De 42-jarige artiest wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van The Voice of Holland en zangeres Ellen ten Damme.

14 juni '24 ( 9:29)

Koning niet op de hoogte van veroordeling Frenna: onacceptabel, maar gestraft

Koning Willem-Alexander wist voor de vierdaagse reis naar de Verenigde Staten niet dat rapper Frenna, met wie het koningspaar een hiphopstudio in Atlanta bezocht, in 2016 is gearresteerd om seks met een minderjarig meisje. Dat zei de koning tijdens het afsluitende persgesprek aan het einde van de reis. "Maar dat gezegd hebbende: Iedereen in Nederland die veroordeeld is en zijn straf heeft uitgezeten verdient een tweede kans. Zo werkt ons rechtssysteem", zei Willem-Alexander.

14 juni '24 ( 9:18)

Op1-presentatoren blikten in laatste show terug op nieuwsjaren

In de laatste Op1 "ooit" hebben de presentatoren van de talkshow teruggeblikt op al het nieuws dat zij in de vierenhalf jaar dat het programma bestond hebben behandeld. De laatste show werd gepresenteerd door Welmoed Sijtsma en Jort Kelder.

13 juni '24 (12:48)

Nieuwe reeks Wie is de mol? alleen op NPO Start

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol is speciaal ontwikkeld om via streaming te bekijken. Daarnaast is het voor de NPO een "alternatief voor de volle sportzomer". Dat zegt Elsa Gorter, contentmanager NPO Start. AVROTROS maakte donderdag de deelnemers van het nieuwe, extra seizoen van het populaire programma bekend.