Winnie the Pooh-horror is de slechtste film van het jaar

Door ANP
2 min
Winnie the Pooh: Blood and Honey is de grote 'winnaar' geworden van de Golden Raspberry Awards, de prijzen voor de slechtste filmprestaties van het jaar. De horrorfilm won vijf 'Razzies', waaronder die voor slechtste film, slechtste regisseur en slechtste scenario.

Pooh en Knorretje kregen daarnaast de twijfelachtige eer om uitgeroepen te worden tot slechtste filmkoppel en Blood and Honey kreeg ook nog de prijs voor slechtste remake/rip-off.

Megan Fox werd ook niet gespaard tijdens de 44e uitreiking van de Razzies. De actrice won de prijs voor slechtste actrice in Johnny & Clyde én voor slechtste vrouwelijke bijrol in Expend4bles. De acteerprestaties van Sylvester Stallone in de laatste film werden door de organisatie achter de awards 'beloond' met een beeldje voor slechtste mannelijke bijrol.

Jon Voight, voormalig Oscar-winnaar, werd uitgeroepen tot slechtste acteur voor zijn rol in Mercy.

De Razzies worden jaarlijks uitgereikt aan de vooravond van de Oscars. Hier lijkt de strijd vooral tussen Oppenheimer (dertien nominaties) en Barbie (acht) te gaan. Andere serieuze kanshebbers in de grote categorieën zijn Poor Things (elf) en Killers of the Flower Moon (tien).