Top 2000-succes wordt gevierd met taart

Door ANP
2 min
NPO Radio 2 is buitengewoon trots op de luistercijfers van de Top 2000 van afgelopen week. Met een marktaandeel van 41,1 procent scoorde de zender met 'de lijst der lijsten' ongekende cijfers. "Dat is gigantisch. Zo'n uitkomst is grandioos", reageert zendermanager Peter de Vries tegenover het ANP. Hij gaat volgende week alle medewerkers trakteren op taart.

Radio 2 scoorde altijd al hoge cijfers in december dankzij de Top 2000, maar omdat NMO Luisteronderzoek sinds vorig jaar per week meet in plaats van per twee maanden is nu voor het eerst goed te zien wat voor invloed de lijst heeft. Nooit eerder zette een radiostation zulke megacijfers neer. Volgens NMO bereikte Radio 2 in totaal ruim 7,1 miljoen Nederlanders.

"Een gevoel van trots overheerst dat we Nederland op deze manier weten te verbinden", zegt De Vries. "Ik ben dankbaar dat we dat als radiostation voor mensen kunnen betekenen."

Volgende editie

De Vries is nu alweer bezig met de volgende Top 2000. "Elk jaar ben ik op 1 januari een dagje vrij en op 2 januari begin ik alweer na te denken over de volgende editie", zegt hij. En dat wordt opnieuw een speciale, denkt hij. Vorige week werd de 25e lijst uitgezonden maar dit jaar bestaat de Top 2000 ook echt 25 jaar. "En dat gaat gevierd worden."

De Top 2000 wordt sinds 1999 elk jaar uitgezonden tussen kerst en oud en nieuw. Queen stond afgelopen editie voor de twintigste keer bovenaan met Bohemian Rhapsody.

Door: ANP