Droom komt uit nu Serie Máxima in wereldpremière gaat

Door ANP
4 min
Voor acteurs Delfina Chaves en Martijn Lakemeier komt een droom uit nu de serie Máxima, waarin de twee de hoofdrollen vertolken, dinsdag in première gaat op het Cannes International Series Festival. Het is de eerste keer dat de voor Videoland gemaakte serie over de jonge jaren van koningin Máxima te zien is.

"Het is natuurlijk een droom die uitkomt, echt geweldig. Een enorme verrassing ook, want we hoorden pas een paar weken geleden dat de serie hier te zien zou zijn", zegt Lakemeier vanuit Cannes tegen het ANP. "Ik heb toen wel even een gat in de lucht gesprongen. Het is een hele mooie erkenning voor de serie en een beloning voor het hele team dat er zo hard aan gewerkt heeft." Lakemeier is in de serie te zien als Willem-Alexander, die toen nog prins was.

Ook Chaves, die de rol van Máxima Zorreguieta vertolkt, is door het dolle heen dankzij de wereldpremière in Frankrijk. "Het is echt te gek. Ik moet mezelf ook voortdurend knijpen om te checken of het allemaal wel echt is wat er gebeurt", zegt ze lachend. "Het is een gekkenhuis, maar de mensen zijn zo ontzettend aardig. Een droom komt uit!" Zondag zag ze zichzelf tijdens de eerste vertoning van de trailer voor het eerst in bioscoopformaat. "Ik zal er nooit aan wennen om mijn hoofd zo groot in beeld te zien", lacht de Argentijnse.

Verliefd

Chaves en Lakemeier speelden niet alleen in de serie twee verliefde mensen, inmiddels zijn ze zelf ook een stel. Extra bijzonder dus om nu samen in Cannes bij de première te zijn, vertelt Lakemeier. "We hebben het heel leuk met elkaar, dus het is ook erg leuk om dit samen in Cannes te beleven", zegt hij. Plannen om zich samen ergens te vestigen heeft het stel nog niet, zegt hij. "We nemen het een beetje zoals het komt allemaal."

De serie Máxima vertelt het levensverhaal van de in Argentinië geboren Máxima Zorreguieta. De serie blikt onder meer terug op haar leven in haar thuisland, de ontmoeting met prins Willem-Alexander en haar kennismaking met Nederland.