Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veiligheidstraining staat niet op planning van Derksen

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Johan Derksen
Johan Derksen blijft bij zijn eerdere standpunt en gaat de verplichte onlinetraining over respectvol samenwerken niet doen. "Ik wil niet lastiggevallen worden door jongelui die dit bedenken of dit eisen met lullige examentjes", zei Derksen woensdagavond in Vandaag Inside.

Derksen zei dinsdagavond in de SBS6-talkshow dat hij niet van plan was de training te doen, nadat gast Job Knoester had verteld dat hij de e-learning wel heeft gedaan. Derksen beweerde dat hij er nog geen uitnodiging voor heeft gekregen en noemde het "onzin" en "gelul". "Daar staat ook helemaal niets over in mijn contract, dus dat doe ik gewoon niet."

De analist bleef woensdagavond bij zijn punt. "Als de directie nu slim is, vergeten ze mij dat ding toe te sturen", zei hij. "Want als het een prestigezaak wordt, daar heeft niemand wat aan. Maar het is natuurlijk niet zo dat ik aan die gekkigheid mee wil doen." Daarop kreeg Derksen applaus van mensen in het publiek. "Het zijn vooral witte mannen op leeftijd die beginnen te applaudisseren", merkte presentator Wilfred Genee droogjes op.

Uitnodiging

Tafelgenoot René van der Gijp sloot zich aan bij Derksen. "Ik doe al veertig jaar aan grensoverschrijdend gedrag en ik ben niet van plan daar de laatste vijf jaar mee te stoppen", zei hij lachend.

Talpa liet woensdag weten dat alle collega's de cursus moeten volgen, "ongeacht contractvorm en functie", aldus een woordvoerster. "Het is belangrijk voor ons dat iedereen binnen ons netwerk deze training doorloopt, en we zetten ons actief in om dit te bevorderen", vervolgt de woordvoerster. "Dat doen we onder andere door actief te helpen herinneren, te monitoren en het gesprek aan te gaan." Derksen zegt dat hij de uitnodiging nog niet heeft ontvangen. Politiek verslaggever Merel Ek stelde dinsdag in de uitzending dat de training voor 12 april moet zijn gemaakt.

25 april '24 (12:19)

Tweede reeks Een huis vol emigreert komt eraan; opnames gestart

De NPO-realityserie Een huis vol emigreert krijgt een tweede seizoen. Dat meldt omroep KRO-NCRV op de website van het programma. De opnames zijn al begonnen.

25 april '24 ( 8:47)

Vervolg in theater voor Nederlandse musical Blind Date

De Nederlandse musical Blind Date krijgt een vervolg in het theater. Vanaf februari 2025 is Ja, ik wil! in de Nederlandse theaters te zien. Freek Bartels en Brigitte Heitzer spelen ook in de nieuwe voorstelling de hoofdrollen van Bob en Jenny, maakt producent De Theater BV bekend. Paul Groot maakt de cast compleet.

25 april '24 ( 8:40)

Nieuw nummer van Maan na maanden stilte

Maan brengt donderdag na enkele maanden stilte een nieuw nummer uit. Paranoia is vanaf 08.30 uur te horen, maakt ze bekend in modetijdschrift Vogue.

24 april '24 (15:55)

Koning kijkt liever naar de échte Máxima

Koning Willem-Alexander is niet van plan om de serie over zijn vrouw te gaan kijken. Dat laat hij woensdag weten aan Shownieuws. Hij wil zich niet aan onjuistheden storen. "Ik heb gehoord dat het een mooie serie is die goed in elkaar zit, maar ik ga me dan ergeren aan de dingen die niet juist zijn", zei de koning.

24 april '24 ( 8:59)

Jelka van Houten en Henry van Loon maken tweede reeks Tropenjaren

Jelka van Houten en Henry van Loon maken een tweede seizoen van de serie Tropenjaren. Dat maakte BNNVARA dinsdag bekend. De opnames zijn inmiddels gestart.

24 april '24 ( 8:56)

Joost Klein neemt vrienden 'Appie' en 'Stuntkabouter' mee voor songfestivalact

Joost Klein neemt twee goede vrienden mee naar het Eurovisie Songfestival in Malmö. Videomakers Appie Mussa en Martijn van Eijzeren, beter bekend als Stuntkabouter, zijn onderdeel van de act. "We hebben gekke dingen gedaan in video's, maar dit wordt echt top", vertelde Mussa dinsdagavond in Sophie & Jeroen.

24 april '24 ( 8:51)

Gerrie van der Klei te zien in Nederlandse versie musical Sister Act

Gerrie van der Klei is komend seizoen te zien in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Sister Act. Dat heeft producent MediaLane woensdag gemeld. Van der Klei deelt de rol van moeder Overste met Sanne Wallis de Vries.

19 april '24 (12:14)

Antoon brengt als verrassing nieuwe ep uit

Antoon heeft vrijdag als verrassing een nieuwe ep uitgebracht. Op Gezichten staan vier nummers.

19 april '24 (10:47)

Prime Video kondigt tweede seizoen Fallout aan

De tv-serie Fallout, gebaseerd op de gelijknamige videogamereeks, krijgt een tweede seizoen. Dat heeft streamingdienst Prime Video bekendgemaakt.

19 april '24 ( 8:47)

Voorstellingen Yentl en de Boer op doktersadvies verplaatst

De voorstellingen van cabaretduo Yentl en de Boer gaan op vrijdag en zaterdag niet door. Dat heeft het management laten weten aan het ANP. Christine de Boer neemt op doktersadvies de komende dagen rust en daarom worden de voorstellingen in Lochem en Nieuwegein verplaatst.