Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

BNNVARA en Micha Wertheim houden oudejaarsshow tot einde geheim

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
BNNVARA en Micha Wertheim houden oudejaarsshow tot einde geheim
BNNVARA en cabaretier Micha Wertheim kunnen tot oudejaarsavond niet zeggen hoe de traditionele oudejaarsconference van de NPO eruit gaat zien. Dat laat een woordvoerder van de omroep desgevraagd aan het ANP weten. Wertheim speelde vanaf begin september al try-outs van de voorstelling die op 31 december het jaar uitluidt. Maar tot het laatste moment kan Wertheim nog veranderingen in de voorstelling aanbrengen.

Om die reden vroeg zijn impresariaat journalisten ook om geen recensies te plaatsen over het programma. "Micha Wertheim voor twaalven, zoals de oudejaars heet, "is de eerste theatervoorstelling die Micha Wertheim speciaal voor de televisie maakt", laat BNNVARA weten. "Hij heeft daarom besloten dat hij optimaal gebruik wil maken van de mogelijkheden die de tv hem biedt."

Tijdens de tournee zijn al opnames van zijn voorstelling gemaakt "die misschien in de uitzending worden gebruikt. Zoals bij al zijn voorstellingen zal er tot vlak voor de première nog veel radicaal veranderen." Pas op het laatste moment besluit de cabaretier met zijn team "hoe de première en daarmee ook de tv-uitzending van de voorstelling in elkaar valt. Bij de try-outs wilde hij geen pers omdat ook die te ver af stonden van het eindresultaat."

Dolf Jansen

De oudejaarsshow van Wertheim is vanaf 22.30 uur op NPO1 te zien. Daarna zal de voorstelling terug te zien zijn op NPOStart. RTL en SBS zenden dit jaar geen oudejaarsconferences uit.

Toch is Wertheim niet de enige cabaretier die een eindejaarsshow maakt. Dolf Jansen speelt dit jaar voor de 35e keer een oudejaarsconference, voor het eerst in 17 jaar doet hij dit weer samen met zijn oude maatje Lebbis. De tournee was in noodtempo uitverkocht, maar op 28, 29 en 30 december is de voorstelling wel via een streaminglink te bekijken. Kaartjes zijn te koop via de Kleine Komedie, waar zij de laatste week van het jaar spelen.

Paul Haenen

Ook Paul Haenen maakt voor de 31e maal een eindejaarsshow, met zijn alter ego's Margreet Dolman en Dominee Gremdaat. Deze voorstelling is te zien in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Haenen speelt de voorstelling vanwege de grote vraag naar kaarten tot eind januari.

26 juli '24 (12:06)

Vooravondshow Carrie ten Napel krijgt de naam Carrie op Vrijdag

De vooravondshow van Carrie ten Napel gaat Carrie op Vrijdag heten. Het programma is vanaf 6 september elke vrijdag op NPO 1 te zien.

25 juli '24 ( 9:02)

592.000 Nederlandse bezoekers voor film Inside Out 2

De animatiefilm Inside Out 2 heeft in Nederland tot nu toe 592.000 bezoekers getrokken. Dat heeft The Walt Disney Company donderdag gemeld. De film ging afgelopen week officieel in première in Nederland.

25 juli '24 ( 8:55)

Frank Dane afwezig op tv en radio door goedaardige hersentumor vriendin

Frank Dane was de afgelopen tijd niet op radio en televisie omdat het niet goed ging met zijn vriendin. Dat heeft de dj van Radio 538 op Instagram laten weten. Eerder werd bekend dat de dj door familieomstandigheden afwezig was.

25 juli '24 ( 8:50)

Tweede bioscoopfilm Dikkie Dik wordt dit jaar nog in bioscopen uitgebracht

De tweede bioscoopfilm over rode poes Dikkie Dik wordt nog dit jaar in de bioscopen uitgebracht. Een nieuwe vriend voor Dikkie Dik is vanaf half december te zien, meldt distributeur In The Air. Het eerste deel, Dikkie Dik en de verdwenen knuffel, draait nu nog in de bioscoop.

25 juli '24 ( 8:47)

Inside Out 2 succesvolste animatiefilm: film passeert Frozen 2

Inside Out 2 is ruim vijf weken na de première de succesvolste animatiefilm aller tijden. Dat heeft The Walt Disney Company bekendgemaakt. Het record stond op naam van Frozen 2 uit 2019. Inside Out 2 heeft nu wereldwijd 1,46 miljard dollar opgebracht.

25 juli '24 ( 8:35)

Advocaat bevestigt: artikel 12 procedure om Jeroen Rietbergen alsnog voor de rechter te krijgen

Zangeres Nienke Wijnhoven gaat proberen Jeroen Rietbergen, de voormalig muzikaal leider van The Voice, alsnog voor de rechter te krijgen via een artikel 12-procedure. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra bevestigd na berichtgeving van het AD.

25 juli '24 ( 8:30)

Nederlandse versie I Kissed a Girl wordt onderzocht door RTL en Videoland

Videoland onderzoekt serieus de mogelijkheden voor een Nederlandse versie van de Britse datingshow I Kissed a Girl. Dat heeft een woordvoerder van RTL en Videoland donderdag gemeld. De Britse serie is sinds kort op Videoland te zien.

24 juli '24 ( 8:40)

Leonie ter Braak gaat nieuw woonprogramma presenteren

Leonie ter Braak presenteert vanaf september een nieuw woonprogramma voor RTL. In Wonen onder de zon voor minder dan een ton begeleidt Ter Braak families die de droom hebben om in het buitenland te wonen, meldt RTL. Het programma is vanaf 16 september te zien bij RTL 4.

24 juli '24 ( 8:35)

Paleis Het Loo toneel voor speciale jubileumuitzending Blauw Bloed

Het programma Blauw Bloed viert in september dat het twintig jaar bestaat. Het EO-programma maakt daarvoor een speciale uitzending vanaf Paleis Het Loo.

23 juli '24 (13:55)

Ali B pakt de biezen: gespot op vliegveld in Duitsland

De figuurlijke vogel is letterlijk gevlogen. Ali B, veroordeeld voor twee jaar celstraf vanwege verkrachting en poging tot verkrachting, is het land ontvlucht. De rapper was maandagavond met zijn gezin gespot op het vliegveld van Weeze, waar hij naar alle waarschijnlijkheid in het vliegveld naar Marokko stapte. Daar zit hij voor een vakantie, meldt Mediacourant.