Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

VPRO blijft bij uitzendschema nieuwe reeks 100 Dagen

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
VPRO blijft bij uitzendschema nieuwe reeks 100 Dagen
De VPRO blijft bij haar plan om de nieuwe serie 100 Dagen in de vergeten wijk van Tim den Besten en Nicolaas Veul eind november uit te zenden. Dat laat de omroep maandag weten. De twee programmamakers namen de reeks eerder dit jaar op in de wijk Laak in Den Haag. Zij wilden weten hoe het leven van de bewoners in de arme wijk eruitziet.

Drie mannen deden aangifte tegen Den Besten om identiteitsfraude. De politie onderzoekt de zaak, maar kan nog geen uitsluitsel geven of er strafbare feiten zijn gepleegd. Toch ziet KRO-NCRV ervan af de finaleweek van het programma Waku Waku uit te zenden, omdat Den Besten hier in te zien is. De omroep snapt dat "een beschuldiging geen veroordeling is", maar zegt wel "een strikt beleid te hebben als het gaat om kinder- en familieprogramma's." De NPO laat besluiten over het opschorten of cancelen van programma's aan de omroepen.

De zaak speelt zich volgens VPRO "nog steeds af binnen de privésfeer van Tim. We vinden het nog steeds belangrijk om het onderzoek van politie en justitie af te wachten." Bovendien is de serie 100 Dagen "groter dan Tim den Besten. Er hebben zo veel mensen met hart en ziel aan het programma gewerkt. En het is een wezenlijk, belangrijk onderwerp dat alle aandacht verdient."

De familie van Tim den Besten heeft de omroep ook niet verzocht de serie uit te stellen om de aangiften tegen de programmamaker. "Alle beslissingen hierover liggen wat ons betreft bij de omroepen", meldt hun advocaat maandag desgevraagd.

04 december '23 ( 9:16)

Suzan en Freek in het geheim getrouwd: wat een droomweekend

Suzan Stortelder en Freek Rikkerink, beter bekend als muzikaal duo Suzan & Freek, zijn zaterdag getrouwd. Dat deelt het stel op Instagram.

04 december '23 ( 9:05)

Nederlandse bioscopen voelen nog weinig van Hollywoodstakingen, maar onzeker over 2024

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

01 december '23 ( 9:08)

Gordon tekent geen nieuw contract bij SBS6

Gordon heeft geen nieuw contract getekend bij SBS6. In "goed overleg" is besloten dat de presentator en zanger "niet meer exclusief" verbonden is aan de tv-zender, bevestigen zijn manager en een woordvoerster van Talpa na berichtgeving van Shownieuws.

30 november '23 (12:23)

Cabaretier Kaandorp maakt show met collega Frencken

Cabaretier Brigitte Kaandorp gaat samen met collega Mylou Frencken en zangeres Niki Jacobs een 'Nedercountry-show' maken. De voorstelling heet Met z'n drieën en is in de derde week van december te zien in Theater de Liefde in Haarlem. De kaartverkoop is donderdagmiddag van start gegaan.

30 november '23 ( 9:17)

Deze radiomaker keert terug met vrijdagmiddagshow op Radio 538.

Edwin Evers keert na vijf jaar zonder vast programma terug op de radio met een vrijdagmiddagshow op Radio 538. De 52-jarige radiomaker presenteert vanaf 2 februari op vrijdagen het programma Evers & Co, samen met sidekick Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok.

30 november '23 ( 6:03)

Gouden Film-prijs voor film gebaseerd op boek Daphne Deckers

Het tweede deel van de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, gebaseerd op het gelijknamige boek van Daphne Deckers, heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. Daarom is Alles Is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn, zoals het tweede deel van de boekverfilming heet, bekroond met een Gouden Film.

28 november '23 ( 9:08)

Hitserie Medisch Centrum West keert terug op de buis

SBS6 werkt aan een nieuwe reeks van de ziekenhuisserie Medisch Centrum West. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van het AD.

28 november '23 ( 8:47)

Bassie en Adriaan-documentaire tot en met 6 december te zien in de bios

De Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen is tot en met 6 december in de bioscopen van Pathé te zien. De film trok de afgelopen dagen volle zalen. "Veel zalen waren uitverkocht, vooral de zalen waar Aad van Toor bij aanwezig was en een welkomstwoordje deed", meldt Pathé.

27 november '23 ( 9:40)

Aad van Toor naar Nederland om première documentaire Bassie en Adriaan bij te wonen

Aad van Toor was zaterdagmiddag aanwezig bij de première van de Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. De 81-jarige acteur, die jarenlang onderdeel uitmaakte van het iconische tv-duo waar de film over gaat, was speciaal voor de première vanuit zijn woonplaats in Spanje naar Nederland gekomen.

24 november '23 ( 9:25)

Danny Ghosen naar Westelijke Jordaanoever voor nieuwe NTR-serie

Programmamaker Danny Ghosen, bekend van onder meer Danny op straat en Danny in Arabistan, verschijnt binnenkort in een tweedelige NTR-serie waarin hij Tunesië en de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever onder de loep neemt. Hij bezoekt de Westelijke Jordaanoever, waar hij jaren geleden ook kwam, naar aanleiding van de huidige oorlog tussen Israël en Hamas.