Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Netflix verwelkomt flink meer abonnees door beperkingen voor delen accounts

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Netflix verwelkomt flink meer abonnees door beperkingen voor delen accounts
Videostreamingdienst Netflix heeft in het afgelopen kwartaal het aantal abonnees fors zien groeien. In totaal kwamen er 8,8 miljoen nieuwe klanten bij, wat neerkomt op de sterkste kwartaalgroei in jaren. Netflix kondigde woensdag ook aan de prijzen voor klanten in de Verenigde Staten, het Verenigde Koninkrijk en Frankrijk te gaan verhogen.

Naar eigen zeggen plukt Netflix vooral de vruchten van zijn beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Daardoor hebben meer mensen een eigen account geopend bij Netflix. In totaal heeft de onderneming uit het Californische Los Gatos nu meer dan 247 miljoen abonnees en het bedrijf lijkt hard op weg om er dit jaar ruim 20 miljoen betalende klanten bij te krijgen. Dat is fors meer dan de circa 9 miljoen nieuwe abonnees die Netflix over 2022 rapporteerde.

Extra geld

Dit alles levert Netflix veel extra geld op. De omzet zat afgelopen kwartaal vergeleken met een jaar eerder zo'n 8 procent in de lift tot 8,5 miljard dollar. Onder de streep bleef bijna 1,7 miljard dollar winst over. Voor het vierde kwartaal wordt met 8,7 miljard dollar op nog iets meer opbrengsten gerekend. De verwachte winst ligt dan met 956 miljoen dollar wel lager. Beleggers lijken niettemin enthousiast over alle cijfers, want het aandeel Netflix ging woensdag in de zogeheten nabeurshandel op Wall Street wel 11 procent vooruit.

Stevige prijsverhoging

Het bedrijf, dat de laatste tijd onder meer kijkers trekt met de series Lupin, Beckham en The Fall of the House of Usher, schrikt er ook niet voor terug om in belangrijke markten een stevige prijsverhoging door te voeren. Zo verhoogt Netflix de prijs van zijn duurste abonnement in de VS met 3 dollar tot 23 dollar per maand. De prijs van een normaal abonnement gaat er van 10 naar 12 dollar. In het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, twee andere grote markten voor het bedrijf, gaat het om vergelijkbare prijsverhogingen. Voor andere landen, waaronder Nederland, heeft Netflix woensdag geen nieuwe prijsverhogingen aangekondigd.

01 december '23 ( 9:08)

Gordon tekent geen nieuw contract bij SBS6

Gordon heeft geen nieuw contract getekend bij SBS6. In "goed overleg" is besloten dat de presentator en zanger "niet meer exclusief" verbonden is aan de tv-zender, bevestigen zijn manager en een woordvoerster van Talpa na berichtgeving van Shownieuws.

30 november '23 (12:23)

Cabaretier Kaandorp maakt show met collega Frencken

Cabaretier Brigitte Kaandorp gaat samen met collega Mylou Frencken en zangeres Niki Jacobs een 'Nedercountry-show' maken. De voorstelling heet Met z'n drieën en is in de derde week van december te zien in Theater de Liefde in Haarlem. De kaartverkoop is donderdagmiddag van start gegaan.

30 november '23 ( 9:17)

Deze radiomaker keert terug met vrijdagmiddagshow op Radio 538.

Edwin Evers keert na vijf jaar zonder vast programma terug op de radio met een vrijdagmiddagshow op Radio 538. De 52-jarige radiomaker presenteert vanaf 2 februari op vrijdagen het programma Evers & Co, samen met sidekick Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok.

30 november '23 ( 6:03)

Gouden Film-prijs voor film gebaseerd op boek Daphne Deckers

Het tweede deel van de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, gebaseerd op het gelijknamige boek van Daphne Deckers, heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. Daarom is Alles Is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn, zoals het tweede deel van de boekverfilming heet, bekroond met een Gouden Film.

28 november '23 ( 9:08)

Hitserie Medisch Centrum West keert terug op de buis

SBS6 werkt aan een nieuwe reeks van de ziekenhuisserie Medisch Centrum West. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van het AD.

28 november '23 ( 8:47)

Bassie en Adriaan-documentaire tot en met 6 december te zien in de bios

De Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen is tot en met 6 december in de bioscopen van Pathé te zien. De film trok de afgelopen dagen volle zalen. "Veel zalen waren uitverkocht, vooral de zalen waar Aad van Toor bij aanwezig was en een welkomstwoordje deed", meldt Pathé.

27 november '23 ( 9:40)

Aad van Toor naar Nederland om première documentaire Bassie en Adriaan bij te wonen

Aad van Toor was zaterdagmiddag aanwezig bij de première van de Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. De 81-jarige acteur, die jarenlang onderdeel uitmaakte van het iconische tv-duo waar de film over gaat, was speciaal voor de première vanuit zijn woonplaats in Spanje naar Nederland gekomen.

24 november '23 ( 9:25)

Danny Ghosen naar Westelijke Jordaanoever voor nieuwe NTR-serie

Programmamaker Danny Ghosen, bekend van onder meer Danny op straat en Danny in Arabistan, verschijnt binnenkort in een tweedelige NTR-serie waarin hij Tunesië en de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever onder de loep neemt. Hij bezoekt de Westelijke Jordaanoever, waar hij jaren geleden ook kwam, naar aanleiding van de huidige oorlog tussen Israël en Hamas.

23 november '23 (10:33)

Nieuw seizoen Heel Holland Bakt vanaf eind januari op tv

Een nieuw seizoen van de Omroep MAX-hit Heel Holland Bakt is vanaf 28 januari te zien bij NPO 1. Dat maakt de omroep donderdagochtend bekend. Het is het elfde seizoen van het programma, waarin een groep thuisbakkers strijdt voor de titel van beste thuisbakker van Nederland.

22 november '23 (22:02)

Zevende deel filmreeks Scream zonder Jenna Ortega

Jenna Ortega zal geen rol spelen in het zevende deel van de film Scream. De actrice is uit het project gestapt omdat de opnames samenvallen met het tweede seizoen van de Netflix-serie Wednesday, melden Amerikaanse media.