Poor Things draait in extra zalen, beste Lanthimos-film ooit

Door ANP
2 min
De zwarte komedie Poor Things doet het sinds de Oscarwinst nog beter in de Nederlandse bioscopen dan ervoor. De film van regisseur Yorgos Lanthimos over een overleden die vrouw die weer tot leven wordt gewekt, heeft na ruim een maand 220.000 bezoekers getrokken en 2,36 miljoen euro opgebracht. Dat heeft distributeur Disney dinsdag gemeld.

Het is daarmee nu de meest succesvolle film van Lanthimos ooit in de Nederlandse bioscopen. Dit record stond op naam van The Favourite uit 2019, die in totaal hetzelfde aantal bezoekers trok maar minder geld opbracht (2,2 miljoen euro). Disney verdubbelde door het succes van de film de afgelopen week het aantal zalen bijna. Tot de Oscars draaide de film in 71 zalen, daar zijn inmiddels 53 prints bijgekomen.

Best bezochte

Poor Things stond afgelopen weekend op de vierde plek van de best bezochte films in de Nederlandse bioscopen. De zwarte komedie won vier Oscars, waaronder die voor beste actrice. Dat beeldje ging naar Emma Stone. Ook andere Oscarwinnaars doen het opvallend goed in de bioscopen. Het epos Oppenheimer, dat zeven Oscars won, keerde deze week weer terug in de top 10 van best bezochte films. Oppenheimer trok in Nederland inmiddels 1,7 miljoen bezoekers.

Ook The Zone of Interest, over de kampcommandant van Auschwitz, doet het met ruim 200.000 bezoekers opvallend goed. Het Brits-Duitse drama won de prijzen voor beste buitenlandse film en beste geluid.