Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Gedupeerden Spoorloos stappen naar de rechter

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Gedupeerden Spoorloos stappen naar de rechter
De vier gedupeerden van het programma Spoorloos stappen na pogingen om te schikken in de kwestie over mismatches naar de rechter. Ze wilden een schadevergoeding, maar zijn er niet uitgekomen met omroep KRO-NCRV. Dat bevestigt hun advocaat Royce de Vries na berichtgeving van RTL Boulevard.

Misdaadjournalist Kees van der Spek onthulde in 2022 dat deelnemers van het programma in Colombia aan de verkeerde biologische ouders waren gekoppeld. "Voor cliënten is het boek Spoorloos niet gesloten. Niet alleen omdat zij nog steeds moeten leven met de gevolgen van de mismatches, maar ook omdat zij met KRO-NCRV niet tot een passende oplossing zijn gekomen", zeggen De Vries en zijn collega Annemiek van Spanje donderdag in een gezamenlijke verklaring.

Volgens de advocaten hebben zij de omroep een maand geleden laten weten dat de rechtbank is verzocht een getuigenverhoor te houden. De gedupeerden willen ook dat Spoorloos-presentator Derk Bolt wordt gehoord. "Of dit aanstaande juridische traject reden is geweest voor het vertrek van Derk Bolt, is cliënten niet bekend. De timing vinden zij wel opvallend." Woensdag werd bekend dat de presentator na dertig jaar moet vertrekken omdat de opzet van het programma wordt veranderd.

Ophef

KRO-NCRV ontkent dat de ophef rond de mismatches de aanleiding is voor het vertrek van Bolt. "Het besluit om na dertig jaar afscheid te nemen van Derk als presentator van Spoorloos heeft een totaal andere reden dan De Vries en Van Spanje doen voorkomen. We zijn al sinds mei vorig jaar in gesprek met Derk, dus niet recent zoals door hen wordt geïnsinueerd."

De omroep is de presentator dankbaar voor de afgelopen dertig jaar. "Hij is samen met het team altijd een enorme kracht geweest. De speculatieve verdachtmakingen die door De Vries en Van Spanje worden geuit zijn niet alleen onjuist, maar werpen wij ook verre van ons. Wij vinden het jammer dat zij op deze manier weer de media zoeken."

24 mei '24 ( 8:52)

'The Dutch Giant' Olivier Richters krijgt vaste rol als schurk in hitserie Reacher

De Nederlandse acteur en bodybuilder Olivier Richters heeft een vaste rol te pakken in de hitserie Reacher van Prime. De streamingdienst bevestigde vrijdag op sociale media het nieuws dat 'The Dutch Giant', zoals zijn bijnaam luidt, de rol van schurk Paulie gaat spelen.

23 mei '24 ( 9:05)

Deze acteurs vertolken de hoofdrollen van Moulin Rouge! De Musical

Martijn Noort en Keoma Aidhen gaan de hoofdrollen vertolken in de Nederlandse versie van Moulin Rouge! De Musical. Noort kruipt in de huid van schrijver Christian en Aidhen speelt de rol van courtisane Satine, heeft Stage Entertainment woensdag bekendgemaakt.

23 mei '24 ( 8:48)

Negatieve berichtgeving zorgde bijna voor burn-out Duncan Laurence

De manier waarop Duncan Laurence en zijn songfestivalprotegés Mia Nicolai en Dion Cooper vorig jaar werden afgemaakt in sommige media heeft bij het trio veel pijn veroorzaakt. De negatieve berichtgeving had zo'n grote impact dat ze al tegen een burn-out aan zaten terwijl het Eurovisie Songfestival nog niet eens was begonnen, kijkt de zanger terug in de podcast Lightless Lounge van Nikkie de Jager en Wes van Os.

23 mei '24 ( 8:34)

Stuntkabouter en Joost Klein in vliegtuig naar 'geheime plek'

Joost Klein heeft voor het eerst sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival weer beelden van zichzelf op Instagram geplaatst. In een korte video in zijn Stories is te zien hoe de zanger samen met zijn goede vriend Stuntkabouter in het vliegtuig zit, op weg naar een "geheime plek".

23 mei '24 ( 8:30)

Dorian Bindels en Bertrie Wierenga: 'Wij worden papa en mama'

Bertrie Wierenga en Dorian Bindels verwachten hun eerste kindje. Het acteurskoppel, dat elkaar leerde kennen op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden, maakte het babynieuws woensdag bekend via Instagram.

22 mei '24 (12:29)

Film met Henry van Loon en Robbert Rodenburg beleeft wereldpremière

De nieuwe Nederlandse bioscoopfilm OUT met onder anderen Robbert Rodenburg, Henry van Loon en Victor Löw beleeft op 25 juni de wereldpremière op het filmfestival Frameline in San Francisco. Dat maakte agentschap ArtistMan woensdag bekend op het filmfestival van Cannes.

22 mei '24 ( 8:48)

Nielson brengt nummer over Joost Klein uit

Nielson heeft zijn muzikale ode aan songfestivaldeelnemer Joost Klein uitgebracht. Het nummer Joost staat op Spotify.

21 mei '24 (13:21)

Acteur Frank Schaafsma (59) uit Schatjes! overleden

Acteur en muzikant Frank Schaafsma is overleden. Dat bevestigt een goede vriend van de acteur dinsdag aan het ANP, nadat de familie van Schaafsma zijn overlijden had gemeld op een besloten Facebookpagina. Schaafsma is 59 jaar geworden.

21 mei '24 ( 8:56)

Roxeanne Hazes komt met nieuwe muziek: 'Zit in zo'n fijne flow'

Roxeanne Hazes komt vrijdag weer met nieuwe muziek. Dat kondigt de zangeres maandag aan op Instagram.

17 mei '24 ( 9:15)

Gerard Joling bevestigt nieuwe realityserie: 'Het wordt lachen'

De realityserie van Gerard Joling komt er definitief. Dat vertelde de zanger donderdag in het programma van Frank Dane op Radio 538.