Songfestival-inzending van Joost Klein goed ontvangen

Door Nationale Recreatiegids / Tijn Jansen
3 min
Het nummer dat namens Nederland wordt ingezonden naar het Eurovisie songfestival ‘Europapa’ is goed ontvangen. Het nummer van Joost Klein is een ode aan zijn vader, die volgens Klein ‘’hem heeft geleerd dat er geen grenzen zijn.’’ Dat meldt ANP.

Naast een ode aan zijn vader noemt Klein het ook een ‘’ode aan Europa’’. Het lied is een vrolijk dancenummer, met het kenmerkende gabbergeluid van Klein.

Niet getwijfeld en Paul Estak

Klein heeft naar eigen zeggen ‘geen enkel moment getwijfeld’ of de inzending wel Nederlands moest zijn. ‘’We hebben gekeken naar andere Nederlandstalige inzendingen en die vallen goed in de smaak. En stiekem vinden we die inzendingen zelf ook het leukst.’’

Klein heeft samengewerkt met DJ Paul Estak. Aan het einde van Europapa zit ook een stukje hardcore, gemaakt door Estak. Zelf noemt de DJ het de ‘gabberdrop’. De DJ is zelf echter niet aanwezig op het Songfestival. Op 7 tm 12 mei moet de DJ zelf draaien.

Pak en Positief

Voor het songfestival heeft Klein een zelfontworpen pak uitgekozen. De zanger zegt in de speciale middagshow van Arjen Lubach dat het begonnen is met een tekening op de iPad. Het blauwe pak met grote schoudervulling heeft inmiddels een toepasselijke naam gekregen: International Klein Blue.

DJ’s van verschillende radiozenders reageren enthousiast op het lied. Iedereen is het eens: het nummer is verfrissend en anders dan afgelopen jaren. Domien Verschuuren van Qmusic denkt wel dat de meningen verdeeld zullen zijn. Oudere mensen zouden wat minder aangetrokken zijn tot dit genre, jongeren juist iets meer.