Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wishful Singing en Fokke Obbema gaan op zoek naar 'de zin van het leven' in Nederlandse theaters

Door Nationale Recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Wishful Singing en Fokke Obbema gaan op zoek naar 'de zin van het leven' in Nederlandse theaters
In 2018 schreef Volkskrantjournalist Fokke Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor kreeg. "Wat als alles, maar dan ook werkelijk alles waar ik me in het dagelijks leven druk over maak, in één klap zou zijn weggevaagd als het verkeerd was gelopen? Wat stelt dat hele bestaan dan eigenlijk voor?".Het stuk maakte veel los en resulteerde in een bestseller met een serie interviews over de zin van het leven. Nu is Obbema samen met Wishful Singing weer terug in het theater. Dit meldt Stichting Wishful Singing.

De zangeressen van Wishful Singing nodigen Obbema uit om samen het podium op te stappen en om op zoek te gaan naar antwoorden op de cruciale vraag: ‘Wat is de zin van het leven?’. Het resultaat: een bijzondere, vernieuwende kunstvorm met een bundeling van muziek, theater, filosofie en journalistiek, met als rode draad de levensverhalen van Fokke en de mensen die hij voor zijn boeken interviewde. Ook de uiteenlopende visies op de zin van het leven van de zangeressen zijn erin verwerkt. Deze muzikaal-filosofische voorstelling biedt het publiek een moment van aandacht en bezinning en via de persoonlijke verhalen ook nieuwe en verrassende perspectieven op de zin van het leven. Wegens eerder succes en uitverkochte zalen gaat de productie in najaar 2023 in reprise.

Voor De zin van het leven is in Haarlem, Ede en Amersfoort speciale randprogrammering ontwikkeld waarmee ze specifieke doelgroepen willen bereiken en lokale betrokkenheid stimuleren. Zo zal gedurende meerdere weken in Ede worden samengewerkt met 23 studenten van de Christelijke Hogeschool Ede.

Tour

20/9 Christelijke Hogeschool Ede – kick off randprogrammering

28/9 DE KOM, Nieuwegein

29/9 Verhalenhuis, Haarlem

01/10 Schouwburg Ogterop, Meppel

12/10 Cultura, Ede

02/11 Theater De Lieve Vrouw, Amersfoort

03/11 Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen

08/11 Muziekgebouw, Eindhoven

09/11 Het Concertgebouw, Amsterdam

Ensemble

Wishful Singing inspireert haar publiek in binnen- en buitenland met repertoire dat ruimte schept voor belangrijke levensthema’s en met een onvergetelijke uitvoering. Het ensemble wordt door pers en publiek geprezen om de beheersing van een brede waaier aan muziekstijlen. Komend seizoen zal Wishful Singing op het podium te zien zijn met onder andere Lavinia Meijer, Fokke Obbema en de VOCES8 Scholars. Het ensemble vindt het belangrijk om stem te geven aan de ideeën van kunstenaars van onze tijd en bij te dragen aan repertoireopbouw voor vrouwelijke vocale ensembles. Vooraanstaande componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman schrijven muziek voor het ensemble.

In 2021 lanceerde het ensemble Zing je sterk, een programma waarin mensen met langdurige ziekte aan hun herstel werken door middel van zang- en ademhalingsoefeningen. Dit programma wordt ondersteund door de ziekenhuizen CWZ en Meander MC. Inmiddels hebben meer dan 2.000 mensen deelgenomen. Kijk op www.zingjesterk.nl voor de volgende startdatum.

Klik hier om tickets te kopen voor de optredens.

Door: Nationale Recreatiegids

Afbeelding: Wishful Singing

21 mei '24 ( 8:56)

Roxeanne Hazes komt met nieuwe muziek: 'Zit in zo'n fijne flow'

Roxeanne Hazes komt vrijdag weer met nieuwe muziek. Dat kondigt de zangeres maandag aan op Instagram.

17 mei '24 ( 9:15)

Gerard Joling bevestigt nieuwe realityserie: 'Het wordt lachen'

De realityserie van Gerard Joling komt er definitief. Dat vertelde de zanger donderdag in het programma van Frank Dane op Radio 538.

17 mei '24 ( 8:55)

Laatste aflevering Máxima dag eerder, op haar verjaardag, online

De laatste aflevering van de serie Máxima komt een dag eerder dan gepland online. De zesde aflevering is vrijdag al te zien in plaats van zaterdag, meldt streamingdienst Videoland.

16 mei '24 ( 8:43)

Krazy House van New Kids-makers vanaf vandaag te zien: ontsporen van sitcom

In hun nieuwe film laten New Kids-makers Steffen & Flip het fenomeen Amerikaanse sitcom volledig ontsporen. Krazy House is vanaf donderdag te zien, en wat het resultaat precies is moeten mensen volgens Steffen Haars "voor zichzelf uitzoeken". "Dus ik nodig iedereen uit om naar de bioscoop te komen en daarna eens met elkaar in gesprek te gaan over wat ze nu eigenlijk gezien hebben", zegt hij tegen het ANP.

16 mei '24 ( 8:40)

Nieuw seizoen Zomergasten met Adriaan van Dis als presentator

Adriaan van Dis presenteert een nieuw seizoen van het interviewprogramma Zomergasten. Dat maakt omroep VPRO donderdagochtend bekend. De 77-jarige Van Dis volgt daarmee Theo Maassen op, die in maart van dit jaar bekendmaakte te stoppen als presentator van het programma na ophef over zijn privéleven. De cabaretier zou zich schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld, meldde weekblad Privé.

16 mei '24 ( 8:35)

Realityserie met Gordon op komst

Talpa heeft bevestigd dat wordt gewerkt aan een realityserie met Gordon. De zanger zei tegen Shownieuws dat de "soap dit najaar" te zien is op SBS6.

16 mei '24 ( 8:30)

Vanaf 2 september nieuwe talkshow van Eva Jinek

Eva Jinek begint op 2 september met haar nieuwe talkshow op NPO 1. Dat bevestigt AVROTROS na berichtgeving van RTL Boulevard.

15 mei '24 (15:18)

Nieuwe reeks van Hello Goodbye

Joris Linssen is bezig met de opnames van een nieuw seizoen van Hello Goodbye. Dat bevestigt een woordvoerster van KRO-NCRV na berichtgeving van het AD.

14 mei '24 (12:54)

Vanaf deze datum is Wie is de mol? met onbekende Nederlanders te zien

Het extra seizoen van Wie is de mol? met onbekende Nederlanders speelt zich af in Oman. Dat schrijft omroep AVROTROS in een persbericht. Het nieuwe seizoen wordt niet op tv uitgezonden, maar is vanaf 28 juni te streamen op NPO Start.

14 mei '24 ( 9:13)

Ook Frits Barend en Holly Mae Brood spelen in 40-45, de Musical

Holly Mae Brood, Frits Barend en Jonathan Demoor zijn toegevoegd aan de cast van 40-45, de Musical. Dat werd maandag bekendgemaakt tijdens de castpresentatie van het theaterstuk dat op 21 september in première gaat.