Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Lisa Loeb gestopt met cabaret om zich op tv te richten

Door ANP
schedule 3 min
Lisa Loeb gestopt met cabaret om zich op tv te richten
Lisa Loeb wil zich de komende tijd meer gaan richten op alle facetten van het televisie maken, en is onder meer al bezig met het creëren van een satirisch programma. Dat vertelde de zestien weken zwangere cabaretier, zangeres en winnares van De Slimste Mens dinsdag aan het ANP.

"Ik heb vorig jaar na het winnen van De Slimste Mens nog één tournee gedaan van mijn solovoorstelling, en daarna heb ik de keuze gemaakt om daar voor nu mee te stoppen", vertelt ze bij de perspresentatie van de musical Pretty Woman, waarvoor ze de tekst naar het Nederlands hertaalde. "Omdat ik heel veel toffe kansen op tv kreeg en ik mij eigenlijk wil focussen op tv maken."

De 34-jarige Loeb heeft twaalf jaar als cabaretier op het podium gestaan en vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging, vertelt ze. "Ik wil heel graag satire op tv maken, daar ben ik druk mee bezig. Als schrijver, maker, presentator, actrice, eigenlijk alle dingen." En die veelzijdigheid is ook wat haar aanspreekt in tv maken. "Het is snel, actueel, improviseren, dus het vergt ook weer iets anders van mijn brein dan een jaar lang één voorstelling spelen."

Loeb benadrukt dat de keuze niets met haar zwangerschap te maken heeft. "Ik krijg natuurlijk een kind, maar mijn partner en ik gaan daar fiftyfifty voor zorgen", zegt ze. "En ik noem mezelf 'opperfeminist', dus dat ga ik ook leven en uitdragen. Dat is waar ik in geloof en voor sta, dus ik denk niet dat mijn werkende leven heel anders wordt. Zeker nu ik dus niet op het podium sta, dat zou wel een ander verhaal zijn natuurlijk."

26 september '23 (12:08)

Sander Schimmelpenninck over vertrek Van Rossem: ze kunnen bellen

Sander Schimmelpenninck lijkt wel interesse te hebben om de plek van Maarten van Rossem over te nemen bij De Slimste Mens. De eenmansjury maakte maandag bekend dat hij net als presentator Philip Freriks gaat stoppen.

26 september '23 ( 8:41)

Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens, opvolger nog onbekend

Ook Maarten van Rossem zal na het winterseizoen 2024-2025 bij het programma De Slimste Mens vertrekken. Dat meldt de 79-jarige historicus in een gesprek dat De Telegraaf maandagavond op de website heeft gepubliceerd. Eerder maakte ook presentator Philip Freriks al bekend dan te stoppen. Hij zal worden vervangen door Herman van der Zandt.

25 september '23 (14:25)

B&B Vol Liefde-deelnemer Esra gaat ‘voor onbepaalde tijd’ naar Bram in Zweden

Het lijkt erop alsof de vonk tussen B&B Vol Liefde-deelnemers Bram en Esra een waar vuurtje is geworden. Het is bekend geworden dat Esra bij Bram in is getrokken op zijn boerderij in Zweden. Dat laten de twee weten via een bericht op Instagram.

25 september '23 (13:57)

Dertigers-acteur Reiky de Valk op 23-jarige leeftijd overleden

Acteur Reiky de Valk is op 23-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De acteur is onder meer bekend van de BNNVARA-dramaserie Dertigers.

22 september '23 ( 9:33)

Nieuwe documentaire André Hazes junior in november op Videoland

Binnenkort is een nieuwe documentaire over André Hazes junior te zien. De driedelige documentaire heet André Hazes: The Next Chapter en is vanaf 18 november wekelijks op Videoland te streamen, zo werd donderdag bekendgemaakt in RTL Boulevard.

22 september '23 ( 9:06)

Ook B&B Vol Liefde genomineerd voor Gouden Televizier-Ring

B&B Vol Liefde (RTL 4), De Oranjezomer (SBS6) en Oogappels (BNNVARA) maken dit jaar kans op de Gouden Televizier-Ring. De genomineerden voor de belangrijkste televisieprijs werden donderdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard.

21 september '23 ( 9:38)

VVD stelt Kamervragen over kritiek op programma The Biohack Project

Twee Kamerleden van de VVD hebben woensdag Kamervragen gesteld over het KRO-NCRV-programma The Biohack Project. De leden willen van demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) duidelijkheid krijgen rondom de kritiek op het programma.

21 september '23 ( 6:08)

Fotograaf Erwin Olaf enkele weken na longtransplantatie onverwachts overleden

Erwin Olaf (64) is enkele weken na een longtransplantatie woensdagochtend onverwachts overleden. Dat heeft de manager van de fotograaf namens de familie bevestigd aan het ANP.

20 september '23 (15:08)

Lubach scoort onlinehit met fictieve TikTokvlog van Alexia

Een item uit De Avondshow met Arjen Lubach over de eerste Prinsjesdag van prinses Alexia is online een groot succes. Het fragment, waarin de 18-jarige Alexia zogenaamd een vlog van Prinsjesdag maakt, werd binnen zestien uur bijna 2 miljoen keer bekeken. Dat hebben producent Human Factor TV en de VPRO gemeld.

19 september '23 ( 8:56)

Na kritiek op The Biohack Project voegt KRO-NCRV disclaimer toe aan programma

KRO-NCRV heeft na kritiek op The Biohack Project een disclaimer toegevoegd die voorafgaand aan de tweede aflevering op maandagavond te zien was. Daarin staat dat het gaat om een "adventure-reality programma" en dat biohacking "geen wetenschap" is.