Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

VPRO: programma Tim den Besten blijft in tv-gids staan ondanks aangiftes

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
VPRO: programma Tim den Besten blijft in tv-gids staan ondanks aangiftes
De VPRO ziet "op dit moment" geen reden om het geplande programma 100 dagen in de vergeten wijk van Tim den Besten niet uit te zenden. Dat laat de omroep aan het ANP weten in een reactie op een artikel van Het Parool waarin staat dat er drie mannen aangifte tegen de presentator hebben gedaan.

De VPRO zegt "geschrokken" te zijn van de beschuldigingen aan het adres van Den Besten, maar wil verder weinig kwijt over de kwestie. "Dit speelt zich af binnen de privésfeer van Tim den Besten. De VPRO neemt dergelijke aantijgingen vanzelfsprekend serieus en wil dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben. Ons medeleven gaat uit naar eenieder die hierbij betrokken is."

"In het belang van alle betrokkenen" vindt de VPRO het "belangrijk om het onderzoek van politie en justitie af te wachten voordat we verder reageren op deze kwestie".

Aangifte

Volgens Het Parool heeft Den Besten gedurende anderhalf jaar de namen en foto's van de drie mannen die aangifte tegen hem hebben gedaan gebruikt op homo-datingapp Grindr. De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan tegen een 36-jarige Amsterdammer, maar kan niet bevestigen dat het om Den Besten gaat. De politie onderzoekt nog of er strafbare feiten zijn gepleegd.

Het programma 100 dagen in de vergeten wijk draaide Den Besten eerder dit jaar samen met Nicolaas Veul. De eerste van vijf afleveringen wordt op 29 november uitgezonden op NPO 3.

19 juli '24 (13:54)

Kaarten voor 40-45, de Musical vliegen als warme broodjes over de toonbank

Voor 40-45, de Musical zijn voorafgaand aan de première op 21 september al meer dan 50.000 kaarten verkocht. Producent Gert Verhulst heeft daarom een Platina Award ontvangen. Deze prijs wordt toegekend als een voorstelling minimaal 50.000 tickets heeft verkocht.

18 juli '24 ( 8:49)

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night genomineerd voor Notekraker

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night maken dit jaar kans op de Gouden Notekraker. De uitreiking van de jaarlijkse prijs voor de invloedrijkste podiumprestaties is op 1 oktober in de Melkweg in Amsterdam.

18 juli '24 ( 7:17)

Film van populaire televisieserie 24 in de maak

De Amerikaanse televisieserie 24 wordt verfilmd. Volgens vakblad Variety werkt filmstudio 20th Century Studios aan een film.

18 juli '24 ( 6:05)

Joe Jonas brengt 19 juli eerste solosingle sinds 13 jaar uit; album volgt

Joe Jonas brengt op 18 oktober zijn nieuwe soloalbum Music For People Who Believe In Love uit. Dat kondigde de zanger aan op Instagram. Het is zijn eerste soloplaat sinds 2011. Op vrijdag 19 juli komt alvast de eerste single uit, Work It Out.

17 juli '24 (13:53)

Jelka en Henry maken parodie van ongemakkelijke begroeting Iris en René uit B&B Vol Liefde

Het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde is alweer aan de gang en ook Jelka van Houten en Henry van Loon zitten weer vermaakt achter de buis. Zij vermaken daarnaast hun publiek met grappige imitaties van de deelnemers uit het programma. Zij zagen de hilarisch ongemakkelijke groet van deelnemers Iris en René en besloten om deze gezellig na te maken.

17 juli '24 ( 9:44)

Nieuw seizoen De Roelvinkjes begin augustus te zien bij Videoland

Het nieuwe seizoen van De Roelvinkjes is vanaf 5 augustus te zien bij Videoland. De reeks volgt de levens van zanger Dries Roelvink en zijn zoons Donny en Dave. In de nieuwe afleveringen van de realityserie is onder meer te zien hoe Donny zich bekeert tot de islam, meldt Videoland dinsdag in een aankondiging.

16 juli '24 (12:38)

Film Mocro Maffia: Taxi vanaf 23 augustus te zien

De film Mocro Maffia: Taxi is vanaf 23 augustus te zien bij Videoland. Dat heeft de streamingdienst dinsdag bekendgemaakt.

16 juli '24 (11:11)

Tessa Sunniva is tweede Satine in musical Moulin Rouge!

Actrice Tessa Sunniva is de tweede Satine in de Nederlandse versie van de hitmusical Moulin Rouge!. Dat heeft producent Stage Entertainment Nederland dinsdag bekendgemaakt. Zij deelt de rol met Keoma Aidhen. De alternate voor nachtclubeigenaar Harold Zidler, gespeeld door Carlo Boszhard, is acteur Wim Van Den Driessche.

16 juli '24 ( 8:42)

Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door OM

Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de zaak rondom Joost Klein de extra Nederlandse getuigen gehoord voor wie een Europees onderzoeksbevel was gestuurd door het OM in Zweden. Dat laat een woordvoerder van het Landelijk Parket weten aan het ANP.

15 juli '24 (15:54)

AVROTROS haalt alle tv-programma's van Ali B offline

AVROTROS heeft alle tv-programma's die de omroep in samenwerking met Ali B maakte offline gehaald. Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat maandag na berichtgeving van tv-expert Tina Nijkamp. Eerder verwijderde de omroep al het programma Ali B en de Muziekkaravaan.