Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

BNNVARA en Micha Wertheim houden oudejaarsshow tot einde geheim

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
BNNVARA en Micha Wertheim houden oudejaarsshow tot einde geheim
BNNVARA en cabaretier Micha Wertheim kunnen tot oudejaarsavond niet zeggen hoe de traditionele oudejaarsconference van de NPO eruit gaat zien. Dat laat een woordvoerder van de omroep desgevraagd aan het ANP weten. Wertheim speelde vanaf begin september al try-outs van de voorstelling die op 31 december het jaar uitluidt. Maar tot het laatste moment kan Wertheim nog veranderingen in de voorstelling aanbrengen.

Om die reden vroeg zijn impresariaat journalisten ook om geen recensies te plaatsen over het programma. "Micha Wertheim voor twaalven, zoals de oudejaars heet, "is de eerste theatervoorstelling die Micha Wertheim speciaal voor de televisie maakt", laat BNNVARA weten. "Hij heeft daarom besloten dat hij optimaal gebruik wil maken van de mogelijkheden die de tv hem biedt."

Tijdens de tournee zijn al opnames van zijn voorstelling gemaakt "die misschien in de uitzending worden gebruikt. Zoals bij al zijn voorstellingen zal er tot vlak voor de première nog veel radicaal veranderen." Pas op het laatste moment besluit de cabaretier met zijn team "hoe de première en daarmee ook de tv-uitzending van de voorstelling in elkaar valt. Bij de try-outs wilde hij geen pers omdat ook die te ver af stonden van het eindresultaat."

Dolf Jansen

De oudejaarsshow van Wertheim is vanaf 22.30 uur op NPO1 te zien. Daarna zal de voorstelling terug te zien zijn op NPOStart. RTL en SBS zenden dit jaar geen oudejaarsconferences uit.

Toch is Wertheim niet de enige cabaretier die een eindejaarsshow maakt. Dolf Jansen speelt dit jaar voor de 35e keer een oudejaarsconference, voor het eerst in 17 jaar doet hij dit weer samen met zijn oude maatje Lebbis. De tournee was in noodtempo uitverkocht, maar op 28, 29 en 30 december is de voorstelling wel via een streaminglink te bekijken. Kaartjes zijn te koop via de Kleine Komedie, waar zij de laatste week van het jaar spelen.

Paul Haenen

Ook Paul Haenen maakt voor de 31e maal een eindejaarsshow, met zijn alter ego's Margreet Dolman en Dominee Gremdaat. Deze voorstelling is te zien in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Haenen speelt de voorstelling vanwege de grote vraag naar kaarten tot eind januari.

19 april '24 (12:14)

Antoon brengt als verrassing nieuwe ep uit

Antoon heeft vrijdag als verrassing een nieuwe ep uitgebracht. Op Gezichten staan vier nummers.

19 april '24 (10:47)

Prime Video kondigt tweede seizoen Fallout aan

De tv-serie Fallout, gebaseerd op de gelijknamige videogamereeks, krijgt een tweede seizoen. Dat heeft streamingdienst Prime Video bekendgemaakt.

19 april '24 ( 8:47)

Voorstellingen Yentl en de Boer op doktersadvies verplaatst

De voorstellingen van cabaretduo Yentl en de Boer gaan op vrijdag en zaterdag niet door. Dat heeft het management laten weten aan het ANP. Christine de Boer neemt op doktersadvies de komende dagen rust en daarom worden de voorstellingen in Lochem en Nieuwegein verplaatst.

19 april '24 ( 8:45)

Gedupeerden Spoorloos stappen naar de rechter

De vier gedupeerden van het programma Spoorloos stappen na pogingen om te schikken in de kwestie over mismatches naar de rechter. Ze wilden een schadevergoeding, maar zijn er niet uitgekomen met omroep KRO-NCRV. Dat bevestigt hun advocaat Royce de Vries na berichtgeving van RTL Boulevard.

18 april '24 (15:15)

Swifties hebben geluk: nieuwe album van Taylor Swift gelekt

Het nieuwe album van Taylor Swift is mogelijk een dag voor de release al gelekt. Op sociale media worden nummers gedeeld die op Swifts elfde studioalbum The Tortured Poets Department zouden staan.

18 april '24 (12:08)

Eerste bioscoop in Amsterdam voor keten Vue

Bioscoopketen Vue opent in het voorjaar van 2025 een eerste vestiging in Amsterdam. De bioscoop komt in de Houthavens.

18 april '24 ( 8:36)

Televisieprogramma Spoorloos krijgt na 30 jaar nieuwe presentator

Het programma Spoorloos krijgt na dertig jaar een nieuwe presentator. KRO-NCRV gaat de opzet van het programma veranderen en daarin is geen ruimte meer voor Derk Bolt, heeft de omroep bekendgemaakt. Of presentatrice Jetske van den Elsen, die sinds 2017 medepresentator is, wel mag blijven is nog niet bekend.

18 april '24 ( 8:35)

Music in Media Award voor reclamehit Douwe Bob

Douwe Bob heeft woensdag een Music in Media Award (MIMA) gewonnen. De zanger werd in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam bekroond met een award in de categorie Beste Sync Reclame voor het gebruik van zijn hit The World is Our Home in een commercial voor D-Reizen. Ook onder anderen Benny Sings, Mason en Danique vielen in de prijzen.

18 april '24 ( 8:30)

BabyTV op zwart door tweede keer Russische propaganda op kinderzender

Televisieprovider Ziggo zet BabyTV "tot nader orde" op zwart nadat woensdag voor de tweede keer in korte tijd Russische propaganda werd uitgezonden via de kinderzender. Dat bevestigt een woordvoerder van Ziggo aan het ANP na berichtgeving hierover van NU.nl.

17 april '24 (10:35)

Pension van familie Meiland in Noordwijk weer te koop

De familie Meiland heeft pension Code Rosé in Noordwijk te koop gezet. Martien heeft op Instagram een advertentie geplaatst die doorverwijst naar een makelaar.