Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kunstenaar van Muiswinkel wordt graag weer onderdeel van panel Ook dat nog!

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Erik van Muiswinkel
Erik van Muiswinkel zou graag terugkeren in het panel van het programma Ook dat nog!, dat binnenkort een doorstart maakt. Dat laat de 62-jarige kleinkunstenaar woensdag weten aan het ANP. "Ik vind het een heel goed idee dat het programma terugkeert, en ik zou graag weer deel uitmaken van het team", stelt hij. Hans Böhm, het andere nog levende panellid van het eerste uur, liet woensdag weten dat hij er geen oren naar heeft om terug te keren.

Van Muiswinkel maakte de eerste jaren deel uit van het team. "Ik wilde een andere weg in slaan en ging na een paar seizoenen weg", vertelt hij. "Ik snap mijn keuze, maar eigenlijk heb ik er spijt van. Het is een van de drie grote programma's waar ik aan meegewerkt heb en waar na zoveel tijd nog met zoveel liefde en weemoed over wordt gesproken."

De cabaretier denkt dat er wel wat aanpassingen moeten komen vergeleken met het programma dat de hele jaren negentig liep. "De basis kan net zo goed werken als vroeger", aldus Van Muiswinkel. "Maar het tempo zal hoger moeten, je moet meer met graphics doen. En het panel moet veel diverser zijn dan in het verleden."

Verschil

De belangrijkste pijler van het succes van de oude Ook dat nog! was volgens Van Muiswinkel presentator Aad van den Heuvel. "Hij was een journalistiek zwaargewicht, door hem werden onderwerpen die we aansneden meteen veel serieuzer genomen", stelt de cabaretier. "Relatief kleine consumentenproblemen en grote maatschappelijke thema's werden door elkaar heen behandeld. We hadden een steengoede journalistieke redactie die met veel zorg en nauwkeurigheid alle brieven las en keek waar we écht het verschil konden maken."

KRO-NCRV zegt woensdag nog geen uitspraken te kunnen doen over de samenstelling van het nieuwe panel. Ook is niet duidelijk wanneer het programma precies terugkomt en wie het gaat presenteren.

24 april '24 (15:55)

Koning kijkt liever naar de échte Máxima

Koning Willem-Alexander is niet van plan om de serie over zijn vrouw te gaan kijken. Dat laat hij woensdag weten aan Shownieuws. Hij wil zich niet aan onjuistheden storen. "Ik heb gehoord dat het een mooie serie is die goed in elkaar zit, maar ik ga me dan ergeren aan de dingen die niet juist zijn", zei de koning.

24 april '24 ( 8:59)

Jelka van Houten en Henry van Loon maken tweede reeks Tropenjaren

Jelka van Houten en Henry van Loon maken een tweede seizoen van de serie Tropenjaren. Dat maakte BNNVARA dinsdag bekend. De opnames zijn inmiddels gestart.

24 april '24 ( 8:56)

Joost Klein neemt vrienden 'Appie' en 'Stuntkabouter' mee voor songfestivalact

Joost Klein neemt twee goede vrienden mee naar het Eurovisie Songfestival in Malmö. Videomakers Appie Mussa en Martijn van Eijzeren, beter bekend als Stuntkabouter, zijn onderdeel van de act. "We hebben gekke dingen gedaan in video's, maar dit wordt echt top", vertelde Mussa dinsdagavond in Sophie & Jeroen.

24 april '24 ( 8:51)

Gerrie van der Klei te zien in Nederlandse versie musical Sister Act

Gerrie van der Klei is komend seizoen te zien in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Sister Act. Dat heeft producent MediaLane woensdag gemeld. Van der Klei deelt de rol van moeder Overste met Sanne Wallis de Vries.

19 april '24 (12:14)

Antoon brengt als verrassing nieuwe ep uit

Antoon heeft vrijdag als verrassing een nieuwe ep uitgebracht. Op Gezichten staan vier nummers.

19 april '24 (10:47)

Prime Video kondigt tweede seizoen Fallout aan

De tv-serie Fallout, gebaseerd op de gelijknamige videogamereeks, krijgt een tweede seizoen. Dat heeft streamingdienst Prime Video bekendgemaakt.

19 april '24 ( 8:47)

Voorstellingen Yentl en de Boer op doktersadvies verplaatst

De voorstellingen van cabaretduo Yentl en de Boer gaan op vrijdag en zaterdag niet door. Dat heeft het management laten weten aan het ANP. Christine de Boer neemt op doktersadvies de komende dagen rust en daarom worden de voorstellingen in Lochem en Nieuwegein verplaatst.

19 april '24 ( 8:45)

Gedupeerden Spoorloos stappen naar de rechter

De vier gedupeerden van het programma Spoorloos stappen na pogingen om te schikken in de kwestie over mismatches naar de rechter. Ze wilden een schadevergoeding, maar zijn er niet uitgekomen met omroep KRO-NCRV. Dat bevestigt hun advocaat Royce de Vries na berichtgeving van RTL Boulevard.

18 april '24 (15:15)

Swifties hebben geluk: nieuwe album van Taylor Swift gelekt

Het nieuwe album van Taylor Swift is mogelijk een dag voor de release al gelekt. Op sociale media worden nummers gedeeld die op Swifts elfde studioalbum The Tortured Poets Department zouden staan.

18 april '24 (12:08)

Eerste bioscoop in Amsterdam voor keten Vue

Bioscoopketen Vue opent in het voorjaar van 2025 een eerste vestiging in Amsterdam. De bioscoop komt in de Houthavens.