Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

VPRO: programma Tim den Besten blijft in tv-gids staan ondanks aangiftes

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
VPRO: programma Tim den Besten blijft in tv-gids staan ondanks aangiftes
De VPRO ziet "op dit moment" geen reden om het geplande programma 100 dagen in de vergeten wijk van Tim den Besten niet uit te zenden. Dat laat de omroep aan het ANP weten in een reactie op een artikel van Het Parool waarin staat dat er drie mannen aangifte tegen de presentator hebben gedaan.

De VPRO zegt "geschrokken" te zijn van de beschuldigingen aan het adres van Den Besten, maar wil verder weinig kwijt over de kwestie. "Dit speelt zich af binnen de privésfeer van Tim den Besten. De VPRO neemt dergelijke aantijgingen vanzelfsprekend serieus en wil dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben. Ons medeleven gaat uit naar eenieder die hierbij betrokken is."

"In het belang van alle betrokkenen" vindt de VPRO het "belangrijk om het onderzoek van politie en justitie af te wachten voordat we verder reageren op deze kwestie".

Aangifte

Volgens Het Parool heeft Den Besten gedurende anderhalf jaar de namen en foto's van de drie mannen die aangifte tegen hem hebben gedaan gebruikt op homo-datingapp Grindr. De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan tegen een 36-jarige Amsterdammer, maar kan niet bevestigen dat het om Den Besten gaat. De politie onderzoekt nog of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Het programma 100 dagen in de vergeten wijk draaide Den Besten eerder dit jaar samen met Nicolaas Veul. De eerste van vijf afleveringen wordt op 29 november uitgezonden op NPO 3.

30 november '23 (12:23)

Cabaretier Kaandorp maakt show met collega Frencken

Cabaretier Brigitte Kaandorp gaat samen met collega Mylou Frencken en zangeres Niki Jacobs een 'Nedercountry-show' maken. De voorstelling heet Met z'n drieën en is in de derde week van december te zien in Theater de Liefde in Haarlem. De kaartverkoop is donderdagmiddag van start gegaan.

30 november '23 ( 9:17)

Deze radiomaker keert terug met vrijdagmiddagshow op Radio 538.

Edwin Evers keert na vijf jaar zonder vast programma terug op de radio met een vrijdagmiddagshow op Radio 538. De 52-jarige radiomaker presenteert vanaf 2 februari op vrijdagen het programma Evers & Co, samen met sidekick Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok.

30 november '23 ( 6:03)

Gouden Film-prijs voor film gebaseerd op boek Daphne Deckers

Het tweede deel van de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, gebaseerd op het gelijknamige boek van Daphne Deckers, heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. Daarom is Alles Is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn, zoals het tweede deel van de boekverfilming heet, bekroond met een Gouden Film.

28 november '23 ( 9:08)

Hitserie Medisch Centrum West keert terug op de buis

SBS6 werkt aan een nieuwe reeks van de ziekenhuisserie Medisch Centrum West. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van het AD.

28 november '23 ( 8:47)

Bassie en Adriaan-documentaire tot en met 6 december te zien in de bios

De Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen is tot en met 6 december in de bioscopen van Pathé te zien. De film trok de afgelopen dagen volle zalen. "Veel zalen waren uitverkocht, vooral de zalen waar Aad van Toor bij aanwezig was en een welkomstwoordje deed", meldt Pathé.

27 november '23 ( 9:40)

Aad van Toor naar Nederland om première documentaire Bassie en Adriaan bij te wonen

Aad van Toor was zaterdagmiddag aanwezig bij de première van de Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. De 81-jarige acteur, die jarenlang onderdeel uitmaakte van het iconische tv-duo waar de film over gaat, was speciaal voor de première vanuit zijn woonplaats in Spanje naar Nederland gekomen.

24 november '23 ( 9:25)

Danny Ghosen naar Westelijke Jordaanoever voor nieuwe NTR-serie

Programmamaker Danny Ghosen, bekend van onder meer Danny op straat en Danny in Arabistan, verschijnt binnenkort in een tweedelige NTR-serie waarin hij Tunesië en de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever onder de loep neemt. Hij bezoekt de Westelijke Jordaanoever, waar hij jaren geleden ook kwam, naar aanleiding van de huidige oorlog tussen Israël en Hamas.

23 november '23 (10:33)

Nieuw seizoen Heel Holland Bakt vanaf eind januari op tv

Een nieuw seizoen van de Omroep MAX-hit Heel Holland Bakt is vanaf 28 januari te zien bij NPO 1. Dat maakt de omroep donderdagochtend bekend. Het is het elfde seizoen van het programma, waarin een groep thuisbakkers strijdt voor de titel van beste thuisbakker van Nederland.

22 november '23 (22:02)

Zevende deel filmreeks Scream zonder Jenna Ortega

Jenna Ortega zal geen rol spelen in het zevende deel van de film Scream. De actrice is uit het project gestapt omdat de opnames samenvallen met het tweede seizoen van de Netflix-serie Wednesday, melden Amerikaanse media.

22 november '23 (16:47)

Dionne Stax presentatrice TV Monument

Het programma TV Monument gaat door. Dionne Stax zal het programma presenteren, meldt Omroep MAX woensdag. De presentatie was voorheen in handen van Han Peekel, die in december 2022 overleed. De nieuwe afleveringen worden vanaf 4 december uitgezonden op NPO 1 extra.