Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Freek Vonk werkt aan dramaserie waarin eigen jeugd centraal staat

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Freek Vonk werkt aan dramaserie waarin eigen jeugd centraal staat
Freek Vonk werkt in opdracht van de VPRO aan een nieuwe dramaserie waarin zijn eigen jeugd centraal staat. De serie wordt geproduceerd door NL Film en Vonks eigen productiehuis Studio Freek. In de reeks zal de 40-jarige Vonk zelf in de rol kruipen van de volwassen Freek. Zijn jongere versie wordt gespeeld door een acteur.

De volwassen Freek wordt in de serie door zijn ouders gevraagd om de zolder op te ruimen. Daar vindt hij oude VHS-banden waarop te zien is hoe hij samen met zijn twee beste vrienden de natuur verkent en vastlegt op beeld. Elke aflevering bekijkt de volwassen Freek zo'n band en wordt de kijker getrakteerd op een avontuur uit zijn jeugd. Iedere keer staat een specifiek dier, bepaald gedrag of een thema centraal, meldt NL Film. De voorlopige werktitel van de serie is De Freek Tapes. Het is nog onduidelijk wanneer de serie te zien zal zijn.

Altijd jezelf zijn

"Dit is niet alleen een gigantische eer, maar vooral een prachtige kans om te laten zien hoe het is om 'anders' te zijn dan de rest. Dat je je niet gek moet laten maken door je omgeving, maar gewoon je eigen gevoel moet volgen en altijd jezelf moet kunnen zijn en blijven ongeacht wat mensen van je vinden of tegen je zeggen", zegt Vonk in een reactie. Producent NL Film laat weten dat de serie mede gemaakt wordt door de makers van de eigenzinnige VPRO-jeugdserie De Regels van Floor.

27 mei '24 (14:00)

Joost Klein sneert naar songfestival: "fuck Eurovision"

VANCOUVER (ANP) - Joost Klein heeft tijdens zijn eerste buitenlandse optreden na het Eurovisie Songfestival uitgehaald naar het evenement. Tijdens zijn show op een festival in Vancouver in Canada riep hij "fuck Eurovision", zo is te zien op beelden op sociale media.

27 mei '24 (10:58)

René van Kooten en anderen dit najaar op tournee met musicalhits

René van Kooten, Brigitte Heitzer, Nurlaila Karim en andere musicalsterren zijn dit najaar in verschillende theaters te zien tijdens de Musical Autumn Nights. De tour, waarin hits uit verschillende musicals te horen zijn, gaat vanaf september langs zes Nederlandse theaters.

24 mei '24 ( 8:52)

'The Dutch Giant' Olivier Richters krijgt vaste rol als schurk in hitserie Reacher

De Nederlandse acteur en bodybuilder Olivier Richters heeft een vaste rol te pakken in de hitserie Reacher van Prime. De streamingdienst bevestigde vrijdag op sociale media het nieuws dat 'The Dutch Giant', zoals zijn bijnaam luidt, de rol van schurk Paulie gaat spelen.

23 mei '24 ( 9:05)

Deze acteurs vertolken de hoofdrollen van Moulin Rouge! De Musical

Martijn Noort en Keoma Aidhen gaan de hoofdrollen vertolken in de Nederlandse versie van Moulin Rouge! De Musical. Noort kruipt in de huid van schrijver Christian en Aidhen speelt de rol van courtisane Satine, heeft Stage Entertainment woensdag bekendgemaakt.

23 mei '24 ( 8:48)

Negatieve berichtgeving zorgde bijna voor burn-out Duncan Laurence

De manier waarop Duncan Laurence en zijn songfestivalprotegés Mia Nicolai en Dion Cooper vorig jaar werden afgemaakt in sommige media heeft bij het trio veel pijn veroorzaakt. De negatieve berichtgeving had zo'n grote impact dat ze al tegen een burn-out aan zaten terwijl het Eurovisie Songfestival nog niet eens was begonnen, kijkt de zanger terug in de podcast Lightless Lounge van Nikkie de Jager en Wes van Os.

23 mei '24 ( 8:34)

Stuntkabouter en Joost Klein in vliegtuig naar 'geheime plek'

Joost Klein heeft voor het eerst sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival weer beelden van zichzelf op Instagram geplaatst. In een korte video in zijn Stories is te zien hoe de zanger samen met zijn goede vriend Stuntkabouter in het vliegtuig zit, op weg naar een "geheime plek".

23 mei '24 ( 8:30)

Dorian Bindels en Bertrie Wierenga: 'Wij worden papa en mama'

Bertrie Wierenga en Dorian Bindels verwachten hun eerste kindje. Het acteurskoppel, dat elkaar leerde kennen op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden, maakte het babynieuws woensdag bekend via Instagram.

22 mei '24 (12:29)

Film met Henry van Loon en Robbert Rodenburg beleeft wereldpremière

De nieuwe Nederlandse bioscoopfilm OUT met onder anderen Robbert Rodenburg, Henry van Loon en Victor Löw beleeft op 25 juni de wereldpremière op het filmfestival Frameline in San Francisco. Dat maakte agentschap ArtistMan woensdag bekend op het filmfestival van Cannes.

22 mei '24 ( 8:48)

Nielson brengt nummer over Joost Klein uit

Nielson heeft zijn muzikale ode aan songfestivaldeelnemer Joost Klein uitgebracht. Het nummer Joost staat op Spotify.

21 mei '24 (13:21)

Acteur Frank Schaafsma (59) uit Schatjes! overleden

Acteur en muzikant Frank Schaafsma is overleden. Dat bevestigt een goede vriend van de acteur dinsdag aan het ANP, nadat de familie van Schaafsma zijn overlijden had gemeld op een besloten Facebookpagina. Schaafsma is 59 jaar geworden.