Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Presentatoren Heel Holland Bakt komen langs bij eerste Sinterklaasjournaal van het jaar

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Presentatoren Heel Holland Bakt komen langs bij eerste Sinterklaasjournaal van het jaar
André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven waren maandagavond te zien in de eerste aflevering van Het Sinterklaasjournaal van dit jaar. Zij treffen in de tuin van het 'Pietenhuis', bij het publiek ook bekend als Paleis Soestdijk, voorbereidingen voor een nieuw seizoen Heel Holland Bakt. Daarom kan het 'Pietenhuis' dit jaar niet gebruikt worden, zo bleek in de eerste aflevering.

De drie van Heel Holland Bakt waren niet de enige BN'ers die te zien waren maandag. Diederik Gommers kwam even langs om uit te leggen waarom de naam Gorinchem wordt uitgesproken als 'Gorkum'. De viroloog is geboren in de stad waar de Sint dit jaar van plan is aan te komen.

Cabaretier Peter Heerschop speelde de kapitein van de stroomboot, een van de belangrijke toeristische attracties van Gorinchem. De stad bezit een van de weinige nog varende stroomboten in Nederland. Dit levert echter nog een probleem op voor de Sint. Omdat de stroomboot in de haven ligt, kan de stoomboot zaterdag niet aanmeren.

Tot overmaat van ramp is ook op de boot van Sinterklaas paniek uitgebroken omdat de pieten het Grote Boek van Sinterklaas zijn vergeten. Het afgelopen jaar verliep de intocht ook niet vlekkeloos. In de dagen voor de aankomst van de Sint was te zien hoe de stoomboot zonk. Kinderen die naar het Sinterklaasjournaal hadden gekeken, waren dusdanig ongerust dat ze met regelmaat De Kindertelefoon of de Alles Oké? Supportlijn belden. Kinderen maakten zich zorgen over de pakjes en of de pieten wel goed konden zwemmen.

Het programma, zoals altijd gepresenteerd door Dieuwertje Blok, is te zien tot en met pakjesavond. Op zaterdag 18 november is de landelijke intocht in Gorinchem. Die wordt ook door de NTR uitgezonden.

Het Sinterklaasjournaal is voorzien van gebarentolk en audiodescriptie, zodat het ook te volgen is voor doven, slechthorenden, blinden en slechtzienden.

01 december '23 ( 9:08)

Gordon tekent geen nieuw contract bij SBS6

Gordon heeft geen nieuw contract getekend bij SBS6. In "goed overleg" is besloten dat de presentator en zanger "niet meer exclusief" verbonden is aan de tv-zender, bevestigen zijn manager en een woordvoerster van Talpa na berichtgeving van Shownieuws.

30 november '23 (12:23)

Cabaretier Kaandorp maakt show met collega Frencken

Cabaretier Brigitte Kaandorp gaat samen met collega Mylou Frencken en zangeres Niki Jacobs een 'Nedercountry-show' maken. De voorstelling heet Met z'n drieën en is in de derde week van december te zien in Theater de Liefde in Haarlem. De kaartverkoop is donderdagmiddag van start gegaan.

30 november '23 ( 9:17)

Deze radiomaker keert terug met vrijdagmiddagshow op Radio 538.

Edwin Evers keert na vijf jaar zonder vast programma terug op de radio met een vrijdagmiddagshow op Radio 538. De 52-jarige radiomaker presenteert vanaf 2 februari op vrijdagen het programma Evers & Co, samen met sidekick Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok.

30 november '23 ( 6:03)

Gouden Film-prijs voor film gebaseerd op boek Daphne Deckers

Het tweede deel van de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, gebaseerd op het gelijknamige boek van Daphne Deckers, heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. Daarom is Alles Is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn, zoals het tweede deel van de boekverfilming heet, bekroond met een Gouden Film.

28 november '23 ( 9:08)

Hitserie Medisch Centrum West keert terug op de buis

SBS6 werkt aan een nieuwe reeks van de ziekenhuisserie Medisch Centrum West. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van het AD.

28 november '23 ( 8:47)

Bassie en Adriaan-documentaire tot en met 6 december te zien in de bios

De Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen is tot en met 6 december in de bioscopen van Pathé te zien. De film trok de afgelopen dagen volle zalen. "Veel zalen waren uitverkocht, vooral de zalen waar Aad van Toor bij aanwezig was en een welkomstwoordje deed", meldt Pathé.

27 november '23 ( 9:40)

Aad van Toor naar Nederland om première documentaire Bassie en Adriaan bij te wonen

Aad van Toor was zaterdagmiddag aanwezig bij de première van de Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. De 81-jarige acteur, die jarenlang onderdeel uitmaakte van het iconische tv-duo waar de film over gaat, was speciaal voor de première vanuit zijn woonplaats in Spanje naar Nederland gekomen.

24 november '23 ( 9:25)

Danny Ghosen naar Westelijke Jordaanoever voor nieuwe NTR-serie

Programmamaker Danny Ghosen, bekend van onder meer Danny op straat en Danny in Arabistan, verschijnt binnenkort in een tweedelige NTR-serie waarin hij Tunesië en de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever onder de loep neemt. Hij bezoekt de Westelijke Jordaanoever, waar hij jaren geleden ook kwam, naar aanleiding van de huidige oorlog tussen Israël en Hamas.

23 november '23 (10:33)

Nieuw seizoen Heel Holland Bakt vanaf eind januari op tv

Een nieuw seizoen van de Omroep MAX-hit Heel Holland Bakt is vanaf 28 januari te zien bij NPO 1. Dat maakt de omroep donderdagochtend bekend. Het is het elfde seizoen van het programma, waarin een groep thuisbakkers strijdt voor de titel van beste thuisbakker van Nederland.

22 november '23 (22:02)

Zevende deel filmreeks Scream zonder Jenna Ortega

Jenna Ortega zal geen rol spelen in het zevende deel van de film Scream. De actrice is uit het project gestapt omdat de opnames samenvallen met het tweede seizoen van de Netflix-serie Wednesday, melden Amerikaanse media.