Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veiligheidstraining staat niet op planning van Derksen

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Johan Derksen
Johan Derksen blijft bij zijn eerdere standpunt en gaat de verplichte onlinetraining over respectvol samenwerken niet doen. "Ik wil niet lastiggevallen worden door jongelui die dit bedenken of dit eisen met lullige examentjes", zei Derksen woensdagavond in Vandaag Inside.

Derksen zei dinsdagavond in de SBS6-talkshow dat hij niet van plan was de training te doen, nadat gast Job Knoester had verteld dat hij de e-learning wel heeft gedaan. Derksen beweerde dat hij er nog geen uitnodiging voor heeft gekregen en noemde het "onzin" en "gelul". "Daar staat ook helemaal niets over in mijn contract, dus dat doe ik gewoon niet."

De analist bleef woensdagavond bij zijn punt. "Als de directie nu slim is, vergeten ze mij dat ding toe te sturen", zei hij. "Want als het een prestigezaak wordt, daar heeft niemand wat aan. Maar het is natuurlijk niet zo dat ik aan die gekkigheid mee wil doen." Daarop kreeg Derksen applaus van mensen in het publiek. "Het zijn vooral witte mannen op leeftijd die beginnen te applaudisseren", merkte presentator Wilfred Genee droogjes op.

Uitnodiging

Tafelgenoot René van der Gijp sloot zich aan bij Derksen. "Ik doe al veertig jaar aan grensoverschrijdend gedrag en ik ben niet van plan daar de laatste vijf jaar mee te stoppen", zei hij lachend.

Talpa liet woensdag weten dat alle collega's de cursus moeten volgen, "ongeacht contractvorm en functie", aldus een woordvoerster. "Het is belangrijk voor ons dat iedereen binnen ons netwerk deze training doorloopt, en we zetten ons actief in om dit te bevorderen", vervolgt de woordvoerster. "Dat doen we onder andere door actief te helpen herinneren, te monitoren en het gesprek aan te gaan." Derksen zegt dat hij de uitnodiging nog niet heeft ontvangen. Politiek verslaggever Merel Ek stelde dinsdag in de uitzending dat de training voor 12 april moet zijn gemaakt.

26 juli '24 (12:06)

Vooravondshow Carrie ten Napel krijgt de naam Carrie op Vrijdag

De vooravondshow van Carrie ten Napel gaat Carrie op Vrijdag heten. Het programma is vanaf 6 september elke vrijdag op NPO 1 te zien.

25 juli '24 ( 9:02)

592.000 Nederlandse bezoekers voor film Inside Out 2

De animatiefilm Inside Out 2 heeft in Nederland tot nu toe 592.000 bezoekers getrokken. Dat heeft The Walt Disney Company donderdag gemeld. De film ging afgelopen week officieel in première in Nederland.

25 juli '24 ( 8:55)

Frank Dane afwezig op tv en radio door goedaardige hersentumor vriendin

Frank Dane was de afgelopen tijd niet op radio en televisie omdat het niet goed ging met zijn vriendin. Dat heeft de dj van Radio 538 op Instagram laten weten. Eerder werd bekend dat de dj door familieomstandigheden afwezig was.

25 juli '24 ( 8:50)

Tweede bioscoopfilm Dikkie Dik wordt dit jaar nog in bioscopen uitgebracht

De tweede bioscoopfilm over rode poes Dikkie Dik wordt nog dit jaar in de bioscopen uitgebracht. Een nieuwe vriend voor Dikkie Dik is vanaf half december te zien, meldt distributeur In The Air. Het eerste deel, Dikkie Dik en de verdwenen knuffel, draait nu nog in de bioscoop.

25 juli '24 ( 8:47)

Inside Out 2 succesvolste animatiefilm: film passeert Frozen 2

Inside Out 2 is ruim vijf weken na de première de succesvolste animatiefilm aller tijden. Dat heeft The Walt Disney Company bekendgemaakt. Het record stond op naam van Frozen 2 uit 2019. Inside Out 2 heeft nu wereldwijd 1,46 miljard dollar opgebracht.

25 juli '24 ( 8:35)

Advocaat bevestigt: artikel 12 procedure om Jeroen Rietbergen alsnog voor de rechter te krijgen

Zangeres Nienke Wijnhoven gaat proberen Jeroen Rietbergen, de voormalig muzikaal leider van The Voice, alsnog voor de rechter te krijgen via een artikel 12-procedure. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra bevestigd na berichtgeving van het AD.

25 juli '24 ( 8:30)

Nederlandse versie I Kissed a Girl wordt onderzocht door RTL en Videoland

Videoland onderzoekt serieus de mogelijkheden voor een Nederlandse versie van de Britse datingshow I Kissed a Girl. Dat heeft een woordvoerder van RTL en Videoland donderdag gemeld. De Britse serie is sinds kort op Videoland te zien.

24 juli '24 ( 8:40)

Leonie ter Braak gaat nieuw woonprogramma presenteren

Leonie ter Braak presenteert vanaf september een nieuw woonprogramma voor RTL. In Wonen onder de zon voor minder dan een ton begeleidt Ter Braak families die de droom hebben om in het buitenland te wonen, meldt RTL. Het programma is vanaf 16 september te zien bij RTL 4.

24 juli '24 ( 8:35)

Paleis Het Loo toneel voor speciale jubileumuitzending Blauw Bloed

Het programma Blauw Bloed viert in september dat het twintig jaar bestaat. Het EO-programma maakt daarvoor een speciale uitzending vanaf Paleis Het Loo.

23 juli '24 (13:55)

Ali B pakt de biezen: gespot op vliegveld in Duitsland

De figuurlijke vogel is letterlijk gevlogen. Ali B, veroordeeld voor twee jaar celstraf vanwege verkrachting en poging tot verkrachting, is het land ontvlucht. De rapper was maandagavond met zijn gezin gespot op het vliegveld van Weeze, waar hij naar alle waarschijnlijkheid in het vliegveld naar Marokko stapte. Daar zit hij voor een vakantie, meldt Mediacourant.