Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Schakers Carlsen en Niemann beëindigen discussie over valsspelen

Door Fleur Zomer
schedule 3 min
location_on [xx]km
Schaakspel
Schakers Magnus Carlsen en Hans Niemann hebben hun ruzie over het mogelijk valsspelen van Niemann beëindigd. De voormalig wereldkampioen uit Noorwegen en de Amerikaanse schaker hebben volgens de schaakwebsite Chess.com "een akkoord bereikt".

"Sinds juni hebben beide partijen in goed vertrouwen onderhandeld om hun problemen op te lossen en de schaakwereld vooruit te laten gaan zonder verdere rechtszaken", schreef Chess.com in een verklaring.

Carlsen, al jaren de beste schaker ter wereld, erkende dat er geen bewijs is dat Niemann heeft valsgespeeld. "Ik ben bereid om tegen Niemann te spelen op toekomstige evenementen, mochten we aan elkaar gekoppeld worden", aldus de Noor. Ook Niemann legde de strijdbijl neer. "Ik kijk ernaar uit om tegen Magnus te strijden op het schaakbord in plaats van in de rechtszaal", zei de Amerikaan.

Zendertjes

De ruzie tussen de 32-jarige Carlsen en de 12 jaar jongere Niemann ontstond vorig jaar, toen Carlsen beweerde dat Niemann had valsgespeeld tijdens een onderlinge partij. Het verhaal ging dat de Amerikaan mogelijk met zendertjes of via een hack inzicht had gekregen in de zetten die Carlsen zou maken. Chess.com bracht daarna na eigen onderzoek naar buiten dat Niemann in meer dan honderd onlinepartijen zou hebben valsgespeeld.

Niemann ontkende de aantijgingen, al gaf hij wel toe dat hij twee keer online vals had gespeeld, toen hij 12 en 16 jaar was. De Amerikaan klaagde later Carlsen, enkele andere schakers en Chess.com aan. Hij eiste 100 miljoen dollar omdat zijn reputatie "verwoest" zou zijn. Een federale rechter in de Amerikaanse staat Missouri wees de eis af eind juni af.

Door: ANP

28 mei '24 ( 8:46)

Anne Wil Blankers en Daniel Cornelissen gaan samen het theater in

Actrice Anne Wil Blankers gaat komend seizoen weer het theater in. Het 83-jarige theatericoon staat op de planken met Pepijn Schoneveld, Lies Visschedijk, Daniel Cornelissen en en Dick van den Toorn in het stuk Galerie The Waverly. Dat heeft MORE Theater Producties bekendgemaakt.

27 mei '24 (14:00)

Joost Klein sneert naar songfestival: "fuck Eurovision"

VANCOUVER (ANP) - Joost Klein heeft tijdens zijn eerste buitenlandse optreden na het Eurovisie Songfestival uitgehaald naar het evenement. Tijdens zijn show op een festival in Vancouver in Canada riep hij "fuck Eurovision", zo is te zien op beelden op sociale media.

27 mei '24 (10:58)

René van Kooten en anderen dit najaar op tournee met musicalhits

René van Kooten, Brigitte Heitzer, Nurlaila Karim en andere musicalsterren zijn dit najaar in verschillende theaters te zien tijdens de Musical Autumn Nights. De tour, waarin hits uit verschillende musicals te horen zijn, gaat vanaf september langs zes Nederlandse theaters.

24 mei '24 ( 8:52)

'The Dutch Giant' Olivier Richters krijgt vaste rol als schurk in hitserie Reacher

De Nederlandse acteur en bodybuilder Olivier Richters heeft een vaste rol te pakken in de hitserie Reacher van Prime. De streamingdienst bevestigde vrijdag op sociale media het nieuws dat 'The Dutch Giant', zoals zijn bijnaam luidt, de rol van schurk Paulie gaat spelen.

23 mei '24 ( 9:05)

Deze acteurs vertolken de hoofdrollen van Moulin Rouge! De Musical

Martijn Noort en Keoma Aidhen gaan de hoofdrollen vertolken in de Nederlandse versie van Moulin Rouge! De Musical. Noort kruipt in de huid van schrijver Christian en Aidhen speelt de rol van courtisane Satine, heeft Stage Entertainment woensdag bekendgemaakt.

23 mei '24 ( 8:48)

Negatieve berichtgeving zorgde bijna voor burn-out Duncan Laurence

De manier waarop Duncan Laurence en zijn songfestivalprotegés Mia Nicolai en Dion Cooper vorig jaar werden afgemaakt in sommige media heeft bij het trio veel pijn veroorzaakt. De negatieve berichtgeving had zo'n grote impact dat ze al tegen een burn-out aan zaten terwijl het Eurovisie Songfestival nog niet eens was begonnen, kijkt de zanger terug in de podcast Lightless Lounge van Nikkie de Jager en Wes van Os.

23 mei '24 ( 8:34)

Stuntkabouter en Joost Klein in vliegtuig naar 'geheime plek'

Joost Klein heeft voor het eerst sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival weer beelden van zichzelf op Instagram geplaatst. In een korte video in zijn Stories is te zien hoe de zanger samen met zijn goede vriend Stuntkabouter in het vliegtuig zit, op weg naar een "geheime plek".

23 mei '24 ( 8:30)

Dorian Bindels en Bertrie Wierenga: 'Wij worden papa en mama'

Bertrie Wierenga en Dorian Bindels verwachten hun eerste kindje. Het acteurskoppel, dat elkaar leerde kennen op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden, maakte het babynieuws woensdag bekend via Instagram.

22 mei '24 (12:29)

Film met Henry van Loon en Robbert Rodenburg beleeft wereldpremière

De nieuwe Nederlandse bioscoopfilm OUT met onder anderen Robbert Rodenburg, Henry van Loon en Victor Löw beleeft op 25 juni de wereldpremière op het filmfestival Frameline in San Francisco. Dat maakte agentschap ArtistMan woensdag bekend op het filmfestival van Cannes.

22 mei '24 ( 8:48)

Nielson brengt nummer over Joost Klein uit

Nielson heeft zijn muzikale ode aan songfestivaldeelnemer Joost Klein uitgebracht. Het nummer Joost staat op Spotify.