Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Soldaat van Oranje krijgt nieuwe cast met oude bekenden

Door ANP
schedule 3 min
Soldaat van Oranje krijgt nieuwe cast met oude bekenden
Soldaat van Oranje - De Musical keert na een korte zomervakantie weer terug en is vanaf vrijdag, in een deels vernieuwde samenstelling, tot en met januari volgend jaar weer te zien in de TheaterHangaar in Katwijk. Tijn Docter en Alex van Bergen, die eerder in de musical te zien waren, keren in een andere rol terug.

Toen de oorlogsmusical in 2010 voor het eerst op de planken kwam, speelde Docter de rol van Fred van Houten. Deze keer is hij Van 't Sant, de secretaris van koningin Wilhelmina. "Hier terug zijn is een rare droom, alsof ik na een hele lange tijd weer in mijn vroegere studentenhuis ben gaan wonen en dat iedereen dat dan nog vanzelfsprekend en gezellig vindt ook", laat Docter in een verklaring weten. "Dat ik aan de wieg van deze voorstelling heb gestaan, maakt me ongelofelijk trots."

Terugkeer

Behalve Docter keert ook Van Bergen terug in de cast. Hij was eerder te zien als hoofdpersoon Erik Hazelhoff Roelfzema en ook als Paul ten Brink, maar hij maakt nu zijn opwachting als Fred van Houten. Debbie Korper maakt haar rentree als koningin Wilhelmina en deelt deze rol met Barbara Pouwels. De rol van Hazelhoff Roelfzema wordt opnieuw gedeeld door Milan Sekeris en Alexander Schuitema.

Producent Fred Boot laat weten blij te zijn met de aanwinsten in de cast. "Ik vind het zo fijn en bijzonder dat Tijn Docter, onze allereerste Fred van Houten, terugkomt in de voorstelling. Dertien jaar geleden waren we in deze periode aan het repeteren en legde Tijn samen met regisseur Theu Boermans en alle collega’s van het eerste uur de basis voor onze voorstelling. Niemand kon toen bevroeden dat er acteurs zouden zijn die in andere rollen terugkomen. Daarom is het ook zo mooi dat Alex van Bergen, die al eerder Paul en Erik speelde, ons weer komt versterken in de rol van Fred van Houten."

Door: ANP

21 september '23 ( 9:38)

VVD stelt Kamervragen over kritiek op programma The Biohack Project

Twee Kamerleden van de VVD hebben woensdag Kamervragen gesteld over het KRO-NCRV-programma The Biohack Project. De leden willen van demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) duidelijkheid krijgen rondom de kritiek op het programma.

21 september '23 ( 6:08)

Fotograaf Erwin Olaf enkele weken na longtransplantatie onverwachts overleden

Erwin Olaf (64) is enkele weken na een longtransplantatie woensdagochtend onverwachts overleden. Dat heeft de manager van de fotograaf namens de familie bevestigd aan het ANP.

20 september '23 (15:08)

Lubach scoort onlinehit met fictieve TikTokvlog van Alexia

Een item uit De Avondshow met Arjen Lubach over de eerste Prinsjesdag van prinses Alexia is online een groot succes. Het fragment, waarin de 18-jarige Alexia zogenaamd een vlog van Prinsjesdag maakt, werd binnen zestien uur bijna 2 miljoen keer bekeken. Dat hebben producent Human Factor TV en de VPRO gemeld.

19 september '23 ( 8:56)

Na kritiek op The Biohack Project voegt KRO-NCRV disclaimer toe aan programma

KRO-NCRV heeft na kritiek op The Biohack Project een disclaimer toegevoegd die voorafgaand aan de tweede aflevering op maandagavond te zien was. Daarin staat dat het gaat om een "adventure-reality programma" en dat biohacking "geen wetenschap" is.

18 september '23 (11:46)

Kandidaat Miljoenenjacht sleept aanzienlijk geldbedrag binnen

Gisteravond hebben de kijkers van de Miljoenenjacht hun ogen uitgekeken. Daar heeft kandidaat Ivo (42) een mooi geldbedrag gewonnen. Hiermee wil hij de voorgevel van zijn huis klaarmaken. Hij houdt waarschijnlijk wel een deel van het gewonnen bedrag over. De winst verbaasde niet alleen hem, maar ook de kijkers, meldt RTL Nieuws.

15 september '23 (10:36)

Boudewijn de Groot (79) klaar met touren

Boudewijn de Groot moet er "niet meer aan denken" dat hij nog op tournee zou gaan. Dat bekende de 79-jarige zanger vrijdag in een gesprek op NPO Radio 1. "Het optreden vind ik niet vreselijk, dat was vaak leuk, zeker de laatste twintig jaar", aldus De Groot. "Altijd volle zalen, altijd enthousiast publiek, goede plaatverkoop - wie wil dat niet?"

15 september '23 ( 9:43)

SBS verplaatst eetshow Date Smakelijk naar de middag

SBS verplaatst het eet- en dateprogramma Date Smakelijk, met Georgina Verbaan en Patrick Martens, naar de middagprogrammering. Het programma was de afgelopen drie weken elke werkdag te zijn om 19.30 uur, het oude tijdstip van HLF8. Maar de laatste 25 afleveringen zullen te zien zijn in de middag, om 16.45 uur.

14 september '23 ( 8:39)

Uitzending College Tour met Esther Ouwehand te zien op NPO Start

De uitzending van het programma College Tour met Partij voor de Dieren-leider Esther Ouwehand staat sinds donderdagochtend vroeg online. Het programma, dat woensdag werd opgenomen, is te zien op streamingdienst NPO Start.

13 september '23 (12:32)

SBS verplaatst wandelshow You Never Walk Alone naar middernacht

SBS6 verplaatst de wandelcompetitie You Never Walk Alone na twee afleveringen uit de primetime programmering. De serie, waarin drie teams door Nederland wandelen, was de afgelopen twee weken op zondag om 21.30 uur te zien. De rest van de serie zal rond middernacht worden uitgezonden.

13 september '23 (11:25)

B&B Vol Liefde was een hit in tegenstelling tot Date Smakelijk, hoe kan dat?

‘B&B Vol Liefde’ is al eventjes van de buis, maar dat betekent niet dat er geen datingshows meer zijn te zien. Zo is ‘Samen Uit, Samen Thuis’, van de makers van ‘B&B Vol Liefde’ elke dinsdag op de televisie. Ook Date Smakelijk zou dit gat moeten opvullen. Toch vallen de kijkcijfers flink tegen, meldt RTL Boulevard.