Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maarten van Rossem haalt in De Slimste Mens hard uit naar Disney

Door ANP
schedule 2 min
location_on [xx]km
Maarten van Rossem haalt in De Slimste Mens hard uit naar Disney
Maarten van Rossem heeft maandagavond in De Slimste Mens van keihard uitgehaald naar Disney. Het jurylid legde het programma even stil met zijn belletje na een vraag waarin de kandidaten personages uit Winnie de Poeh moesten raden. Van Rossem vond het verwerpelijk dat de redactie tekeningen had gebruikt uit de Disney-versie van Winnie de Poeh.

"Mag ik erop wijzen wat een verwerpelijk gebruik dit maakt van het oorspronkelijke verhaal en de oorspronkelijke tekeningen", foeterde Van Rossem. "Die tracht ik te boycotten. Laten we ze nooit meer laten zien! Ja, met de tekeningen van E.H. Shepard, dus zonder deze vulgaire rotzooi. Het is bedroevend, alles wordt door Disney naar de kloten geholpen." Presentator Philip Freriks nam de adviezen van Van Rossem voor kennisgeving aan.

Schrijver A.A. Milne schreef de verhalen over Winnie de Poeh na de Eerste Wereldoorlog. Hij verzon de verhalen op basis van de speelgoeddieren van zijn zoon, Christopher Robin. De boeken kregen veel extra bekendheid toen Disney de rechten kocht en er in de jaren zestig een animatiefilm van maakte. Ook volgde er een musicalversie. Deze is vanaf half september ook in de Nederlandse theaters te zien.

17 mei '24 ( 9:15)

Gerard Joling bevestigt nieuwe realityserie: 'Het wordt lachen'

De realityserie van Gerard Joling komt er definitief. Dat vertelde de zanger donderdag in het programma van Frank Dane op Radio 538.

17 mei '24 ( 8:55)

Laatste aflevering Máxima dag eerder, op haar verjaardag, online

De laatste aflevering van de serie Máxima komt een dag eerder dan gepland online. De zesde aflevering is vrijdag al te zien in plaats van zaterdag, meldt streamingdienst Videoland.

16 mei '24 ( 8:43)

Krazy House van New Kids-makers vanaf vandaag te zien: ontsporen van sitcom

In hun nieuwe film laten New Kids-makers Steffen & Flip het fenomeen Amerikaanse sitcom volledig ontsporen. Krazy House is vanaf donderdag te zien, en wat het resultaat precies is moeten mensen volgens Steffen Haars "voor zichzelf uitzoeken". "Dus ik nodig iedereen uit om naar de bioscoop te komen en daarna eens met elkaar in gesprek te gaan over wat ze nu eigenlijk gezien hebben", zegt hij tegen het ANP.

16 mei '24 ( 8:40)

Nieuw seizoen Zomergasten met Adriaan van Dis als presentator

Adriaan van Dis presenteert een nieuw seizoen van het interviewprogramma Zomergasten. Dat maakt omroep VPRO donderdagochtend bekend. De 77-jarige Van Dis volgt daarmee Theo Maassen op, die in maart van dit jaar bekendmaakte te stoppen als presentator van het programma na ophef over zijn privéleven. De cabaretier zou zich schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld, meldde weekblad Privé.

16 mei '24 ( 8:35)

Realityserie met Gordon op komst

Talpa heeft bevestigd dat wordt gewerkt aan een realityserie met Gordon. De zanger zei tegen Shownieuws dat de "soap dit najaar" te zien is op SBS6.

16 mei '24 ( 8:30)

Vanaf 2 september nieuwe talkshow van Eva Jinek

Eva Jinek begint op 2 september met haar nieuwe talkshow op NPO 1. Dat bevestigt AVROTROS na berichtgeving van RTL Boulevard.

15 mei '24 (15:18)

Nieuwe reeks van Hello Goodbye

Joris Linssen is bezig met de opnames van een nieuw seizoen van Hello Goodbye. Dat bevestigt een woordvoerster van KRO-NCRV na berichtgeving van het AD.

14 mei '24 (12:54)

Vanaf deze datum is Wie is de mol? met onbekende Nederlanders te zien

Het extra seizoen van Wie is de mol? met onbekende Nederlanders speelt zich af in Oman. Dat schrijft omroep AVROTROS in een persbericht. Het nieuwe seizoen wordt niet op tv uitgezonden, maar is vanaf 28 juni te streamen op NPO Start.

14 mei '24 ( 9:13)

Ook Frits Barend en Holly Mae Brood spelen in 40-45, de Musical

Holly Mae Brood, Frits Barend en Jonathan Demoor zijn toegevoegd aan de cast van 40-45, de Musical. Dat werd maandag bekendgemaakt tijdens de castpresentatie van het theaterstuk dat op 21 september in première gaat.

14 mei '24 ( 8:42)

Cabaretier Alex Ploeg staat in theater met nieuwe voorstelling

Cabaretier Alex Ploeg gaat komend seizoen met een nieuwe voorstelling de theaters in. Dat heeft zijn management Sjoege dinsdag bekendgemaakt. UNPLUGGED wordt zijn derde programma. Ploeg maakt met zijn nieuwe tournee de overstap naar de grote zalen.