Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zes enge films om te griezelen tijdens Halloween

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Zes enge films om te griezelen tijdens Halloween
Naast een Halloweenparty hoor je natuurlijk ook een filmavond te houden. Zeker omdat Halloween dit jaar op een dinsdag valt, is het lekker om vanavond niet meer de deur uit te gaan. Dat maakt een perfecte gelegenheid om op de bank neer te ploffen voor een griezelige film. Maar met welke films heb jij een enge avond? Wij hebben een selectie van spannende films gemaakt.

It (2017, 2019)

Natuurlijk kan de film It niet uit de lijst ontbreken. Pennywise heeft veel mensen de stuipen op het lijf gejaagd en de nieuwe film met Bill Skarsgard doet daar niet onder voor. Chapter one (2017) gaat over een groep kinderen die wordt geterroriseerd door de enge clown. In het vervolgdeel (Chapter two, 2019) zijn deze kinderen volwassen. Zij gaan terug naar de stad waar zij vandaan komen om voor eens en voor altijd af te rekenen met Pennywise.

 Halloween (1978)

De klassieker Halloween begint bij de 6-jarige Michael Myers die met een mes zijn oudere zus vermoord. Daar wordt hij voor opgenomen in een psychiatrische kliniek. Daar wordt hij vastgehouden, maar weet te ontsnappen. Eenmaal op vrije voeten gaat Myers door met de moorden.

Carrie (1976)

De film met John Travolta en Amy Irving is gebaseerd op de roman van Stephen King. Het vertelt het verhaal over een meisje met telekinetische eigenschappen. Zo kan zij voorwerpen verplaatsen door haar geest te gebruiken. In de film neemt Carrie wraak op de vernederingen die zij op school heeft moeten doorstaan.

The Addams Family (2019)

Deze komische cartoonfilm is een aanrader als je een film gaat kijken met het hele gezin. Het leven van de familie Addams wordt compleet omgegooid wanneer zij ontdekken dat de buurtbewoners zich ineens anders gedragen.

Midsommar (2019)

Een rouwende vrouw gaat samen met haar vriend naar en afgelegen dorpje in Zweden voor een bijzonder festival. Daar blijkt al snel dat het een ongewoon dorp. Er vinden gruwelijke gebeurtenissen plaats en de vakantie neemt een wending wanneer het festival een offerfeest blijkt te zijn.

Annabelle Comes Home (2019)

In deze paranormale horrorfilm worden Ed en Lorraine Warren belaagd door een bezeten pop. Om te voorkomen dat deze meer schade aanricht wordt Annabelle in een afgesloten artefactenruimte. Gezegend door een priester lijkt het veilig, maar op een onheilspellende nacht weer Annabelle boze geesten op te roepen. Die richten zich op een nieuw doelwit: de dochter van Ed en Lorraine. 

04 december '23 ( 9:16)

Suzan en Freek in het geheim getrouwd: wat een droomweekend

Suzan Stortelder en Freek Rikkerink, beter bekend als muzikaal duo Suzan & Freek, zijn zaterdag getrouwd. Dat deelt het stel op Instagram.

04 december '23 ( 9:05)

Nederlandse bioscopen voelen nog weinig van Hollywoodstakingen, maar onzeker over 2024

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse bioscopen lijken nog weinig problemen te ondervinden van de gevolgen van de grote Hollywoodstakingen, die maandenlang de opnames van films en series platlegden. Dat stellen de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) en Pathé, de grootste filmexploitant van Nederland. Maar de effecten zijn mogelijk in de nabije toekomst wél merkbaar.

01 december '23 ( 9:08)

Gordon tekent geen nieuw contract bij SBS6

Gordon heeft geen nieuw contract getekend bij SBS6. In "goed overleg" is besloten dat de presentator en zanger "niet meer exclusief" verbonden is aan de tv-zender, bevestigen zijn manager en een woordvoerster van Talpa na berichtgeving van Shownieuws.

30 november '23 (12:23)

Cabaretier Kaandorp maakt show met collega Frencken

Cabaretier Brigitte Kaandorp gaat samen met collega Mylou Frencken en zangeres Niki Jacobs een 'Nedercountry-show' maken. De voorstelling heet Met z'n drieën en is in de derde week van december te zien in Theater de Liefde in Haarlem. De kaartverkoop is donderdagmiddag van start gegaan.

30 november '23 ( 9:17)

Deze radiomaker keert terug met vrijdagmiddagshow op Radio 538.

Edwin Evers keert na vijf jaar zonder vast programma terug op de radio met een vrijdagmiddagshow op Radio 538. De 52-jarige radiomaker presenteert vanaf 2 februari op vrijdagen het programma Evers & Co, samen met sidekick Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok.

30 november '23 ( 6:03)

Gouden Film-prijs voor film gebaseerd op boek Daphne Deckers

Het tweede deel van de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, gebaseerd op het gelijknamige boek van Daphne Deckers, heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. Daarom is Alles Is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn, zoals het tweede deel van de boekverfilming heet, bekroond met een Gouden Film.

28 november '23 ( 9:08)

Hitserie Medisch Centrum West keert terug op de buis

SBS6 werkt aan een nieuwe reeks van de ziekenhuisserie Medisch Centrum West. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van het AD.

28 november '23 ( 8:47)

Bassie en Adriaan-documentaire tot en met 6 december te zien in de bios

De Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen is tot en met 6 december in de bioscopen van Pathé te zien. De film trok de afgelopen dagen volle zalen. "Veel zalen waren uitverkocht, vooral de zalen waar Aad van Toor bij aanwezig was en een welkomstwoordje deed", meldt Pathé.

27 november '23 ( 9:40)

Aad van Toor naar Nederland om première documentaire Bassie en Adriaan bij te wonen

Aad van Toor was zaterdagmiddag aanwezig bij de première van de Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. De 81-jarige acteur, die jarenlang onderdeel uitmaakte van het iconische tv-duo waar de film over gaat, was speciaal voor de première vanuit zijn woonplaats in Spanje naar Nederland gekomen.

24 november '23 ( 9:25)

Danny Ghosen naar Westelijke Jordaanoever voor nieuwe NTR-serie

Programmamaker Danny Ghosen, bekend van onder meer Danny op straat en Danny in Arabistan, verschijnt binnenkort in een tweedelige NTR-serie waarin hij Tunesië en de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever onder de loep neemt. Hij bezoekt de Westelijke Jordaanoever, waar hij jaren geleden ook kwam, naar aanleiding van de huidige oorlog tussen Israël en Hamas.