Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wishful Singing en Fokke Obbema gaan op zoek naar 'de zin van het leven' in Nederlandse theaters

Door Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
Wishful Singing en Fokke Obbema gaan op zoek naar 'de zin van het leven' in Nederlandse theaters
In 2018 schreef Volkskrantjournalist Fokke Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor kreeg. "Wat als alles, maar dan ook werkelijk alles waar ik me in het dagelijks leven druk over maak, in één klap zou zijn weggevaagd als het verkeerd was gelopen? Wat stelt dat hele bestaan dan eigenlijk voor?".Het stuk maakte veel los en resulteerde in een bestseller met een serie interviews over de zin van het leven. Nu is Obbema samen met Wishful Singing weer terug in het theater. Dit meldt Stichting Wishful Singing.

De zangeressen van Wishful Singing nodigen Obbema uit om samen het podium op te stappen en om op zoek te gaan naar antwoorden op de cruciale vraag: ‘Wat is de zin van het leven?’. Het resultaat: een bijzondere, vernieuwende kunstvorm met een bundeling van muziek, theater, filosofie en journalistiek, met als rode draad de levensverhalen van Fokke en de mensen die hij voor zijn boeken interviewde. Ook de uiteenlopende visies op de zin van het leven van de zangeressen zijn erin verwerkt. Deze muzikaal-filosofische voorstelling biedt het publiek een moment van aandacht en bezinning en via de persoonlijke verhalen ook nieuwe en verrassende perspectieven op de zin van het leven. Wegens eerder succes en uitverkochte zalen gaat de productie in najaar 2023 in reprise.

Voor De zin van het leven is in Haarlem, Ede en Amersfoort speciale randprogrammering ontwikkeld waarmee ze specifieke doelgroepen willen bereiken en lokale betrokkenheid stimuleren. Zo zal gedurende meerdere weken in Ede worden samengewerkt met 23 studenten van de Christelijke Hogeschool Ede.

Tour

20/9 Christelijke Hogeschool Ede – kick off randprogrammering

28/9 DE KOM, Nieuwegein

29/9 Verhalenhuis, Haarlem

01/10 Schouwburg Ogterop, Meppel

12/10 Cultura, Ede

02/11 Theater De Lieve Vrouw, Amersfoort

03/11 Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen

08/11 Muziekgebouw, Eindhoven

09/11 Het Concertgebouw, Amsterdam

Ensemble

Wishful Singing inspireert haar publiek in binnen- en buitenland met repertoire dat ruimte schept voor belangrijke levensthema’s en met een onvergetelijke uitvoering. Het ensemble wordt door pers en publiek geprezen om de beheersing van een brede waaier aan muziekstijlen. Komend seizoen zal Wishful Singing op het podium te zien zijn met onder andere Lavinia Meijer, Fokke Obbema en de VOCES8 Scholars. Het ensemble vindt het belangrijk om stem te geven aan de ideeën van kunstenaars van onze tijd en bij te dragen aan repertoireopbouw voor vrouwelijke vocale ensembles. Vooraanstaande componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman schrijven muziek voor het ensemble.

In 2021 lanceerde het ensemble Zing je sterk, een programma waarin mensen met langdurige ziekte aan hun herstel werken door middel van zang- en ademhalingsoefeningen. Dit programma wordt ondersteund door de ziekenhuizen CWZ en Meander MC. Inmiddels hebben meer dan 2.000 mensen deelgenomen. Kijk op www.zingjesterk.nl voor de volgende startdatum.

Klik hier om tickets te kopen voor de optredens.

Door: Nationale Recreatiegids

Afbeelding: Wishful Singing

26 september '23 ( 8:41)

Ook Maarten van Rossem vertrekt na 2024 bij De Slimste Mens, opvolger nog onbekend

Ook Maarten van Rossem zal na het winterseizoen 2024-2025 bij het programma De Slimste Mens vertrekken. Dat meldt de 79-jarige historicus in een gesprek dat De Telegraaf maandagavond op de website heeft gepubliceerd. Eerder maakte ook presentator Philip Freriks al bekend dan te stoppen. Hij zal worden vervangen door Herman van der Zandt.

25 september '23 (14:25)

B&B Vol Liefde-deelnemer Esra gaat ‘voor onbepaalde tijd’ naar Bram in Zweden

Het lijkt erop alsof de vonk tussen B&B Vol Liefde-deelnemers Bram en Esra een waar vuurtje is geworden. Het is bekend geworden dat Esra bij Bram in is getrokken op zijn boerderij in Zweden. Dat laten de twee weten via een bericht op Instagram.

25 september '23 (13:57)

Dertigers-acteur Reiky de Valk op 23-jarige leeftijd overleden

Acteur Reiky de Valk is op 23-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. De acteur is onder meer bekend van de BNNVARA-dramaserie Dertigers.

22 september '23 ( 9:33)

Nieuwe documentaire André Hazes junior in november op Videoland

Binnenkort is een nieuwe documentaire over André Hazes junior te zien. De driedelige documentaire heet André Hazes: The Next Chapter en is vanaf 18 november wekelijks op Videoland te streamen, zo werd donderdag bekendgemaakt in RTL Boulevard.

22 september '23 ( 9:06)

Ook B&B Vol Liefde genomineerd voor Gouden Televizier-Ring

B&B Vol Liefde (RTL 4), De Oranjezomer (SBS6) en Oogappels (BNNVARA) maken dit jaar kans op de Gouden Televizier-Ring. De genomineerden voor de belangrijkste televisieprijs werden donderdagavond bekendgemaakt in RTL Boulevard.

21 september '23 ( 9:38)

VVD stelt Kamervragen over kritiek op programma The Biohack Project

Twee Kamerleden van de VVD hebben woensdag Kamervragen gesteld over het KRO-NCRV-programma The Biohack Project. De leden willen van demissionair minister Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) duidelijkheid krijgen rondom de kritiek op het programma.

21 september '23 ( 6:08)

Fotograaf Erwin Olaf enkele weken na longtransplantatie onverwachts overleden

Erwin Olaf (64) is enkele weken na een longtransplantatie woensdagochtend onverwachts overleden. Dat heeft de manager van de fotograaf namens de familie bevestigd aan het ANP.

20 september '23 (15:08)

Lubach scoort onlinehit met fictieve TikTokvlog van Alexia

Een item uit De Avondshow met Arjen Lubach over de eerste Prinsjesdag van prinses Alexia is online een groot succes. Het fragment, waarin de 18-jarige Alexia zogenaamd een vlog van Prinsjesdag maakt, werd binnen zestien uur bijna 2 miljoen keer bekeken. Dat hebben producent Human Factor TV en de VPRO gemeld.

19 september '23 ( 8:56)

Na kritiek op The Biohack Project voegt KRO-NCRV disclaimer toe aan programma

KRO-NCRV heeft na kritiek op The Biohack Project een disclaimer toegevoegd die voorafgaand aan de tweede aflevering op maandagavond te zien was. Daarin staat dat het gaat om een "adventure-reality programma" en dat biohacking "geen wetenschap" is.

18 september '23 (11:46)

Kandidaat Miljoenenjacht sleept aanzienlijk geldbedrag binnen

Gisteravond hebben de kijkers van de Miljoenenjacht hun ogen uitgekeken. Daar heeft kandidaat Ivo (42) een mooi geldbedrag gewonnen. Hiermee wil hij de voorgevel van zijn huis klaarmaken. Hij houdt waarschijnlijk wel een deel van het gewonnen bedrag over. De winst verbaasde niet alleen hem, maar ook de kijkers, meldt RTL Nieuws.