Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Schakers Carlsen en Niemann beëindigen discussie over valsspelen

Door Fleur Zomer
schedule 3 min
Schaakspel
Schakers Magnus Carlsen en Hans Niemann hebben hun ruzie over het mogelijk valsspelen van Niemann beëindigd. De voormalig wereldkampioen uit Noorwegen en de Amerikaanse schaker hebben volgens de schaakwebsite Chess.com "een akkoord bereikt".

"Sinds juni hebben beide partijen in goed vertrouwen onderhandeld om hun problemen op te lossen en de schaakwereld vooruit te laten gaan zonder verdere rechtszaken", schreef Chess.com in een verklaring.

Carlsen, al jaren de beste schaker ter wereld, erkende dat er geen bewijs is dat Niemann heeft valsgespeeld. "Ik ben bereid om tegen Niemann te spelen op toekomstige evenementen, mochten we aan elkaar gekoppeld worden", aldus de Noor. Ook Niemann legde de strijdbijl neer. "Ik kijk ernaar uit om tegen Magnus te strijden op het schaakbord in plaats van in de rechtszaal", zei de Amerikaan.

Zendertjes

De ruzie tussen de 32-jarige Carlsen en de 12 jaar jongere Niemann ontstond vorig jaar, toen Carlsen beweerde dat Niemann had valsgespeeld tijdens een onderlinge partij. Het verhaal ging dat de Amerikaan mogelijk met zendertjes of via een hack inzicht had gekregen in de zetten die Carlsen zou maken. Chess.com bracht daarna na eigen onderzoek naar buiten dat Niemann in meer dan honderd onlinepartijen zou hebben valsgespeeld.

Niemann ontkende de aantijgingen, al gaf hij wel toe dat hij twee keer online vals had gespeeld, toen hij 12 en 16 jaar was. De Amerikaan klaagde later Carlsen, enkele andere schakers en Chess.com aan. Hij eiste 100 miljoen dollar omdat zijn reputatie "verwoest" zou zijn. Een federale rechter in de Amerikaanse staat Missouri wees de eis af eind juni af.

Door: ANP

29 september '23 (12:54)

Veranderingen in Hotel Hollandia met Paul de Leeuw na kritiek

Paul de Leeuw had uiteraard gehoopt dat zijn nieuwe NPO-programma Hotel Hollandia direct goed werd ontvangen, maar tegelijkertijd vindt hij de kritiek op de tv-show "helemaal niet erg". Dat zegt de 61-jarige presentator vrijdag in de Radio 538 Ochtendshow. "Het is juist ook wel weer leuk, want je gaat proberen om het beter te maken." In de tweede aflevering zullen dan ook veranderingen te zien zijn.

29 september '23 (11:21)

Kroos van Caroline van der Plas in programma Stereotypisch

De kinderen van BBB-leider Caroline van der Plas staan centraal in twee afleveringen van het programma Stereotypisch. In het YouTube-programma vertellen de 23-jarige Kyle en de 29-jarige Ryan over hoe het is om te leven met een moeder die een bekende politica is.

28 september '23 ( 9:40)

John van den Heuvel op zoek naar de waarheid in docuserie over Joran van der Sloot

Misdaadverslaggever John van den Heuvel is bezig met een documentaireserie over de voor moord veroordeelde Joran van der Sloot. De vierdelige serie De Biecht van Joran is dit najaar te zien op Videoland, vertelde Van den Heuvel woensdag tijdens de seizoenspresentatie van RTL.

28 september '23 ( 8:24)

Laatste tickets over de toonbank voor afscheidstournee Youp van 't Hek

De afscheidstournee van Youp van 't Hek is volledig uitverkocht. Dat heeft zijn impresariaat Hekwerk gemeld. Van 't Hek speelt zijn laatste tournee al vanaf oktober 2021. De allerlaatste voorstelling van De Laatste Ronde!, zoals zijn afscheidsvoorstelling heet, is op 25 mei 2024 in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

27 september '23 (11:23)

Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met minderjarige

Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht, waarvoor een toen 22-jarige vrouw in december 2021 aangifte deed. Het OM Midden-Nederland heeft dat woensdag bekendgemaakt. De vrouw beweert dat zij op minderjarige leeftijd is betast door de nu 56-jarige hitzanger en deed aangifte wegens "onzedelijke handelingen".

27 september '23 ( 9:16)

Zomergasten plantte zaadje voor biografie Hans Klok

Zijn optreden in het VPRO-programma Zomergasten heeft geleid tot de biografie van Hans Klok die dinsdag is verschenen. Dat vertelde de bekende goochelaar dinsdag aan tafel bij Humberto op RTL 4.

26 september '23 (12:08)

Sander Schimmelpenninck over vertrek Van Rossem: ze kunnen bellen

Sander Schimmelpenninck lijkt wel interesse te hebben om de plek van Maarten van Rossem over te nemen bij De Slimste Mens. De eenmansjury maakte maandag bekend dat hij net als presentator Philip Freriks gaat stoppen.

26 september '23 ( 8:41)

Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens, opvolger nog onbekend

Ook Maarten van Rossem zal na het winterseizoen 2024-2025 bij het programma De Slimste Mens vertrekken. Dat meldt de 79-jarige historicus in een gesprek dat De Telegraaf maandagavond op de website heeft gepubliceerd. Eerder maakte ook presentator Philip Freriks al bekend dan te stoppen. Hij zal worden vervangen door Herman van der Zandt.

25 september '23 (14:25)

B&B Vol Liefde-deelnemer Esra gaat ‘voor onbepaalde tijd’ naar Bram in Zweden

Het lijkt erop alsof de vonk tussen B&B Vol Liefde-deelnemers Bram en Esra een waar vuurtje is geworden. Het is bekend geworden dat Esra bij Bram in is getrokken op zijn boerderij in Zweden. Dat laten de twee weten via een bericht op Instagram.

25 september '23 (13:57)

Dertigers-acteur Reiky de Valk op 23-jarige leeftijd overleden

Acteur Reiky de Valk is op 23-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De acteur is onder meer bekend van de BNNVARA-dramaserie Dertigers.