Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nummer Engelbewaarder kan verrassen in Top2000

Door ANP
schedule 6 min
location_on [xx]km
NPO Radio 2 - Top 2000
NPO Radio 2-dj's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof denken dat het nummer Engelbewaarder van Marco Schuitmaker het verrassend goed kan doen dit jaar in de Top 2000. De dj's reizen momenteel door het hele land met de Top 2000 Stembus en hebben gemerkt dat over dat nummer veel wordt gepraat, zeggen zij in gesprek met het ANP.

Het is de dj's verder opgevallen dat veel jonge mensen toch vaak oudere liedjes in hun stemlijstje hebben staan. "Bij veel tieners kom ik ook wel Piano Man van Billy Joel tegen. En onder de jeugd is Bohemian Rhapsody van Queen opvallend populair", aldus Van 't Hof.

Van de nieuwere nummers werd het meest gepraat over Engelbewaarder en een plaat van The Rolling Stones, Sweet Sounds Of Heaven. Ook het onlangs verschenen nummer Tonight van Son Mieux komt vaker voorbij. "Dat zijn de liedjes waar ik best hoge verwachtingen heb deze Top 2000", zegt Van der Goes. "Ik ben dit jaar ook echt voorstander van Engelbewaarder. Ik heb het afgelopen jaar zo veel plezier met dat liedje gehad."

Verrassingen

Luisteraars kunnen nog tot en met vrijdag 15.00 uur stemmen op de lijst, die zoals gebruikelijk in de week van kerst en oud en nieuw te horen is. Volgens de dj's zouden er best wel wat verrassingen in de lijst kunnen zitten, zoals het eerder genoemde Engelbewaarder. "Maar ik verwacht niet dat er Roller Coaster-achtige taferelen in de top 10 gaan komen", verwijst Van der Goes naar het nummer dat in 2019 nieuw binnen kwam op de vierde plaats en een jaar later bovenaan stond. Tijdens de Stemfinaledag op 8 december wordt tussen 17.00 en 18.00 uur de top 10 bekendgemaakt van de Top 2000 van 2023. De hele lijst wordt onthuld op vrijdag 15 december.

Van 't Hof en Van der Goes zijn de komende dagen nog onderweg met de Top 2000 Stembus en merken ook dat het onderwerp weer begint te leven. De afgelopen week hebben ze al veel mensen gesproken die verhalen vertelden over hun lijstje. "Iedereen is met die muziek bezig. Waar we misschien een week geleden bij het koffieapparaat aan het debatteren waren of je links of rechts bent, ben je nu voor of tegen Bohemian Rhapsody op 1. En dat vind ik echt een leukere discussie", aldus Van der Goes. "We merken wel dat het bij een hoop mensen speelt", vult Van 't Hof aan. "En dat is wel heel bijzonder."

Beide dj's denken overigens dat Bohemian Rhapsody van Queen net als de afgelopen twee jaar weer bovenaan de lijst staat. "Daar ben ik ook wel een voorstander van", zegt Van der Goes. "Het is gewoon een hele mooie afsluiter van de 2000 meest bijzondere liedjes die er volgens de luisteraar toe doen. Hotel California is ook een hele mooie plaat, maar dan ga je wel met een fade-out het jaar uit. Je wil gewoon met een 'boem' het jaar uit."

Door: ANP

25 juli '24 ( 9:02)

592.000 Nederlandse bezoekers voor film Inside Out 2

De animatiefilm Inside Out 2 heeft in Nederland tot nu toe 592.000 bezoekers getrokken. Dat heeft The Walt Disney Company donderdag gemeld. De film ging afgelopen week officieel in première in Nederland.

25 juli '24 ( 8:55)

Frank Dane afwezig op tv en radio door goedaardige hersentumor vriendin

Frank Dane was de afgelopen tijd niet op radio en televisie omdat het niet goed ging met zijn vriendin. Dat heeft de dj van Radio 538 op Instagram laten weten. Eerder werd bekend dat de dj door familieomstandigheden afwezig was.

25 juli '24 ( 8:50)

Tweede bioscoopfilm Dikkie Dik wordt dit jaar nog in bioscopen uitgebracht

De tweede bioscoopfilm over rode poes Dikkie Dik wordt nog dit jaar in de bioscopen uitgebracht. Een nieuwe vriend voor Dikkie Dik is vanaf half december te zien, meldt distributeur In The Air. Het eerste deel, Dikkie Dik en de verdwenen knuffel, draait nu nog in de bioscoop.

25 juli '24 ( 8:47)

Inside Out 2 succesvolste animatiefilm: film passeert Frozen 2

Inside Out 2 is ruim vijf weken na de première de succesvolste animatiefilm aller tijden. Dat heeft The Walt Disney Company bekendgemaakt. Het record stond op naam van Frozen 2 uit 2019. Inside Out 2 heeft nu wereldwijd 1,46 miljard dollar opgebracht.

25 juli '24 ( 8:35)

Advocaat bevestigt: artikel 12 procedure om Jeroen Rietbergen alsnog voor de rechter te krijgen

Zangeres Nienke Wijnhoven gaat proberen Jeroen Rietbergen, de voormalig muzikaal leider van The Voice, alsnog voor de rechter te krijgen via een artikel 12-procedure. Dat heeft haar advocaat Sébas Diekstra bevestigd na berichtgeving van het AD.

25 juli '24 ( 8:30)

Nederlandse versie I Kissed a Girl wordt onderzocht door RTL en Videoland

Videoland onderzoekt serieus de mogelijkheden voor een Nederlandse versie van de Britse datingshow I Kissed a Girl. Dat heeft een woordvoerder van RTL en Videoland donderdag gemeld. De Britse serie is sinds kort op Videoland te zien.

24 juli '24 ( 8:40)

Leonie ter Braak gaat nieuw woonprogramma presenteren

Leonie ter Braak presenteert vanaf september een nieuw woonprogramma voor RTL. In Wonen onder de zon voor minder dan een ton begeleidt Ter Braak families die de droom hebben om in het buitenland te wonen, meldt RTL. Het programma is vanaf 16 september te zien bij RTL 4.

24 juli '24 ( 8:35)

Paleis Het Loo toneel voor speciale jubileumuitzending Blauw Bloed

Het programma Blauw Bloed viert in september dat het twintig jaar bestaat. Het EO-programma maakt daarvoor een speciale uitzending vanaf Paleis Het Loo.

23 juli '24 (13:55)

Ali B pakt de biezen: gespot op vliegveld in Duitsland

De figuurlijke vogel is letterlijk gevlogen. Ali B, veroordeeld voor twee jaar celstraf vanwege verkrachting en poging tot verkrachting, is het land ontvlucht. De rapper was maandagavond met zijn gezin gespot op het vliegveld van Weeze, waar hij naar alle waarschijnlijkheid in het vliegveld naar Marokko stapte. Daar zit hij voor een vakantie, meldt Mediacourant.

23 juli '24 (11:05)

In nieuw seizoen Slimste Mens doet de aankomende presentator eerst zelf mee

Maandagavond begon het nieuwe seizoen van de populaire quizprogramma De Slimste Mens. Het seizoen begon met de deelname van Herman van der Zandt, Appie Mussa en Fay Lovsky. Die eerste is overigens een bijzondere: volgend jaar is Van der Zandt presentator van het programma. Hij kan nu alvast meemaken hoe het is om zelf de quiz te doen.