Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jan Slagter schikt met NTR: Buiten Beeld gewoon uitgezonden

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Jan Slagter schikt met NTR: Buiten Beeld gewoon uitgezonden
Omroep MAX-baas Jan Slagter heeft geschikt met de NTR over het programma Buiten Beeld waarin hij te zien is. Slagter wilde dat een fragment van een interview met hem eruit geknipt zou worden, omdat hij naar eigen zeggen onaangekondigd werd gevraagd naar de situatie rond De Wereld Draait Door. Het programma wordt nu alsnog uitgezonden.

"Ik heb inmiddels de fragmenten met mij kunnen zien en daar ga ik mee akkoord", laat Slagter weten aan het ANP. "Feit blijft wel dat het programma - tegen de afspraak in - wordt uitgezonden ná verschijning van Rapport Van Rijn, maar daar heb ik me nu bij neergelegd. Ik ben blij dat we eruit zijn gekomen." Het programma zou eigenlijk uitgezonden worden voordat onderzoek naar de werkcultuur bij de omroepen wordt gepubliceerd. Nu is dat erna.

Niet aan afspraken gehouden

Slagter vindt dat de omroep zich niet aan de afspraken heeft gehouden in het interview. Zo zou er volgens hem niet worden gesproken over "recente kwesties", maar gebeurde dat toch. Hij wilde dat het fragment over De Wereld Draait Door, Matthijs van Nieuwkerk en de vermeende misstanden bij het programma eruit geknipt zou worden. Slagter dreigde met een kort geding als daar geen gehoor aan zou worden gegeven. De NTR liet weten "geen reden" te zien om de uitzending aan te passen.

Een woordvoerder van Omroep MAX laat weten dat Slagter en de NTR er inmiddels uit zijn met elkaar. "Het voorgenomen kort geding of klacht bij de Raad voor de Journalistiek zijn hiermee van de baan." Het is niet bekend wanneer het programma wordt uitgezonden.

24 april '24 (15:55)

Koning kijkt liever naar de échte Máxima

Koning Willem-Alexander is niet van plan om de serie over zijn vrouw te gaan kijken. Dat laat hij woensdag weten aan Shownieuws. Hij wil zich niet aan onjuistheden storen. "Ik heb gehoord dat het een mooie serie is die goed in elkaar zit, maar ik ga me dan ergeren aan de dingen die niet juist zijn", zei de koning.

24 april '24 ( 8:59)

Jelka van Houten en Henry van Loon maken tweede reeks Tropenjaren

Jelka van Houten en Henry van Loon maken een tweede seizoen van de serie Tropenjaren. Dat maakte BNNVARA dinsdag bekend. De opnames zijn inmiddels gestart.

24 april '24 ( 8:56)

Joost Klein neemt vrienden 'Appie' en 'Stuntkabouter' mee voor songfestivalact

Joost Klein neemt twee goede vrienden mee naar het Eurovisie Songfestival in Malmö. Videomakers Appie Mussa en Martijn van Eijzeren, beter bekend als Stuntkabouter, zijn onderdeel van de act. "We hebben gekke dingen gedaan in video's, maar dit wordt echt top", vertelde Mussa dinsdagavond in Sophie & Jeroen.

24 april '24 ( 8:51)

Gerrie van der Klei te zien in Nederlandse versie musical Sister Act

Gerrie van der Klei is komend seizoen te zien in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Sister Act. Dat heeft producent MediaLane woensdag gemeld. Van der Klei deelt de rol van moeder Overste met Sanne Wallis de Vries.

19 april '24 (12:14)

Antoon brengt als verrassing nieuwe ep uit

Antoon heeft vrijdag als verrassing een nieuwe ep uitgebracht. Op Gezichten staan vier nummers.

19 april '24 (10:47)

Prime Video kondigt tweede seizoen Fallout aan

De tv-serie Fallout, gebaseerd op de gelijknamige videogamereeks, krijgt een tweede seizoen. Dat heeft streamingdienst Prime Video bekendgemaakt.

19 april '24 ( 8:47)

Voorstellingen Yentl en de Boer op doktersadvies verplaatst

De voorstellingen van cabaretduo Yentl en de Boer gaan op vrijdag en zaterdag niet door. Dat heeft het management laten weten aan het ANP. Christine de Boer neemt op doktersadvies de komende dagen rust en daarom worden de voorstellingen in Lochem en Nieuwegein verplaatst.

19 april '24 ( 8:45)

Gedupeerden Spoorloos stappen naar de rechter

De vier gedupeerden van het programma Spoorloos stappen na pogingen om te schikken in de kwestie over mismatches naar de rechter. Ze wilden een schadevergoeding, maar zijn er niet uitgekomen met omroep KRO-NCRV. Dat bevestigt hun advocaat Royce de Vries na berichtgeving van RTL Boulevard.

18 april '24 (15:15)

Swifties hebben geluk: nieuwe album van Taylor Swift gelekt

Het nieuwe album van Taylor Swift is mogelijk een dag voor de release al gelekt. Op sociale media worden nummers gedeeld die op Swifts elfde studioalbum The Tortured Poets Department zouden staan.

18 april '24 (12:08)

Eerste bioscoop in Amsterdam voor keten Vue

Bioscoopketen Vue opent in het voorjaar van 2025 een eerste vestiging in Amsterdam. De bioscoop komt in de Houthavens.