Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuw repertoire The Killers zorgt voor verdwijnen half album

Door Fleur Zomer
schedule 3 min
location_on [xx]km
Frontman band The Killers
Brandon Flowers worstelt al een tijdje met het repertoire van zijn band The Killers. De groep was bezig met een nieuw album, maar de opnames zijn stilgelegd omdat de zanger geen connectie voelt met de muziek.

"Halverwege de opnames realiseerde ik me dat ik dit niet kon doen", zegt Flowers in een interview met The Times naar aanleiding van de release van de single Your Side Of Town die vrijdag uitkwam. Het nummer klinkt als een van de hits van The Killers' succesalbum Hot Fuss, maar een dergelijke plaat komt er niet meer. "Ik denk niet dat we dit soort muziek nog zullen maken", zegt de 42-jarige zanger dan ook.

Flowers wil naar eigen zeggen meer de kant op van het rustigere album Pressure Machine, dat in 2021 uitkwam. "Dit is de crisis waarin ik zit", stelt hij. "The Killers is mijn identiteit en de liedjes vullen onze zalen, maar ik heb meer voldoening in het maken van muziek als Pressure Machine. Bij het schrijven ervan vond ik een heel sterke kant van mezelf. Dit was de man waar ik naar op zoek was. Ik ben trots op Hot Fuss zoals iets wat je deed toen je 20 was, maar ik ben nu geen 20 meer. Ik denk na over de volgende fase van mijn leven."

Omslag

Volgens Flowers is hij nu een ander persoon en is het "moeilijk" terug te gaan naar wat The Killers was. "Op welk punt maak je een omslag?", vraagt hij zich af. "En wil de band dat ook? Wat er ook gebeurt, ik snap dat er altijd mensen zijn die naar me kijken en alleen maar aan Somebody Told Me denken. Maar ik wil evolueren."

Your Side Of Town was de eerste release van The Killers in lange tijd. De laatste single van de Amerikaanse band kwam vorig jaar augustus uit.

Door: ANP

19 juli '24 (13:54)

Kaarten voor 40-45, de Musical vliegen als warme broodjes over de toonbank

Voor 40-45, de Musical zijn voorafgaand aan de première op 21 september al meer dan 50.000 kaarten verkocht. Producent Gert Verhulst heeft daarom een Platina Award ontvangen. Deze prijs wordt toegekend als een voorstelling minimaal 50.000 tickets heeft verkocht.

18 juli '24 ( 8:49)

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night genomineerd voor Notekraker

Typhoon, Chef'Special en Jungle By Night maken dit jaar kans op de Gouden Notekraker. De uitreiking van de jaarlijkse prijs voor de invloedrijkste podiumprestaties is op 1 oktober in de Melkweg in Amsterdam.

18 juli '24 ( 7:17)

Film van populaire televisieserie 24 in de maak

De Amerikaanse televisieserie 24 wordt verfilmd. Volgens vakblad Variety werkt filmstudio 20th Century Studios aan een film.

18 juli '24 ( 6:05)

Joe Jonas brengt 19 juli eerste solosingle sinds 13 jaar uit; album volgt

Joe Jonas brengt op 18 oktober zijn nieuwe soloalbum Music For People Who Believe In Love uit. Dat kondigde de zanger aan op Instagram. Het is zijn eerste soloplaat sinds 2011. Op vrijdag 19 juli komt alvast de eerste single uit, Work It Out.

17 juli '24 (13:53)

Jelka en Henry maken parodie van ongemakkelijke begroeting Iris en René uit B&B Vol Liefde

Het nieuwe seizoen van B&B Vol Liefde is alweer aan de gang en ook Jelka van Houten en Henry van Loon zitten weer vermaakt achter de buis. Zij vermaken daarnaast hun publiek met grappige imitaties van de deelnemers uit het programma. Zij zagen de hilarisch ongemakkelijke groet van deelnemers Iris en René en besloten om deze gezellig na te maken.

17 juli '24 ( 9:44)

Nieuw seizoen De Roelvinkjes begin augustus te zien bij Videoland

Het nieuwe seizoen van De Roelvinkjes is vanaf 5 augustus te zien bij Videoland. De reeks volgt de levens van zanger Dries Roelvink en zijn zoons Donny en Dave. In de nieuwe afleveringen van de realityserie is onder meer te zien hoe Donny zich bekeert tot de islam, meldt Videoland dinsdag in een aankondiging.

16 juli '24 (12:38)

Film Mocro Maffia: Taxi vanaf 23 augustus te zien

De film Mocro Maffia: Taxi is vanaf 23 augustus te zien bij Videoland. Dat heeft de streamingdienst dinsdag bekendgemaakt.

16 juli '24 (11:11)

Tessa Sunniva is tweede Satine in musical Moulin Rouge!

Actrice Tessa Sunniva is de tweede Satine in de Nederlandse versie van de hitmusical Moulin Rouge!. Dat heeft producent Stage Entertainment Nederland dinsdag bekendgemaakt. Zij deelt de rol met Keoma Aidhen. De alternate voor nachtclubeigenaar Harold Zidler, gespeeld door Carlo Boszhard, is acteur Wim Van Den Driessche.

16 juli '24 ( 8:42)

Extra Nederlandse getuigen in zaak Joost Klein gehoord door OM

Het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de zaak rondom Joost Klein de extra Nederlandse getuigen gehoord voor wie een Europees onderzoeksbevel was gestuurd door het OM in Zweden. Dat laat een woordvoerder van het Landelijk Parket weten aan het ANP.

15 juli '24 (15:54)

AVROTROS haalt alle tv-programma's van Ali B offline

AVROTROS heeft alle tv-programma's die de omroep in samenwerking met Ali B maakte offline gehaald. Een woordvoerder van de omroep bevestigt dat maandag na berichtgeving van tv-expert Tina Nijkamp. Eerder verwijderde de omroep al het programma Ali B en de Muziekkaravaan.