Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Oud-deelnemers Temptation Island willen in gesprek met makers

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Oud-deelnemers Temptation Island willen in gesprek met makers
Deelnemers van Temptation Island die zeggen psychische problemen te hebben overgehouden aan het programma, willen in gesprek met de makers. Dat laat slachtofferadvocaat Sébas Diekstra maandagavond desgevraagd aan het ANP weten. Inmiddels hebben zich zeventien oud-deelnemers bij hem gemeld die zeggen dat zij tijdens en na het programma geen goede zorg hebben gehad. Sommigen zeggen er zelfs mentale problemen aan te hebben overgehouden.

"De afgelopen weken hebben wij met de deelnemers gesproken die zich bij ons gemeld hebben", aldus Diekstra. "Gezien de hoeveelheid deelnemers heeft dit enige tijd in beslag genomen." De oud-deelnemers en de advocaat stellen dat er geen "intensieve nazorg" is geweest, zoals RTL en producent SimpelZodiak wel stellen.

"Ondanks de eerdere uitingen van RTL zijn er een aantal deelnemers die openstaan voor een gesprek met de zender", aldus Diekstra. "De randvoorwaarden voor deze gesprekken dienen echter eerst zorgvuldig te worden afgestemd." De advocaat gaat hierover deze week contact opnemen met de twee partijen.

Pauzeknop

RTL laat maandagavond weten "zo snel mogelijk in gesprek te willen met de oud-deelnemers om te horen wat er gebeurd is. Ook blijven we in gesprek met producent SimpelZodiak. Pas na deze gesprekken kunnen we samen met de producent bepalen of, dan wel hoe, we met Temptation Island doorgaan." RTL besloot eerder dat er, vanwege de klachten van de oud-deelnemers, voorlopig geen nieuw seizoen van het realityprogramma komt. Producent SimpelZodiak stelt "de pauzeknop te hebben ingedrukt".

Ook SimpelZodiak staat open voor een gesprek, meldt een woordvoerder maandagavond. "Dat de impact van deelname in sommige gevallen groter is geweest dan zij aanvankelijk hadden gedacht, nemen we serieus", aldus de producent. "Wij willen dit graag op korte termijn bespreekbaar maken, zodat eventuele zorgen of ontevredenheid geadresseerd kunnen worden voor de toekomst."

De zaak kwam naar buiten nadat twee oud-deelnemers hun verhaal deden in het AD. De krant publiceerde maandagavond op haar website nog meer ervaringen van vijf oud-deelnemers van Temptation Island.

30 november '23 ( 9:17)

Deze radiomaker keert terug met vrijdagmiddagshow op Radio 538.

Edwin Evers keert na vijf jaar zonder vast programma terug op de radio met een vrijdagmiddagshow op Radio 538. De 52-jarige radiomaker presenteert vanaf 2 februari op vrijdagen het programma Evers & Co, samen met sidekick Cobus Bosscha en nieuwslezer Henk Blok.

30 november '23 ( 6:03)

Gouden Film-prijs voor film gebaseerd op boek Daphne Deckers

Het tweede deel van de film Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn, gebaseerd op het gelijknamige boek van Daphne Deckers, heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen getrokken. Daarom is Alles Is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn, zoals het tweede deel van de boekverfilming heet, bekroond met een Gouden Film.

28 november '23 ( 9:08)

Hitserie Medisch Centrum West keert terug op de buis

SBS6 werkt aan een nieuwe reeks van de ziekenhuisserie Medisch Centrum West. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van het AD.

28 november '23 ( 8:47)

Bassie en Adriaan-documentaire tot en met 6 december te zien in de bios

De Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen is tot en met 6 december in de bioscopen van Pathé te zien. De film trok de afgelopen dagen volle zalen. "Veel zalen waren uitverkocht, vooral de zalen waar Aad van Toor bij aanwezig was en een welkomstwoordje deed", meldt Pathé.

27 november '23 ( 9:40)

Aad van Toor naar Nederland om première documentaire Bassie en Adriaan bij te wonen

Aad van Toor was zaterdagmiddag aanwezig bij de première van de Bassie en Adriaan-documentaire Een Schat aan Herinneringen in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam. De 81-jarige acteur, die jarenlang onderdeel uitmaakte van het iconische tv-duo waar de film over gaat, was speciaal voor de première vanuit zijn woonplaats in Spanje naar Nederland gekomen.

24 november '23 ( 9:25)

Danny Ghosen naar Westelijke Jordaanoever voor nieuwe NTR-serie

Programmamaker Danny Ghosen, bekend van onder meer Danny op straat en Danny in Arabistan, verschijnt binnenkort in een tweedelige NTR-serie waarin hij Tunesië en de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever onder de loep neemt. Hij bezoekt de Westelijke Jordaanoever, waar hij jaren geleden ook kwam, naar aanleiding van de huidige oorlog tussen Israël en Hamas.

23 november '23 (10:33)

Nieuw seizoen Heel Holland Bakt vanaf eind januari op tv

Een nieuw seizoen van de Omroep MAX-hit Heel Holland Bakt is vanaf 28 januari te zien bij NPO 1. Dat maakt de omroep donderdagochtend bekend. Het is het elfde seizoen van het programma, waarin een groep thuisbakkers strijdt voor de titel van beste thuisbakker van Nederland.

22 november '23 (22:02)

Zevende deel filmreeks Scream zonder Jenna Ortega

Jenna Ortega zal geen rol spelen in het zevende deel van de film Scream. De actrice is uit het project gestapt omdat de opnames samenvallen met het tweede seizoen van de Netflix-serie Wednesday, melden Amerikaanse media.

22 november '23 (16:47)

Dionne Stax presentatrice TV Monument

Het programma TV Monument gaat door. Dionne Stax zal het programma presenteren, meldt Omroep MAX woensdag. De presentatie was voorheen in handen van Han Peekel, die in december 2022 overleed. De nieuwe afleveringen worden vanaf 4 december uitgezonden op NPO 1 extra.

22 november '23 (16:01)

Gezellig druk bij Pathé-bioscopen door stemmen

Het is woensdagmiddag "gezellig druk" bij de Pathé-bioscopen waar gestemd kan worden voor de Tweede Kamerverkiezingen. "Vanaf vanochtend zijn er continu stemmers aanwezig en er is een goede doorloop", laat een woordvoerster desgevraagd weten aan het ANP.