Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Lisa Loeb gestopt met cabaret om zich op tv te richten

Door ANP
schedule 3 min
location_on [xx]km
Lisa Loeb gestopt met cabaret om zich op tv te richten
Lisa Loeb wil zich de komende tijd meer gaan richten op alle facetten van het televisie maken, en is onder meer al bezig met het creëren van een satirisch programma. Dat vertelde de zestien weken zwangere cabaretier, zangeres en winnares van De Slimste Mens dinsdag aan het ANP.

"Ik heb vorig jaar na het winnen van De Slimste Mens nog één tournee gedaan van mijn solovoorstelling, en daarna heb ik de keuze gemaakt om daar voor nu mee te stoppen", vertelt ze bij de perspresentatie van de musical Pretty Woman, waarvoor ze de tekst naar het Nederlands hertaalde. "Omdat ik heel veel toffe kansen op tv kreeg en ik mij eigenlijk wil focussen op tv maken."

De 34-jarige Loeb heeft twaalf jaar als cabaretier op het podium gestaan en vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging, vertelt ze. "Ik wil heel graag satire op tv maken, daar ben ik druk mee bezig. Als schrijver, maker, presentator, actrice, eigenlijk alle dingen." En die veelzijdigheid is ook wat haar aanspreekt in tv maken. "Het is snel, actueel, improviseren, dus het vergt ook weer iets anders van mijn brein dan een jaar lang één voorstelling spelen."

Loeb benadrukt dat de keuze niets met haar zwangerschap te maken heeft. "Ik krijg natuurlijk een kind, maar mijn partner en ik gaan daar fiftyfifty voor zorgen", zegt ze. "En ik noem mezelf 'opperfeminist', dus dat ga ik ook leven en uitdragen. Dat is waar ik in geloof en voor sta, dus ik denk niet dat mijn werkende leven heel anders wordt. Zeker nu ik dus niet op het podium sta, dat zou wel een ander verhaal zijn natuurlijk."

28 mei '24 ( 8:46)

Anne Wil Blankers en Daniel Cornelissen gaan samen het theater in

Actrice Anne Wil Blankers gaat komend seizoen weer het theater in. Het 83-jarige theatericoon staat op de planken met Pepijn Schoneveld, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen en en Dick van den Toorn in het stuk Galerie The Waverly. Dat heeft MORE Theater Producties bekendgemaakt.

27 mei '24 (14:00)

Joost Klein sneert naar songfestival: "fuck Eurovision"

VANCOUVER (ANP) - Joost Klein heeft tijdens zijn eerste buitenlandse optreden na het Eurovisie Songfestival uitgehaald naar het evenement. Tijdens zijn show op een festival in Vancouver in Canada riep hij "fuck Eurovision", zo is te zien op beelden op sociale media.

27 mei '24 (10:58)

René van Kooten en anderen dit najaar op tournee met musicalhits

René van Kooten, Brigitte Heitzer, Nurlaila Karim en andere musicalsterren zijn dit najaar in verschillende theaters te zien tijdens de Musical Autumn Nights. De tour, waarin hits uit verschillende musicals te horen zijn, gaat vanaf september langs zes Nederlandse theaters.

24 mei '24 ( 8:52)

'The Dutch Giant' Olivier Richters krijgt vaste rol als schurk in hitserie Reacher

De Nederlandse acteur en bodybuilder Olivier Richters heeft een vaste rol te pakken in de hitserie Reacher van Prime. De streamingdienst bevestigde vrijdag op sociale media het nieuws dat 'The Dutch Giant', zoals zijn bijnaam luidt, de rol van schurk Paulie gaat spelen.

23 mei '24 ( 9:05)

Deze acteurs vertolken de hoofdrollen van Moulin Rouge! De Musical

Martijn Noort en Keoma Aidhen gaan de hoofdrollen vertolken in de Nederlandse versie van Moulin Rouge! De Musical. Noort kruipt in de huid van schrijver Christian en Aidhen speelt de rol van courtisane Satine, heeft Stage Entertainment woensdag bekendgemaakt.

23 mei '24 ( 8:48)

Negatieve berichtgeving zorgde bijna voor burn-out Duncan Laurence

De manier waarop Duncan Laurence en zijn songfestivalprotegés Mia Nicolai en Dion Cooper vorig jaar werden afgemaakt in sommige media heeft bij het trio veel pijn veroorzaakt. De negatieve berichtgeving had zo'n grote impact dat ze al tegen een burn-out aan zaten terwijl het Eurovisie Songfestival nog niet eens was begonnen, kijkt de zanger terug in de podcast Lightless Lounge van Nikkie de Jager en Wes van Os.

23 mei '24 ( 8:34)

Stuntkabouter en Joost Klein in vliegtuig naar 'geheime plek'

Joost Klein heeft voor het eerst sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival weer beelden van zichzelf op Instagram geplaatst. In een korte video in zijn Stories is te zien hoe de zanger samen met zijn goede vriend Stuntkabouter in het vliegtuig zit, op weg naar een "geheime plek".

23 mei '24 ( 8:30)

Dorian Bindels en Bertrie Wierenga: 'Wij worden papa en mama'

Bertrie Wierenga en Dorian Bindels verwachten hun eerste kindje. Het acteurskoppel, dat elkaar leerde kennen op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden, maakte het babynieuws woensdag bekend via Instagram.

22 mei '24 (12:29)

Film met Henry van Loon en Robbert Rodenburg beleeft wereldpremière

De nieuwe Nederlandse bioscoopfilm OUT met onder anderen Robbert Rodenburg, Henry van Loon en Victor Löw beleeft op 25 juni de wereldpremière op het filmfestival Frameline in San Francisco. Dat maakte agentschap ArtistMan woensdag bekend op het filmfestival van Cannes.

22 mei '24 ( 8:48)

Nielson brengt nummer over Joost Klein uit

Nielson heeft zijn muzikale ode aan songfestivaldeelnemer Joost Klein uitgebracht. Het nummer Joost staat op Spotify.