Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nintendo gaat na bioscoophit Super Mario ook Zelda-film maken

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Nintendo gaat na bioscoophit Super Mario ook Zelda-film maken
Nintendo komt met een liveactionfilm gebaseerd op zijn populaire videogameserie The Legend of Zelda. Het Japanse gamebedrijf voert daarmee de inspanningen op om meer van zijn populaire gamepersonages op het grote scherm te brengen na het bioscoopsucces van de Super Mario-film dit jaar.

Het in Kyoto gevestigde entertainmentbedrijf wil elk jaar één film uitbrengen, zei Super Mario- en Zelda-maker Shigeru Miyamoto van Nintendo tegen analisten tijdens een toelichting op de kwartaalresultaten van het bedrijf. De productie van de film wordt gefinancierd door Nintendo en Sony Pictures, waarbij Nintendo meer dan de helft van de kosten voor zijn rekening neemt. Sony betaalt ook mee en zal de wereldwijde distributie verzorgen.

Zelda behoort tot de grootste videogameseries van Nintendo. De twee meest recente titels van de videogame staan in de top 10 van best verkochte games voor Nintendo's spelcomputer Switch. Nintendo schroefde dinsdag al zijn winstverwachting voor het hele jaar op na een sterk kwartaal. Het bedrijf profiteert onder meer van de grote vraag naar de nieuwste Zelda-game. Hierdoor wordt ook de vraag naar de Switch aangejaagd.

De Super Mario-film, die in april dit jaar werd uitgebracht door Universal Pictures, haalde wereldwijd bijna 1,4 miljard dollar op aan kaartverkoop. Het was de best scorende film van het jaar totdat de film werd onttroond door Barbie. De resultaten en de filmplannen van Nintendo werden woensdag goed ontvangen door beleggers op de Japanse beurs. Het aandeel won ruim 6 procent en boekte daarmee de grootste dagwinst in bijna drie jaar.

28 november '23 ( 9:08)

Hitserie Medisch Centrum West keert terug op de buis

SBS6 werkt aan een nieuwe reeks van de ziekenhuisserie Medisch Centrum West. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van het AD.

28 november '23 ( 8:47)

Bassie en Adriaan-documentaire tot en met 6 december te zien in de bios

De Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen is tot en met 6 december in de bioscopen van Pathé te zien. De film trok de afgelopen dagen volle zalen. "Veel zalen waren uitverkocht, vooral de zalen waar Aad van Toor bij aanwezig was en een welkomstwoordje deed", meldt Pathé.

27 november '23 ( 9:40)

Aad van Toor naar Nederland om première documentaire Bassie en Adriaan bij te wonen

Aad van Toor was zaterdagmiddag aanwezig bij de première van de Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. De 81-jarige acteur, die jarenlang onderdeel uitmaakte van het iconische tv-duo waar de film over gaat, was speciaal voor de première vanuit zijn woonplaats in Spanje naar Nederland gekomen.

24 november '23 ( 9:25)

Danny Ghosen naar Westelijke Jordaanoever voor nieuwe NTR-serie

Programmamaker Danny Ghosen, bekend van onder meer Danny op straat en Danny in Arabistan, verschijnt binnenkort in een tweedelige NTR-serie waarin hij Tunesië en de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever onder de loep neemt. Hij bezoekt de Westelijke Jordaanoever, waar hij jaren geleden ook kwam, naar aanleiding van de huidige oorlog tussen Israël en Hamas.

23 november '23 (10:33)

Nieuw seizoen Heel Holland Bakt vanaf eind januari op tv

Een nieuw seizoen van de Omroep MAX-hit Heel Holland Bakt is vanaf 28 januari te zien bij NPO 1. Dat maakt de omroep donderdagochtend bekend. Het is het elfde seizoen van het programma, waarin een groep thuisbakkers strijdt voor de titel van beste thuisbakker van Nederland.

22 november '23 (22:02)

Zevende deel filmreeks Scream zonder Jenna Ortega

Jenna Ortega zal geen rol spelen in het zevende deel van de film Scream. De actrice is uit het project gestapt omdat de opnames samenvallen met het tweede seizoen van de Netflix-serie Wednesday, melden Amerikaanse media.

22 november '23 (16:47)

Dionne Stax presentatrice TV Monument

Het programma TV Monument gaat door. Dionne Stax zal het programma presenteren, meldt Omroep MAX woensdag. De presentatie was voorheen in handen van Han Peekel, die in december 2022 overleed. De nieuwe afleveringen worden vanaf 4 december uitgezonden op NPO 1 extra.

22 november '23 (16:01)

Gezellig druk bij Pathé-bioscopen door stemmen

Het is woensdagmiddag "gezellig druk" bij de Pathé-bioscopen waar gestemd kan worden voor de Tweede Kamerverkiezingen. "Vanaf vanochtend zijn er continu stemmers aanwezig en er is een goede doorloop", laat een woordvoerster desgevraagd weten aan het ANP.

22 november '23 ( 9:04)

Huub van der Lubbe brengt eerste single uit sinds einde De Dijk

Huub van der Lubbe heeft woensdag zijn eerste solosingle sinds het einde van De Dijk uitgebracht. Het gaat om een nummer uit de musical De Man van La Mancha, waarin de zanger binnenkort de hoofdrol speelt.

22 november '23 ( 8:54)

Nicole Kidman en Antonio Banderas spelen in nieuwe film Halina Reijn

Nicole Kidman, Antonio Banderas en Harris Dickinson gaan rollen spelen in de nieuwe film Babygirl van Halina Reijn. Dat bevestigt de filmmaker na berichtgeving hierover in Amerikaanse media. De Nederlandse gaat de film regisseren. Het wordt haar tweede Engelstalige film na de vorig jaar uitgebrachte satirische horror Bodies Bodies Bodies.