Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De grap 'Barbenheimer' wordt echte film

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
De grap 'Barbenheimer' wordt echte film
Het succes van de films Barbie en Oppenheimer krijgt een opmerkelijk vervolg. Volgens The Hollywood Reporter is er een film in de maak die de naam Barbenheimer zal krijgen.

De low-budget film van Charles Band zal gaan over een wetenschapperspop genaamd Bambi J Barbenheimer die in de fictieve wereld Dolltopia woont. Na een uitstapje in de echte wereld besluit Barbenheimer een kernbom te maken om zo wraak te nemen voor de manier waarop poppen door kinderen worden behandeld.

Filmproducent Band geeft toe dat hij met de film wil inspelen op de hype rond Barbenheimer. "Maar het is ook een kans om plezier te hebben met de bizarre combinatie van deze twee films. Met de combinatie van de sfeer van Barbie en het duistere van Oppenheimer heb je de gelegenheid voor donkere humor", zegt Band tegen The Hollywood Reporter. Voor de film is een budget van zo'n 1 miljoen dollar beschikbaar. Wie er in de film gaan spelen is nog niet bekend.

Barbie en Oppenheimer verschenen allebei half juli. Rond de release van de films werden de twee titels, omdat ze elkaars concurrenten waren en het allebei heel goed deden, online al snel gecombineerd tot Barbenheimer. Ook werd veel gegrapt over de twee totaal verschillende films. Die grappen vielen niet overal even goed, onder meer in Japan ontstond kritiek over de memes die de massale vernietiging door atoombommen zouden bagatelliseren.

Barbie gaat over de wereldberoemde pop die erachter komt dat er een echte wereld bestaat. Oppenheimer gaat over de natuurkundige die hielp bij de ontwikkeling van kernwapens. Beide films werden een enorm succes. Barbie was tot nu toe wereldwijd de succesvolste film van het jaar, Oppenheimer staat op de derde plek.

28 november '23 ( 9:08)

Hitserie Medisch Centrum West keert terug op de buis

SBS6 werkt aan een nieuwe reeks van de ziekenhuisserie Medisch Centrum West. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van het AD.

28 november '23 ( 8:47)

Bassie en Adriaan-documentaire tot en met 6 december te zien in de bios

De Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen is tot en met 6 december in de bioscopen van Pathé te zien. De film trok de afgelopen dagen volle zalen. "Veel zalen waren uitverkocht, vooral de zalen waar Aad van Toor bij aanwezig was en een welkomstwoordje deed", meldt Pathé.

27 november '23 ( 9:40)

Aad van Toor naar Nederland om première documentaire Bassie en Adriaan bij te wonen

Aad van Toor was zaterdagmiddag aanwezig bij de première van de Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. De 81-jarige acteur, die jarenlang onderdeel uitmaakte van het iconische tv-duo waar de film over gaat, was speciaal voor de première vanuit zijn woonplaats in Spanje naar Nederland gekomen.

24 november '23 ( 9:25)

Danny Ghosen naar Westelijke Jordaanoever voor nieuwe NTR-serie

Programmamaker Danny Ghosen, bekend van onder meer Danny op straat en Danny in Arabistan, verschijnt binnenkort in een tweedelige NTR-serie waarin hij Tunesië en de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever onder de loep neemt. Hij bezoekt de Westelijke Jordaanoever, waar hij jaren geleden ook kwam, naar aanleiding van de huidige oorlog tussen Israël en Hamas.

23 november '23 (10:33)

Nieuw seizoen Heel Holland Bakt vanaf eind januari op tv

Een nieuw seizoen van de Omroep MAX-hit Heel Holland Bakt is vanaf 28 januari te zien bij NPO 1. Dat maakt de omroep donderdagochtend bekend. Het is het elfde seizoen van het programma, waarin een groep thuisbakkers strijdt voor de titel van beste thuisbakker van Nederland.

22 november '23 (22:02)

Zevende deel filmreeks Scream zonder Jenna Ortega

Jenna Ortega zal geen rol spelen in het zevende deel van de film Scream. De actrice is uit het project gestapt omdat de opnames samenvallen met het tweede seizoen van de Netflix-serie Wednesday, melden Amerikaanse media.

22 november '23 (16:47)

Dionne Stax presentatrice TV Monument

Het programma TV Monument gaat door. Dionne Stax zal het programma presenteren, meldt Omroep MAX woensdag. De presentatie was voorheen in handen van Han Peekel, die in december 2022 overleed. De nieuwe afleveringen worden vanaf 4 december uitgezonden op NPO 1 extra.

22 november '23 (16:01)

Gezellig druk bij Pathé-bioscopen door stemmen

Het is woensdagmiddag "gezellig druk" bij de Pathé-bioscopen waar gestemd kan worden voor de Tweede Kamerverkiezingen. "Vanaf vanochtend zijn er continu stemmers aanwezig en er is een goede doorloop", laat een woordvoerster desgevraagd weten aan het ANP.

22 november '23 ( 9:04)

Huub van der Lubbe brengt eerste single uit sinds einde De Dijk

Huub van der Lubbe heeft woensdag zijn eerste solosingle sinds het einde van De Dijk uitgebracht. Het gaat om een nummer uit de musical De Man van La Mancha, waarin de zanger binnenkort de hoofdrol speelt.

22 november '23 ( 8:54)

Nicole Kidman en Antonio Banderas spelen in nieuwe film Halina Reijn

Nicole Kidman, Antonio Banderas en Harris Dickinson gaan rollen spelen in de nieuwe film Babygirl van Halina Reijn. Dat bevestigt de filmmaker na berichtgeving hierover in Amerikaanse media. De Nederlandse gaat de film regisseren. Het wordt haar tweede Engelstalige film na de vorig jaar uitgebrachte satirische horror Bodies Bodies Bodies.