Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Oogappels-regisseuse Will Koopman werkt aan historische serie over 'kijvende vrouwen'

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Oogappels-regisseuse Will Koopman werkt aan historische serie over 'kijvende vrouwen'
Regisseur Will Koopman werkt aan een historische serie over "vijf schreeuwende, kijvende vrouwen". Dat vertelde zij zondagmiddag in het NPO-radioprogramma De Perstribune. De voorlopige titel is De Franse Slag. Het plan ligt momenteel bij de NPO ter goedkeuring.

"We hebben een plan, het ligt bij de NPO", vertelde Koopman. "We hopen dat we het mogen maken. Ze zijn enthousiast, maar we moeten kijken of we het geld bij elkaar kunnen krijgen." De regisseur legt uit dat het relatief veel geld kost om een film of serie te maken die in het verleden speelt. "Dat zien we nu ook met de serie over Patty Brard, het zijn grote bedragen. Anders krijg je het niet goed voor elkaar."

Koopman vertelde een aantal jaar geleden in vakblad Holland Film Nieuws dat De Franse Slag een serie is die zij ontwikkelde met Roos Ouwehand en haar in 2017 overleden man, schrijver Lex Wertwijn. Het zou gaan om een tiendelige serie over "vijf vrouwen in de tijd van Napoleon, terwijl hun mannen aan het front vechten. Het zijn geweldige scripts, maar peperduur om te realiseren: veel decors, veel pruiken."

Donderdag won voor de derde keer een serie van Koopman de Gouden Televizier-Ring. Zij won de prijs eerder voor Gooische Vrouwen en Vrouwenvleugel, dit maal sleepte zij het beeldje in de wacht voor Oogappels. Ook komt binnenkort haar nieuwe film Neem me mee uit, over een groep 70-plussers die op vakantie naar Frankrijk gaan.

01 december '23 ( 9:08)

Gordon tekent geen nieuw contract bij SBS6

Gordon heeft geen nieuw contract getekend bij SBS6. In "goed overleg" is besloten dat de presentator en zanger "niet meer exclusief" verbonden is aan de tv-zender, bevestigen zijn manager en een woordvoerster van Talpa na berichtgeving van Shownieuws.

30 november '23 (12:23)

Cabaretier Kaandorp maakt show met collega Frencken

Cabaretier Brigitte Kaandorp gaat samen met collega Mylou Frencken en zangeres Niki Jacobs een 'Nedercountry-show' maken. De voorstelling heet Met z'n drieën en is in de derde week van december te zien in Theater de Liefde in Haarlem. De kaartverkoop is donderdagmiddag van start gegaan.

30 november '23 ( 9:17)

Deze radiomaker keert terug met vrijdagmiddagshow op Radio 538.

Edwin Evers keert na vijf jaar zonder vast programma terug op de radio met een vrijdagmiddagshow op Radio 538. De 52-jarige radiomaker presenteert vanaf 2 februari op vrijdagen het programma Evers & Co, samen met sidekick Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok.

30 november '23 ( 6:03)

Gouden Film-prijs voor film gebaseerd op boek Daphne Deckers

Het tweede deel van de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, gebaseerd op het gelijknamige boek van Daphne Deckers, heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. Daarom is Alles Is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn, zoals het tweede deel van de boekverfilming heet, bekroond met een Gouden Film.

28 november '23 ( 9:08)

Hitserie Medisch Centrum West keert terug op de buis

SBS6 werkt aan een nieuwe reeks van de ziekenhuisserie Medisch Centrum West. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van het AD.

28 november '23 ( 8:47)

Bassie en Adriaan-documentaire tot en met 6 december te zien in de bios

De Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen is tot en met 6 december in de bioscopen van Pathé te zien. De film trok de afgelopen dagen volle zalen. "Veel zalen waren uitverkocht, vooral de zalen waar Aad van Toor bij aanwezig was en een welkomstwoordje deed", meldt Pathé.

27 november '23 ( 9:40)

Aad van Toor naar Nederland om première documentaire Bassie en Adriaan bij te wonen

Aad van Toor was zaterdagmiddag aanwezig bij de première van de Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. De 81-jarige acteur, die jarenlang onderdeel uitmaakte van het iconische tv-duo waar de film over gaat, was speciaal voor de première vanuit zijn woonplaats in Spanje naar Nederland gekomen.

24 november '23 ( 9:25)

Danny Ghosen naar Westelijke Jordaanoever voor nieuwe NTR-serie

Programmamaker Danny Ghosen, bekend van onder meer Danny op straat en Danny in Arabistan, verschijnt binnenkort in een tweedelige NTR-serie waarin hij Tunesië en de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever onder de loep neemt. Hij bezoekt de Westelijke Jordaanoever, waar hij jaren geleden ook kwam, naar aanleiding van de huidige oorlog tussen Israël en Hamas.

23 november '23 (10:33)

Nieuw seizoen Heel Holland Bakt vanaf eind januari op tv

Een nieuw seizoen van de Omroep MAX-hit Heel Holland Bakt is vanaf 28 januari te zien bij NPO 1. Dat maakt de omroep donderdagochtend bekend. Het is het elfde seizoen van het programma, waarin een groep thuisbakkers strijdt voor de titel van beste thuisbakker van Nederland.

22 november '23 (22:02)

Zevende deel filmreeks Scream zonder Jenna Ortega

Jenna Ortega zal geen rol spelen in het zevende deel van de film Scream. De actrice is uit het project gestapt omdat de opnames samenvallen met het tweede seizoen van de Netflix-serie Wednesday, melden Amerikaanse media.