Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Froukje en Joost zijn grote winnaars bij 3FM Awards

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Froukje en Joost zijn grote winnaars bij 3FM Awards
Froukje en Joost Klein, beter bekend als Joost, zijn de grote winnaars van de 3FM Awards die donderdagavond zijn uitgereikt in het poppodium PAARD in Den Haag. Joost kreeg de prijs voor Beste Artiest, Froukje voor Beste Album en Beste Song. NPO 3FM-dj Justin Verkijk presenteerde de avond, terwijl Sophie Hijlkema en collega's Wijnand Speelman, Barend van Deelen, Nellie Benner, Tom de Graaf, Joe Stam, Vera Siemons en Eva Koreman de popprijzen uitreikten.

Mensen konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriet. Froukje won de prijs voor het beste album voor haar in januari verschenen album Noodzakelijk Verdriet. Ze kreeg de award voor Beste Song voor het lied Kwijt, dat ook op de plaat terug te vinden is. Joost, die dit jaar namens Nederland deelneemt aan het Eurovisie Songfestival met zijn nummer Europapa, nam net als afgelopen jaar de 3FM Award voor Beste Artiest in ontvangst.

Maar ook andere artiesten en bands vielen in de prijzen tijdens deze negentiende editie van de 3FM Awards. DI-RECT kreeg de award voor Beste Groep en Suzan & Freek en Claude kregen de prijs voor Beste Samenwerking voor hun nummer Vas-y (Ga Maar). De award voor de Beste Indie Act ging naar de driekoppige band WIES.

Beste Fan

Ook de fans van Joost vielen in de prijzen. Zij kregen de award voor Beste Fan. Deze prijs gaat naar de fan of fanclub die de leukste, uniekste of grootste actie opzet om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor hun artiest. Een fanclub van Joost organiseerde de opvallendste actie en kreeg de prijs.

Roxy Dekker ontving de award voor Beste Nieuwkomer. Ze is het nieuwe 3FM Talent, wat betekent dat haar muziek regelmatig gedraaid wordt op de zender en dat de Satisfyer-zangeres regelmatig te gast is in de studio. De winnaar van de Schaal van Rigter, de award voor het meest gedraaide Nederlandse nummer op NPO 3FM van afgelopen jaar, was al bekend. Die prijs ging naar Maan en Goldband voor hun lied Stiekem.

Tijdens de avond traden onder andere Gladde Paling, DI-RECT en Douwe Bob op. Roxy Dekker speelde voor het eerst haar nieuwe nummer Sugar Daddy live.

26 april '24 (11:22)

AVROTROS-hit Flikken Maastricht krijgt negentiende seizoen

Flikken Maastricht, de langstlopende Nederlandse dramaserie, krijgt een negentiende seizoen. Dat hebben AVROTROS en producent Hollands Licht vrijdag bekendgemaakt. De nieuwe reeks zal volgend jaar bij de NPO te zien zijn.

26 april '24 ( 8:56)

Jandino Asporaat voegt extra shows toe aan theatertour vanwege grote vraag

Jandino Asporaat heeft veertig extra shows toegevoegd aan zijn theatertour Therapie. Dat deelt de 43-jarige presentator donderdag via Instagram. De grote vraag naar kaarten is de reden voor de extra shows. "Deze tour gaat letterlijk een gekkenhuis worden", aldus Asporaat.

25 april '24 (12:19)

Tweede reeks Een huis vol emigreert komt eraan; opnames gestart

De NPO-realityserie Een huis vol emigreert krijgt een tweede seizoen. Dat meldt omroep KRO-NCRV op de website van het programma. De opnames zijn al begonnen.

25 april '24 ( 8:47)

Vervolg in theater voor Nederlandse musical Blind Date

De Nederlandse musical Blind Date krijgt een vervolg in het theater. Vanaf februari 2025 is Ja, ik wil! in de Nederlandse theaters te zien. Freek Bartels en Brigitte Heitzer spelen ook in de nieuwe voorstelling de hoofdrollen van Bob en Jenny, maakt producent De Theater BV bekend. Paul Groot maakt de cast compleet.

25 april '24 ( 8:40)

Nieuw nummer van Maan na maanden stilte

Maan brengt donderdag na enkele maanden stilte een nieuw nummer uit. Paranoia is vanaf 08.30 uur te horen, maakt ze bekend in modetijdschrift Vogue.

24 april '24 (15:55)

Koning kijkt liever naar de échte Máxima

Koning Willem-Alexander is niet van plan om de serie over zijn vrouw te gaan kijken. Dat laat hij woensdag weten aan Shownieuws. Hij wil zich niet aan onjuistheden storen. "Ik heb gehoord dat het een mooie serie is die goed in elkaar zit, maar ik ga me dan ergeren aan de dingen die niet juist zijn", zei de koning.

24 april '24 ( 8:59)

Jelka van Houten en Henry van Loon maken tweede reeks Tropenjaren

Jelka van Houten en Henry van Loon maken een tweede seizoen van de serie Tropenjaren. Dat maakte BNNVARA dinsdag bekend. De opnames zijn inmiddels gestart.

24 april '24 ( 8:56)

Joost Klein neemt vrienden 'Appie' en 'Stuntkabouter' mee voor songfestivalact

Joost Klein neemt twee goede vrienden mee naar het Eurovisie Songfestival in Malmö. Videomakers Appie Mussa en Martijn van Eijzeren, beter bekend als Stuntkabouter, zijn onderdeel van de act. "We hebben gekke dingen gedaan in video's, maar dit wordt echt top", vertelde Mussa dinsdagavond in Sophie & Jeroen.

24 april '24 ( 8:51)

Gerrie van der Klei te zien in Nederlandse versie musical Sister Act

Gerrie van der Klei is komend seizoen te zien in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Sister Act. Dat heeft producent MediaLane woensdag gemeld. Van der Klei deelt de rol van moeder Overste met Sanne Wallis de Vries.

19 april '24 (12:14)

Antoon brengt als verrassing nieuwe ep uit

Antoon heeft vrijdag als verrassing een nieuwe ep uitgebracht. Op Gezichten staan vier nummers.