Carlo Boszhard speelt hoofdrol in Moulin Rouge! De Musical

Door Nationale Recreatiegids / Tijn Jansen
2 min
Carlo Boszhard gaat een van de drie hoofdrollen spelen in de Nederlandse versie van Moulin Rouge! De Musical. Hij zal de rol voor zijn rekening nemen van Harold Zidler, de excentrieke eigenaar van de wereldberoemde Parijse nachtclub. Dat heeft het ANP van Stage Entertainment Nederland vernomen.

Boszhard (54) was al eerder in musicals te zien als Les Misérables en Beauty and the Beast. Moulin Rouge! De Musical is gebaseerd op de succesfilm uit 2001 over de onmogelijke liefde tussen een berooide schrijver en een verleidelijke courtisane.

De voorstelling is vanaf begin september te zien in het Beatrixtheater in Utrecht. Het gebouw wordt, net als het New Yorkse theater waar het stuk al te zien was, helemaal omgetoverd tot de Moulin Rouge, inclusief de iconische rode windmolen en de 5 meter hoge blauwe olifant.

Carlo Boszhard zegt in De Telegraaf dat de hoofdrol spelen ''een grote droom is die uitkomt''.

Carrière

Boszhard is bekend van zijn lange tv-carrière. In 1989 verscheen hij voor het eerst in het programma Pauze TV, een programma gericht op middelbare scholieren. Zijn bekendste programma's waren onder andere Carlo & IreneL Life4You, De TV-Kantine en Oh Wat Een Jaar!. Hij is ook jury geweest in diverse shows, zoals The Masked Singer, Drag Race Holland en Superkids.

De première staat gepland op 19 december. De kaartverkoop gaat donderdag van start. De rest van de cast wordt later bekendgemaakt.